Beck-Programmet

Jeg startet å lese denne boken for et par måneder siden. Den er ufattelig lærerik og treffer spikeren på hodet når det gjelder ukonstruktive tanker kvinner og mange menn ofte har i forhold til mat. Vi ødelegger veldig ofte for oss selv.

Vi vet jo hva som skal til- spise litt mindre og bevege oss litt mer. Det er nøkkelen til et såkalt letter liv, men hvorfor er det ikke så enkelt som det? Hva er det med disse tankene som hele tiden ødelegger for oss?

Tanker som ofte ødelegger, kjenner du deg igjen?

  • Jeg vet jeg ikke burde spise dette, men det blåser jeg i.
  • Det er ok hvis jeg spiser denne matvaren bare denne ene gangen.
  • Jeg fortjener å spise dette.
  • Jeg kan ikke stå imot denne matvaren
  • Jeg gidder ikke forsette å slanke meg
  • Jeg kommer aldri til å gå ned i vekt

Jeg lar hele tiden tanker som dette ødelgge for  at jeg skal komme inn på rett spor når det gjelder den livsstilen jeg liker å følge. Jeg dras mellom to alternativer. Enten så gidder jeg ikke, eller det betyr ikke nok for meg lenger.

Grunnen til at jeg hele tiden vil gå ned igjen til der jeg var for et år siden, er fordi klærne mine passer ikke. Jeg føler ikke fysisk velvære og det er ikke digg. Jeg har ikke tall på hvor mange kvinner som har fokus på dette, som tilbringer TIMER på helsestudio men likevel ikke får bukt med disse evige kiloene.

Det er veldig ofte fordi tankene våre ødelegger for oss.....derfor er jeg stolt over at dette stykket kom i dagens VG....kanskje det kan inspirere andre til å ville ta tak i dette? Boken kan du ihvertfall kjøpe HER om du vil. Det gjorde jeg! Du kan og TRYKKE PÅ BILDET UNDER!

Jeg er skråsikker på at kognitiv terapi har noe for seg i forhold til vektreduksjon. Det handler om å finne nøkkelen til hvorfor vi ikke gidder, hva er det som stopper oss....? Det vil jeg finne ut av, derfor forsetter jeg å lese denne boken. Jeg er sikker på at den er noe for deg!

Min datter har vært kreativ på dataen i dag...hun begynner jammen å få sving på ting!