Snu dagen med EN tanke

Jeg ligger på sofaen. Det er midt på dagen. I bakgrunnen ruller filmen The International ( bra film) og på sofaen ligger jeg. Jeg ser på TV, og solen skinner på mitt høyre skinn. Jeg er tom for energi og ikke i form. Livet er kjedelig når kroppen ikke lystrer og øynene forblir  livløse. Jeg har spist min del av trøstesaker fra det "ulovlige" skapet, å være syk er jo den ene gangen det er lov å fråtse fra hylle nummer tre. Det er nesten tomt for sukker der nå.....ligger godt plassert i magen min og samvittigheten gnager.

Jeg leser bok. Jeg har skrevet om den før, denne boken om Beck Programmet som dalte ned i posten for en tid tilbake. Den handler om kognitiv terapi i forhold til vektnedgang. Boken snakker et språk jeg liker, jeg forstår hva de mener. De fleste kvinner vet at skapet og hylle nummer tre er et sted en sjelden bør droppe innom. Likvel gjør vi det, veldig mange av oss.

Det er den tanken jeg trener på å snu om dagen, men i dag dreit jeg i det. Boken gir meg heldigvis lov til å "feile", ingen av oss er perfekte, det er tankene som styrer oss litt for mye til tider. Ofte i negativ retning. Jeg liker å lære hvordan en skal kontrollere disse tankene.

Jeg kikker ut av vinduet. Klokken tikker og ungene springer snart inn døren. Gruer meg litt til det idag...trenger å ligge her på sofaen, alene, kjenne solen varme gjennom vinduet og tenke mine egen tanker. Jeg er min verste fiende når jeg er syk, men i dag var det godt å ligge her. Alene.