Krangling ødelegger helsen!

Jeg kom over en veldig interessant artikkel idag som jeg tror vil interessere deg. Det var forskning.no som belyste dette for meg, og gjett om det var morsomt å lese dette siden jeg har blogget en del om dette før. Artikkel forteller:

Krangling med ektefellen, konfliktar mellom dine, mine og våre barn og frustrasjonar på arbeidsplassen gir ikke bare tårevåte øyner og våkenetter.

Forskarar frå HEMIL-senteret ved Universitetet i Bergen har funne ein sterk sammenheng mellom dårlige mellommenneskelege forhold og subjektive helseplager.

– Helseplager som angst, depresjoner, søvnproblem og somatiske plager som rygg- og mageplager kostar samfunnet store summar årleg.

– Sosialt stress i nære relasjonar har stor betydning for folk si opplevelse av egen helse og den sterke sammenhengen mellom sosialt stress og helseplager sier noe om hvor viktig det er å sette inn forebyggende tiltak, seier Mette M. Aanes, stipendiat ved HEMIL-senteret.

Når nære mellommennesklige forhold blir preget av konflikter og uro, kan dette få konsekvensar både for det psykiske og fysiske velværet.

– Sosialt stress kan være alt fra å stadig bli hakket på av partneren din til å havne i konflikter med sjefen. Det gjør at du kjenner deg stressa og redd for å miste den relasjonen du har til motparten. Konfliktene blir en trussel mot den tilhørigheten du kjenner til andre, seier Aanes.

Dettte tenker jeg er en sak som de store avisene jobber med idag. Grunnen til at jeg finner den interessant er fordi denne forskningen viser at kroppen vår gir beskjed når noe er feil, og det er ikke alt som skal medisineres. Det er akkurat dette Christel Nani skriver om i sine bøker. Henne har jeg skrevet om før HER. Tenk over det neste gang.....at hvis kroppen krangler uten at de kommer til bunns i hva det er som ikke funker....kanskje er det noe i livet ditt som stresser deg, noe som ikke er i balanse?

Gud, jeg begynner jo straks å tenke på disse leddene mine som ikke vil jobbe med meg. Hm, mulig jeg må gå inn i meg selv, for NOE er i ubalanse, men hva? Det blir neste utfordring, hvordan finne ut hva som er i ubalanse. Må lese mer i Christel sin bok kjenner jeg!

Ellers var min morgen preget av noen meter i det våte element....treningen begynner å komme i balanse nå, så det er ikke det som ikke er på plass i mitt liv. Hm...tenke wenke.....faen, det blir så mye å tenke på til enhver tid!

Ja, nesen min er rød og jeg ser ut som Rudolf. Men jeg har Rosacea så det trengs ikke å kommenteres. Dette har jeg OG blogget masse om før!