Riktig ernæring!

Jeg er på konferanse om ernæring i disse dager og det er veldig spennende. Jeg lærer masse om riktig ernæring og superfoods for kroppen. Jo grønnere jo bedre og guruen David Sandoval kan sine ting. Foredraget hans varte i flere timer og jeg blir helt stum av den viten han innehar. Han er en verdenskjent ekspert på wholefoods og jobber tett med blant annet kreftforskere i USA. I boken hans "The Green Foods Bible" om superfoods, gir Sandoval en innføring i hvordan få økt energi, forhindre og overvinne mange sykdommer, og økt totalhelse gjennom å blande inne kraftfulle næringskonsentrater av bl a kamut, hvetegress, chlorella og spirulina, i din daglige diett. Det er etterhvert velkjent at det er en sammeheng mellom diett og sykdom og at vi er det vi spiser. Rett og slett. En kan lage så mange unnskyldninger en vil men det er harde fakta. Sitt gjerne videre på rompen din men jeg vil gjøre noe med det. Jeg vil leve livet lengst mulig, mest mulig sykdomsfritt og ha energi (riktig energi) til å leve livet. Ja trene må man men en trenger ikke trene fanatisk. Det er kostholdet som er det viktigste selvom mange vil argumentere mot det. Jeg syntes ikke de har satt seg grundig nok inn i ting de som mener det. Dagens eræringseksperter lærer utifra det trauste norske kostholdet hvor bl a kumelk er en viktig del. Menneskekroppen har IKKE godt av kumelk rett og slett fordi våre kropper ikke klarer å behandle den. Den er for kraftig sammensatt og ikke minst det faktum at den blir pasteurisert og homogenisert før den serveres i de norske hjem.Da er mange viktige næringsstoffer spaltet vekk...Tine er storindustri.

Her er Davids topp 5 som er GIFT for kroppen:

  1. Behandlet kjøtt (nitrit)
  2. Animalske oljer ( IKKE Udo, cocos etc)
  3. Kunstige fargestoffer
  4. Søtningsstoffer, cornsuger
  5. Kullsyreholdige drikker

De siste 100 årene har det vært en enorm forandring i hvordan mat produseres og derfor er ikke alt du finner i butikken noe særlig bra for deg. Ernæringen/vitamininnholdet i for eksempel en gulrot er halvert de siste 10 årene...interessant! I tillegg spiser vi fler og fler piller og tror at det er veien å gå. Det er ikke legene sin feil, de etterkommer bare det vi etterspør, men når begynte vi å tro at overflatebehandling er bra? Du må ta det ved roten, for veldig mange livsstilssykdommer kommer av et for dårlig kosthold de siste 50-100 årene.

En morsom ting som brakte frem latter i salen, var hvor uvitende folk er i forhold til vitamintilskudd i form av piller. Les boken "The truth about vitamins and antioxidants".

Folkens-vi må ta vare på helsen vår. Vi er hva vi spiser og vil du forsette livet å tro på det myndighetene prekerer så versegod. Jeg søker min egen vei og gjett om jeg merker forksjell dag for dag. Riktig ernæring er viktig!!

IMG_1431