Tenker du over dine uvaner?

Jeg blir seriøst hoppende glad når responsen på mailene mine er så bra. Så mange som skriver hyggelige mailer tilbake og det gleder meg at mine hverdagstanker setter tanker i sving hos andre. Jeg har jobbet mye med egen utvikling og det er ingen tvil om at årene på EQ Institute har gjort sitt med meg.

Her er gårsdagens mail, men det blir den siste jeg blogger på en stund. Fremover ønsker jeg å dele mine tanker mer privat i mailform om det er ok. I innlegger er noen bilder fra forrige ukes Korfu tur.

Jeg har på lik linje med deg både vaner og uvaner. Jeg liker hverdagen og er helt klart ei som søker trygghet i mine vante rutiner. Hverdagsrutinene. Det gjelder det meste rundt kosthold, trening og mine daglige faste gjøremål. 

Jeg leste en gang en forskningsrapport om dette med vaner og våre uvaner- Den satte i gang mange tanker i topplokket rundt disse tingene vi gjør hver dag uten å egentlig tenke over de. Vi bare handler fordi mye av det er en rutine som vi ikke reflekterer over.Visste du at om vi skal endre noe i livet så er det best å begynne med de rutinene vi har tillagt oss? Ha samtaler med oss selv når vi gjør noe på autopilot og stille oss spørsmål om hvorfor gjør jeg dette igjen, nå, hver eneste dag? 

Forskningsrapporten snakket om rutinene som å parkere på samme sted hver dag, velge samme stol i lunsjen hver dag, ha faste rutiner vi gjør uten å tenke over det. Å bryte slike mønster og begynne å tenke over de, kan faktisk bety ganske mye for energien vår selvom det tidvis er veldig krevende. 

Jeg bestemte meg høsten 2016 å bryte en del usunne mønster for meg selv. MEN samtidig bestemte jeg meg for å gjøre det et steg av gangen. En ting av gangen. Jeg laget meg en liste over vaner jeg ikke likte og ville endre. 

Et av de er dette maniske jeg tidvis kan ha i henhold til trening og kosthold. Jeg er så enten eller, og det er ikke bra nok om jeg ikke gjør det 100%. Jeg begynte å gi litt faen og gjøre akkurat det jeg ville. Jeg skulle gi faen så lenge at jeg ble dritt lei av det og selv ønsket å gjøre en endring. Spesielt rundt dette med kosthold.

En livsstilsendring er ikke en slankekur men en varig endring. En endring jeg kjente var viktig at jeg ønsket å gjøre, ikke fordi jeg måtte. For vi ingenting. Sier en MÅ så pålegger en handlinger på seg selv som ofte er nedbrytende når vi ikke får det til. Nå fikk jeg ikke til det heller tanken kommer fort og ødelegger mye for både deg og meg. 

Noen tanker jeg håper ga deg noe og satte noe i sving hos deg. Nyttig? Kommenter gjerne under for jeg taster jo egentlig bare fordi jeg elsker dette! Følg meg og gjerne på snap: trinegrung er meg.