Hva er riktig fokus?

Igår gikk denne mailen til listen min og igjen massiv respons. Jeg bare elsker at ved å dele deler av min historie og utvikling kan bidra til at andre skifter fokus! SÅ MORO! Her er mailen i sin helhet:

Jeg våger å være svak og det gjør meg sterkere.Jeg våger å møte mine svake sider, for så å styrke de.

Hva er fokuset ditt?

I forrige mail skrev jeg litt om det å lytte til seg selv. Hvor en er og hva følelsene forteller deg. Lytte skikkelig og stille seg selv gode spørsmål som:

  • Hvordan føler du deg akkurat nå?

  • Hvor er du i tankene dine? Lukk øynene og kjenn godt etter. Lytt.

  • Hva er det som hindrer deg i livet ditt akkurat nå?

  • Hva sier følelsene dine deg?

  • Hvordan ser eventuelt smerten ut?

  • Hvor ligger den sentrert?

  • Hvordan føles den?

  • Når kjent du den for første gang?

  • Hva trigget den?

Viktige spørsmål som jeg brukte MYE tid på når jeg startet min utvikling og "indre" reise. Og tro meg, det kostet mye å finne svarene og en kommer aldri helt i mål. Men en må begynne et sted og jeg begynte der.

Min smerte var uten tvil en form for ensomhet, ensomhet i meg selv. Jeg har alltid vært sosial men likevel ensom i mitt indre. Jeg var nok ikke glad nok i meg selv til å se hele meg og omfavne hele meg.

Så neste steg er fokus. Hvordan ligger det an med fokuset ditt? Klar til å ta et steg av gangen?

Tenk på de du har rundt deg. Har du noen venner, familie eller kollegaer som tapper deg fullstendig for energi? Det kan like gjerne være du som gir andre for mye og ikke setter grenser for deg selv ved å stenge folk ute, men rundt oss har vi alltid mennesker som tapper oss. Kvitt deg med de! Hvorfor skal de få love til å "flytte inn" i vår sfære og tappe oss?

Jeg ryddet rundt meg. Ble mer eksklusiv med hvem jeg delte ting med. Startet med å lytte mer og ikke engasjere meg i alt. Det var vesentlig for meg fordi jeg ødslet med min energi og engasjement til alle jeg møtte. Ikke bra for meg og ved å har riktig fokus, altså fokus på meg selv og hvem jeg delte ting med, begynte jeg sakte men sikkert å ta kontroll over min egen energi. Eie den selv.

Dette er minuset med å være en person som har ekstrem delevillighet. En tappes veldig for energi og blir til slutt sliten av det. I tillegg har jeg de siste årene delt mye i sosiale medier og tidvis var jeg sliten av meg selv. Totalen ble for mye.

Forstår du hva jeg mener? Neste uke skal jeg skrive litt om fokus på det positive. DET er ikke alltid like lett!

En god hverdagsklem herfra, lag deg en super dag! Trine :)

Ønsker du å motta slike mail til inspirasjon? Legg igjen mailen her:

[optinform]

Leser du innlegg direkte på Facebook så dukker ikke alltid denne boksen opp. Legg da gjerne igjen på nettsiden eller i kommentarfeltet!