Kropp er topp!

Jeg abonnerer på nyhetsbrev fra forskning.no og endelig kom det en artikkel som virkelig interesserte meg. Den omhandler kosthold og da frokostblandinger og popcorn. Her er et hovedutdrag:

Popkorn og frokostblandinger har overraskende høye nivåer av sunne antioksidanter, ifølge en undersøkelse presentert under American Chemical Societys nylig avsluttede nasjonale møte i Washington.

Polyfenoler er en samlebetegnelse på en rekke stoffer som plantene produserer, og som vi får i oss når vi spiser bær, frukt, grønnsaker, nøtter og korn. Forskerne undersøkte 38 frokostblandingsprodukter og 20 ulike typer snacks. Av snacksene var popkornet den soleklare vinneren, med mye høyere antioksidantinnhold enn alle de andre produktene. De fortalte at i USA er 85 prosent av kornproduktene laget av raffinert korn, ikke fullkorn, og kom med en anbefaling om å lese innholdsfortegnelsen på produktene og spise mer fullkorn.

Konklusjon- nesten alle frokostblandinger som selges er proppa full av sukker. Les innholdsfortegnelsen så finner du ut om den eller den skal kjøpes. Hva gjelder popcornet så lønner det seg å lage sitt eget. Da har du kontroll over hva du putter i det!

popcorn