Bør bedriftsledere bruke nettet mer?

Sosiale medier er et ord som er på manges lepper. For oss som har levd et liv på nettet noen år er nesten begrepet like oppbrukt som en sliten skosåle, men likevel en såpass viktig endring i måten vi kommuniserer på at en kan ikke se forbi hva som faktisk skjer online.

De aller fleste av oss sjekker Facebook hver eneste dag. Noen har en forkjærlighet for Google+, andre for Twitter. Fler og fler logger på Instagram for å dele bilder og ikke minst har mange oppdaget av blogging kan skape synlighet for seg og sin bedrift. Men at vi driver dialog, stifter nye bekjentskaper og sosialiserer via enten mobilen, Ipaden eller dataer er det liten tvil om. Denne kommunikasjonsformen har kommet for å bli, uten tvil.

Imorgen skal jeg holde foredrag for ledere på Virke sin Lederkonderanse. Les gjerne om den her.

Skjermbilde 2013-04-23 kl. 05.04.23

En spennende gjeng og jeg både gleder og gruer meg. Ledere liksom, jeg er jo litt sånn rosa i måten jeg blogger på. Men samtidig så når jeg til mange og har meninger om hvordan ledere bør delta i dialogen som skjer på nettet. Jeg skal nok finne på noen vettuge ord å si skal du se.

Ikke glem at forskjellen mellom en nettside og en blogg er bare at bloggen gjør nettsiden levende, inneholder mer informasjon og skaper synlighet for de ulike aspektene ved hvert firma. En tradisjonell nettside er kjedelig og statisk uten noen personlighet. Pluss en blogg har kommentarfelt (nåtidens kundeservice) og er lett å dele videre i sosiale medier.

Hvordan synes du ledere bør synes på nettet? Vil du at din sjef skal blogge for å skape synlighet for bedriften og dens ansatte?

Inspirerende mennesker på nettet!!!

Jeg bruker nettet mye og det er heller ikke rart siden jeg lever av å være tilstede her. Jeg bruker Facebook mest, Twitter nest mest etterfulgt av Instagram og LinkedIn. Samtaler og dialog, møte med mennesker, og selvom det er "kun" på nett så elsker jeg det. Jeg burde hatt hengekøye i datamaskinen min, true story.

Bruker du mye tid på nettet? Hvor bruker du mest tid? Jeg er uten tvil mest på Facebook, både privat profil og den offisielle siden min. Kursene som jeg lanserer er snart ferdig, jeg får  i neste uke se hvordan bloggen visuellt blir å se ut...i det hele tatt skjer det masse kjekt om dagen. Neste uke skal jeg spille inn mange videoer og det er så spennende! Kjenner det kribler i mange bare ved tanken....det er lenge siden jeg har vært foran et kamera!

Igår oppdaterte jeg på nettet med følgende:

trinegrung.no facebook

Jeg fikk MANGE svar og det er litt av noen mennesker jeg er venner med på nettet! For en energi jeg fikk av alle svarene, håper de kan gjøre det samme for deg i dag!!! Les og lær! Vi trenger alle å bli mer bevisst på å se oss selv i et mer positivt lys!

Twitter:

@oa04: sprer glede  @anitakongsdal : oiiii! Gnistrende karisma;) hehe neida. Min: aldri lenge deppa, alltid lys i tunellen! Løsningsorientert da kanskje?  @aniracccc: Jøje... Den var vanskeligere enn jeg først trodde.  @Chinchilla73: Jeg er superpositiv!   @siripia: Mitt mot. Jeg utfordrer med selv og vokser på det hver eneste dag!  @sofiebk: Jeg er ærlig! Happy wednesday :-)

Facebook side:

Tone Berg Gir meg skjelden, noen ganger bør man , Tor-Jan Stokkedal Mitt motto er: Som leder skal jeg tilstrebe å gjøre mine ansatte bedre enn meg selv, Mona Wennberg Samme her....Gir meg ALDRI !, Stina Atannia Flyum Ikke si til meg at jeg ikke kan. Jeg kan nemlig, Gyda Wierli Remme Høy grad av Engasjement , Kikki Berli-Johnsen Jeg er stolt over at jeg har plass til så mange i hjertet og rundt bordet, Marit Teng Ingenting er umulig, det kan bare ta litt lengre tid! , Veronica Marie Tiltross for sykdom, jeg skal nå målene mine. Og er på go vei! Tar bare litt lengre tid en planlagt men når de gjør jeg:), Grethe Elin Evertsen Joa Har stått stormene av i livet mitt,så jeg vil si jeg at endelig står trygt i meg selv, May Britt Myklebust Høydal Dugnadsinnsats, Mona Degrell Positiv og energisk, Geir Ovnan Ser alltid muligheter i første hand, Janne T Gundersen Alltid snill, Angelica Westerberg-Heltne ReframingMonica Cecilie Nyfløt Jeg har veldig godt humør, Linda Schei Er veldigt flinke til å være kreative og er veldigt flinke til å lytte til folk, Bente Danielsen Sundby Ingenting er umulig, Wenche Bræk Lar meg ikke påvirke av janteloven, Elin Vikan Strøm Ærlig, Wenche Nydahl At jeg har EKTE omsorg for andre, Oddveig Helene Moksnes Skulker ikke treningen, Undis S. Danielsen Jeg lytter når mennesker snakker og av de føler å bli sett, Cindy Skaaren Humørspreder, Lone Lodberg-Holm Min: Kjempe god på å bygge relasjoner.

Facebook profil:

Kursene mine lanseres snart, legg igjen mailen din i boksen under og du får info når det starter! Håper du ønsker info, del gjerne!

WORKSHOP i Stavanger!!!

Jeg skal "hjem" for å inspirere og engasjere enda fler til å bli SYNLIGE på nett. Dette skjer i Stavanger 11 mai og jeg gleder meg vanvittig mye!!

Dette blir en dag hvor gründere og småbedrifter lærer seg hvordan bli SYNLIG på nett.  Ønsker du at flere skal vite om deg og det din bedrift jobber med, som igjen vil generere økt omsetning?  Få nettverket ditt til å markedsføre deg og lær hvor enkelt det faktisk er. 

Workshopen inneholder: 

- Hvordan komme i gang og hva du må gjøre. - Hvordan blogge for å tjene mer penger. - Hvordan etablere et nettverk som markedsfører deg - Blogginnhold som vil gi synlighet for deg og ditt firma  - Hvordan få lesere, og dermed flere kunder  - Hvordan skape engasjement i innlegg på Facebook - Tilleggsverkstøy for å enkelt holde orden i de sosiale mediene

Prisen for denne dagen er 5900,- og betales via PayPal. Betales med forfall dagen før workshop. 

Jeg gleder meg til å høre fra deg! Har kun fått mange hyggelig og gode tilbakemeldinger pr dags dato og  deltagere føler virkelig de får masse igjen for workshopen. 

Les gjerne mer her http://www.trinegrung.no/kategori/onlinekurs-i-synlighet-pa-nett/

Hører fra deg, gleder meg til å hjelpe deg igang! Jeg vet dette blir suksess hvis du følger mine råd og vink!

Link til selve Workshopen finner du HER. Meld deg gjerne på, men hvis du ikke kan så setter jeg STOR pris på at du deler. Jeg trenger deg kjære leser, del innlegget med dine . Passer ikke datoen så kan du legge igjen mailen din i boksen under og du vil høre når det kommer flere. Tusen takk!

Synglig på nett trinegrung.no

Å leve av Facebook

Det er faktisk mulig, å leve av nettverket på Facebook. Jeg gjør det i dag og har funnet min vei for hvordan jeg skal jobbe videre. Det meste skal foregå online og kundene skal kunne kurses via video her på bloggen min. Jeg er helt yr og sitter nå med presentasjonene som skal vises i kursene. Hvorfor blogge, hvordan tjene penger online, hvordan bedriften skal skape synlighet via blogg, spisse tema, spisse overskrifter, innhold som fenger, bildebruk, innhold etc etc.

Skjermbilde 2013-03-28 kl. 08.14.37

De fleste bedrifter, liten eller stor, må tenke nytt når det gjelder markedsføring av seg og sitt fremover. Nettet har gjort en voldsom endring de siste årene, og med sosiale mediers inntog er mulighetene enorme hvis en bruker verkstøyet riktig. Les mer HER hvor jeg blogget om hvem kurset er for.

Hvem er dette kurset for:

Du må være åpen, nysgjerrig, lærelysten, raus og like å bli inspirert. Det er IKKE for deg som er redd for folk med energi (det har jeg mye av), ikke tåler ironi, er kritisk til det meste og analyserer deg i hel. Er du politisk korrekt er det heller ikke et kurs for deg.

Stokkavannet trinegrung.no

Jeg sitter rundt kjøkkenbordet til min mor. Nykokt kaffe, sol som steiker inn vinduet og treningstøyet er på. Stokkavannet skal nytes med nylaget Spotifyliste på ørene. Dette blir nok en bra dag i den beste påsken på mange år! Ha en deilig dag!!!

Ny kunde i #SYNLIGHET på nett

Jeg har rigget klar det som trengs for nok en workshopdag i SYNLIGHET på nett. Laptop på kjøkkenbordet, storskjerm for at vi skal se det som trengs, to kaffekopper, vann og masse energi. Jeg gleder meg til å vise Norsk Alpakka hvordan de skal tenke på sosiale medier og ikke minst få et system på det de gjør. Blogg, Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIN.

En workshop svarer på mange spørsmål:

  • HVORDAN en skal bruke sosiale medier for egen synlighet på nett.
  • HVOR en skal bruke energien sin for å gjøre suksess.
  • HVORDAN en bygger nettverk via sosiale medier
  • HVORDAN en får flere kunder og dermed tjener mer penger
  • HVOR finner en kundene.
  • HVORDAN en skaffer seg tradisjonell PR ved bruk av sosiale medier
  • HVORDAN blogge for å skape synlighet
  • BLOGGINNHOLD som fenger

norsk alpakka trinegrung.no

Disse skjønne dyrene skal nå bli bloggmat, og jeg håper og at Anne Line som kommer ser verdien i å lage Youtubefilmer...for vi vil vel se disse søte skapningene på film? Jeg gleder meg til å bidra, det er helt sikkert!! Tusen takk for deling, det setter jeg stor pris på. Kanskje du kjenner en grunder eller liten bedrift som trenger å skape egen SYNLIGHET PÅ NETT?

Kreative dager med deadline

Det lysner og solen begynner å varme. Det våres, og hva er ikke å nyte av alt det herlige som ligger foran oss!!?Rent bortsett fra bjørkesesongen da. Den hater jeg, men innser at kampen er tapt og allergimedisininntak startet idag. Puh. Merker du noe kløe? Kjente det i øynene imorges når jeg luftet vettet en times tid. Stod opp sammen med solen.

20130321-153308.jpg

Idag er lanseringsdatoen satt. Det er så mange som undrer over dette med blogging og hvordan bruke det til inntjening og profilering, at kursene/workshopene mine lanseres snart i videoformat. Da kan du sitte hjemme i din egen stue å ta kurset mitt samt medfølgende arbeidsoppgaver. Du blir ekspert på blogging med andre ord! Og hvordan du skal mestre dette lett. Trenger du struktur i din kommunkasjon online, og lære hvordan din bedrift tjener mer penger ved riktig bruk av sosiale medier? Kanskje sitter du alene om det meste og ikke aner hvor du skal begynne? Alle startet et sted så kanskje du skal begynne ved å legge igjen mailen i boksen under her så får du info når kurset starter.

Nå skal ettermiddagen nytes med gode samtaler og skråblikk på livet. Energien er på vei, I got to wear shades cuz the future is so bright! Her ordtak, ikke sant?

20130321-153712.jpg Fikk dette bildet på Facebook idag fra konferansen i Stavanger hvor jeg var stolt foredragsholder om SYNLIGHET på nett

20130321-210223.jpg

TV 2 venter og sak om blogging

En tidlig morgen og en ny dag som starter med Skype med herlige Else-Marie i Begeistringsbedrifter. Bloggen hennes er snart flyttet og ute på siden hennes, og hun har så mye bra å dele. Ikke minst denne videoen, se så kreativt! Jeg elsker den, tanker?

 En slik video må jeg få lager for SYNLIGHET PÅ NETT! Enig? Ikke akkurat lik, men en som forteller hva kundene mine får igjen for kurs og workshop i sosiale medier. Alle forteller om mer kunder, mer synlighet og masse herlig dialog med andre som de ønsker å jobbe med. De har en struktur på hva de faktisk skal gjøre på nettet for å markedsføre seg og sitt....HERLIG!!

trine grung 200313

Imorgen ettermiddag skal jeg på TV 2 for å snakke om blogging. Det er 10 år siden fenomenet startet og det ønsker ettermiddagsprogrammet å markere. Gleder meg veldig, for det er jo med å skape mer SYNLIGHET for unge lovende og dette mediet som jeg elsker å snakke om: sosiale medier.

Håper du har en knall dag...jeg har  energi idag og trengte en slik dag kjenner jeg. Klemmer i fleng.

Foredrag #WebForum

Det er stas å holde foredrag, jeg liker det veldig godt. Men i dag sitter jeg med litt nervøs mage for jeg skal snakke om det å "leve" et liv på nettet, noe jeg gjør til en viss grad. Jeg driver mye dialog på online og får nye venner i de ulike mediene hver eneste dag. Liker best å kalle de venner....følgere høres ikke norsk ut, synes jeg. Tanker?

Grunnen til at jeg er nervøs er det flere årsaker til. Jeg skal holde foredrag på WEBFORUM, ergo det er mange flinke nettfolk i salen, og det er så lenge siden sist jeg snakket foran såpass mange mennesker og det stresser meg. Jeg holdt på med klærne en time i morges! EN TIME!!! Folk tror sikkert at jeg er skråsikker når det kommer til å kle meg, for jeg ender som oftest opp å se helt grei ut, men MØKK  jeg hater det, virkelig.

Bilde tatt 15.03.13 kl. 10.17 #3

Sitter på cafe i Asker og forbereder meg. Bygger opp selvtilliten og håper jeg treffer med måten jeg velger å fronte temaet på...Trines sosiale medier liv. Jeg vet ikke hvorfor de ønsker  jeg skal snakke om akkurat dette, de fleste av oss har jo et Facebookliv, ikke sant? Men det var bestillingen så da gjenstår det å levere. Jeg får fylle på med energi og sørge for at de sitter igjen målløse. GULP!

Etter foredraget skal jeg møte Trinny&Susannah sitt crew.....TJOHO. Håper usikkerheten rundt det å kle meg snart er en SAGA BLOTT!

Ny uke og flere kurs

Jeg kom over en blogg som bekrefter hvorfor det er viktig å holde kurs i blogging, som er noe av de kurset jeg holder om dagen gjør. Les den gjerne her.

Skjermbilde 2013-03-11 kl. 08.41.05

Jeg lånte bilde fra bloggen for å illustrere bedre. Den viser i prosent hvor mange som faktisk kjøper via en blogg, og Facebook like så. Det er så viktig å være SYNLIG på nett med en tildels personlig, men og forretningsmessig, blogg som synligjør hvordan DU og DIN bedrift jobber. De som leser blir kjent med deg og det du driver med, og hvis en da i tillegg klarer å gjøre med buisness så er det vinnvinn for alle parter.

Jeg har nå flere kunder enn noen gang og jobber masse. Jeg elsker å vise de som trenger det mulighetene som ligger i markedsføring på nettet, og det som er GULL er prisen! Det koster så lite i forhold til det en vanligvis betaler for markedsføring i avis og lignende.

Det er mange gode råd en må ta med seg på veien, og heldigvis har jeg tråkket i de salatene som en kan tråkke i, ergo mine kunder slipper. Bare denne helgen har tre kunder tatt kontakt via sosiale medier fordi de ønsker opplæring i dette, og da er en på vei. Nå gjelder det å skape deres SYNLIGHET nyttig slik at de skaper dialog der de skal skape det og dermed tjener mer penger.

Jeg elsker å jobbe som jeg gjør nå, og det beste er at jeg styrer arbeidsdagen min helt selv. LIKER! Det er så mange flinke grundere i landet vårt som virkelig trenger å SYNLIGGJØRE produktet sitt mer, og etter en workshop sammen så får de mange AHA opplevelser. GØY! Jeg bretter opp armene og skal Skype med to av kundene mine nå straks. Ikke rart jeg elsker sosiale medier.....det viser seg å funke helt perfekt!

Hva er et lærerikt foredrag?

De fleste av oss, både du og jeg, har vært på en del foredrag gjennom karrieren vår. Det er mange kjedelige foredragsholdere hvor hverken innhold eller måten det presenteres på fenger. Det vil ikke si at vedkommende som utfører jobben ikke er flink, men kanskje scenen ikke er stedet for han/henne?

Jeg sitter og skal forberede flere foredrag jeg skal ha i tiden som kommer. Deler av de skal og presenteres i videoene som kommer i kursene mine og de må være bra. IKKE kjedelige, ikke for mye, ikke for lite, de må være akkurat passe og IKKE MINST LÆRERIKE for de som hører på.

Skjermbilde 2013-02-17 kl. 21.10.58

Jeg har satt av dagen til dette og skal bruke en del timer på å få bilder og innhold på plass. Hva slags foredrag liker du? Hva lærer du mest av? Skal det være masse energi på scenen, videoer, bilder, hvor langt?

Jeg vet hvordan jeg skal rette det mot gruppen jeg prater til, men trenger litt input til hvordan du kanskje synes du lærer mest? Tips? KOMMENTER! Jeg vet jo dere er her og kjekt om du legger igjen et spor, ellers kommer jeg og tar deg. Bare nevner det.

På sosiale medier deler man

Nok en arbeidsdag er over og tre flotte Skype-samtaler med noen kursdeltagere likeså. Det funker så bra dette og jeg fylles av masse energi. De har fått konkrete arbeidsoppgaver som skal gjennomføres til hver gang vi "møtes", og gründerne hiver seg over oppgavene med stor iver. De oppretter egne blogger, Facebooksider, Twitterprofiler, LinkedIn, og Instagram for de som har noe visuellt å dele. De får en klar plan som de skal følge og en oversikt over hvordan de kommer igang og hvor. Det er kjempestas at de er så ivrige og jeg gir meg ikke før hver og en av de opplever suksess og mestringsfølelse.

Bilde tatt 05.03.13 kl. 13.30

Suksessfaktorene er ulike for hver og en av dem. Noen trenger et sted de kan fortelle om alt de gjør i sin bedrift, andre ønsker å lære mer nøyaktig hvordan de skal engasjere på Facebook. Her i stolen sitter jeg med mange råd som oppleves som konstruktive og nyttige, og da blir det vinn vinn for begge parter. Gud at jeg ikke gjorde dette før, tenker jeg ofte.

Det aller viktigste er delingen. Alle mine kursdeltagere forteller videre i sosiale medier om jobben vi gjør sammen...og det trekker flere kunder min vei. De legger igjen mailen i boksen under her og vips så får de personlige mailer fra meg om hvordan vi kanskje kan jobbe sammen. Det er så gøy at jeg endelig jobber på nettet, dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Og en ting til...de har ringt fra Trinny and Susannah.....tenk om jeg får være med!!!! BLI NY TRINE 2013, jeg bare nevner det!

Med så mange lesere jeg har så er jeg sikker på at kanskje du kjenner en venninne eller kompis som trenger å bli SYNLIG PÅ NETT. Det vil så at de trenger å lære hvordan de skal bruke sosiale medier til markedsføring av seg selv og sin bedrift. Tips de om meg, del bloggen min på Facebook eller Twitter, for da bruker vi sosiale medier som det er meningen en skal bruke det....engasjere seg og dele villig. De som ønsker kontakt kan da trykke HER.

Vi "snakkes" igjen i morgen.....nå tar denne moren seg en høneblund for nok en travel dag står for tur imorgen. Klemmer i fleng :-)

Når en gråter av glede

Jeg vet, patetisk, men jeg er faktisk så glad, rørt og stolt akkurat nå. Jeg elsker når jeg bidrar og hjelper folk. Tårene triller nedover kinnene mine og jeg er oppriktig glad...jeg er stolt, jeg føler meg til nytte og det er så viktig for meg.

Bilde tatt 27.02.13 kl. 14.18 #3

Det siste halve året har vært tøft på mange måter. Det å måtte ta avgjørelser som berør mennesker negativt har gått dypt inn på meg. Jeg har måttet strukturere om hele selskapet som jeg i dag driver alene. Det har vært ufattelig tøft, men jeg har ikke mistet trua.  Jeg vet med hundre prosent sikkerhet at jeg har gjort riktige valg for min egen del, og til syvende og sist er vi ikke mer enn mennesker som alle gjør sine feil. Sånn er det bare.

Hvorfor så glad i dag, undrer du kanskje? Jeg leste bloggen til Else-Marie som var på kurs hos meg på mandag og tårene spratt. Ble så glad for gleden det har gitt henne, kunnskapen hun nå føler hun besitter, og ikke minst oppgavene hun skal jobbe videre med. Les gjerne bloggen HER, men jeg tok meg den frihet å dra ut litt av teksten:

Galskap, humor og god kjemi......

Mandag 25.februar fikk jeg treffe Trine Grung - en ekspert på sosiale medier. Den dagen var noe av den mest inspirerende og morsomme dagen i mitt liv. Jeg er over 50 år og lærer hele tiden - og oppdaget at jeg faktisk får det til. Å være hjemme hos Trine var fantastisk, vi hadde god tid og jeg fikk spørre og spørre og spørre.........og spørre :) Trine synes nok sikkert en stund at det gikk litt seint, så hun trykket og trykket for meg. Det viktigste var allikevel at hun fikk meg til å forstå den store tegningen rundt sosiale medier og hvordan ting hang sammen. Jeg har hoppet rundt omkring som en glad og våryr hare på nettet - nå skal jeg binde det sammen, som en glad og våryr hare.

Timeline Else-Marie feb 2013

Og galskapen oppi det hele var at svarene ligger rett foran nesen min - Trine stilte spørsmål slik jeg ville stilt mine spørsmål i en coaching setting. Da fikk jeg en aha opplevelse - det er slik mine kunder må ha det :) Hun viste meg at jeg prøvde meg som tankeleser - noe som fungerer svært dårlig. Hva skal du med bildet av domen fra Firenze, spurte hun. Det?, sa jeg bestyrtet - det er hele plattformen min for all min jobbing. Ja men hva er det du prøver å si? Jo jeg forklarte hva jeg mener med bildet - og nå kommer det morsomme for Trine spør - ja og hvor står det?? Da så jeg det - som lyn fra den mye omtalte himmelen - det stod jo ingen steder. 

Trine har startet Synlighet på nett.......og jeg gleder meg virkelig til forsettelsen, for dette er bare begynnelsen. Resten av denne uken går til tekniske ting - og foresten har hun fått meg til å bruke mobilen slik den brukes nå. Jeg samordner og "synker" alle hjelpemidlene mine.

Dette er bare starten, for jeg ELSKER å jobbe på denne måten. Det er garantert MANGE som trenger kunnskap i hvordan de skal markesføre seg på nettet, hvordan en skal bruke Facebook som markedskanal, hvordan en skal tenke for å skape SYNLIGHET for seg og bedriften sin via sosiale medier. Kurset bidrar og med opplæring i hvordan en bygger nettverk online, og ikke minst skaffer seg PR i tradisjonelle kanaler. Jeg vet dette funker for jeg er selv et levende bevis. 

Jeg tror rett og slett jeg feirer med en skitur. Ønsker du info om kurs så legg igjen mailen i den grå boksen under her. Da vil du høre fra meg veldig snart. Og deler du innlegget på Facebook så når jeg enda mer ut....så tusen takk for tanken. Klemmer fra meg!

Når en bruser over av energi

Dette er bare så gøy! Jeg vet jeg babler masse om disse kursene om dagen, men det er bare så ufattelig kjekt! Idag morges hentet jeg Else-Marie på toget i Asker. Hun kom flyvende fra Stavanger for å tilbringe en workshopdag med meg og ønsket en opplæring i hvordan sosiale medier funker. Hva hun skal begynne med, hvordan hun skal blogge for sin bedrift Begeistringsbedrifter,  Facebooksiden hennes trengte et løft.....ja i det hele tatt hadde vi nok å ta tak i! Ikke minst ønsket hun å lære litt om hvordan Iphonen skulle benyttes i farten og hvordan en knyttet nettverk via sosiale medier. Dette kan jeg jo litt om :-)

Vi brukte hele dagen på å få satt tingene hennes i system og hun dro herfra helt fyr i flamme. Masse ny informasjon som skulle pakketeres, masse arbeidsoppgaver som måtte settes i system....men det viktigste av alt er kjemien og energien vi ga hverandre. Hun fordi hun lærte masse nytt og meg fordi jeg endelig får lære bort alt jeg har lært meg. Kjørte henne til flytoget i det fine været før samboeren skulle diske opp med villsvin hjemme i Stavanger. Det har jeg aldri smakt....du får invitere meg en gang Else, jeg elsker jo forsatt Stavanger, byen i mitt hjerte.

else-marie bilde

Dette gir meg bare glede og motivasjon til å forsette, og hver celle i kroppen forteller meg hvor riktig dette er. Både for min egen del, fordi jeg koser meg sånn når jeg hjelper andre, men og for bedriften min Chills. Jeg har endret strukturen i selskapet og driver nå alt alene. Jeg har ingen ansatte, men en assistent som heter Karen som hjelper meg. Jeg klarte ikke å jobbe som jeg gjorde i fjor og det er en ærlig sak. Jeg holder forsatt på med mange spennende samarbeid med andre bloggere, men det tar bare litt lenger tid å bygge enn jeg først antok. Men en skal jo aldri gi seg.

Jeg har bestemt meg for å ta inn fem til på disse workshopene mine. Så hvis du og din bedrift, liten eller stor, trenger opplæring i hvordan en skal benytte sosiale medier til egen markedskanal, så får du sende meg en mail HER. Jeg koser meg sånn når jeg jobber på denne måten at jeg må bare gjøre det litt til. Håper jeg hører fra deg!

Legg gjerne igjen mailen din i boksen under her så er du på min mailingliste. Det vil si du får egne oppdateringer når det skjer noe fremover, pluss en del gratistips fra meg. Og del gjerne innleggene mine med dine venner på Facebook eller Twitter. Kanskje andre trenger et slikt kurs som du kjenner?

Klemmer fra sofakroken!

Forberedelser, domenelek og Oprah-tanker

Jeg er litt gal, men samtidig så følger jeg alltid magefølelsen min. Hvis magen sier jeg bør gjøre noe, hvis noe føles fornuftig ut, så bare gjør jeg det. Jeg setter i gang, bretter opp armene og elsker følelsen av å ha et klart mål, en retning. Det var litt sånn når jeg så linken på Oprah sin hjemmeside "calling all moms around the world". Jeg var mor i et av verdens beste land å være mor i, og i tillegg hadde jeg vært Oprahfan så lenge jeg kunne huske. Jeg fikk et "kall" og mailet henne (eller teamet hennes) hver dag i 29 dager. Jeg hadde et mål, en retning, a mission om du vil, og jeg gjennomførte.

Jeg gjorde research, snakket med mine amerikanske naboer om morsrollen i Norge, tenkte at jeg hver dag måtte by på noe mer enn bare mine synspunkter på det å være mor, og tydeligvis så fenget det, for dag 29 kom mailen "you are under consideration to be on the show". Jeg kastet alt jeg hadde i hendene og tok en skikkelig krigsdans! I DID IT, I DID IT!! Men hva hadde jeg egentlig klart?

Er ikke vi alle laget litt sånn? At vi setter oss et mål, veien dit er morsom og givende, menså klarer en ikke alltid å nyte det når det først går i oppfyllelse? Jeg er nok et menneske som trigges mer av "veien dit" enn når det først skjer, har du tanker om hvorfor det er slik? Hva kan en gjøre for å nyte nuet mer og ikke kaste bort følelsen og gleden en har hatt ved å jobbe seg mot et mål?

Jeg jobber meg alltid mot et mål, har en visjon og skal dit jeg vil, men jeg skal jammen la meg selv nyte seirene litt mer. Jeg undres stadig i hvorfor jeg er laget slik at jeg ikke lar meg selv feire og klapper meg på skulderen? Hvorfor heier jeg aldri mer på meg selv og det jeg faktisk får til? Her må det endring til, og jammen er det ikke bloggen som igjen får meg til å reflektere over disse sidene ved meg selv. Så igjen, takk bloggen. Jeg er et menneske som trigges av å inspirere og motivere andre, jeg liker å dele av meg selv uten at jeg dermed er privat her på mine nettsider. Disse sidene er min reise, min utvikling og mine tanker. Jeg setter stor pris på at du finner noe du liker!

TImeline trinegrung febr 2013

Jeg har et mål nå, en klar plan for hva 2013 skal tilby meg. Jeg har 10 punkter som skal realiseres og jammen ser det ikke ut til at to av punktene allerede er godt i gang. Disse kursene jeg holder i SYNLIGHET PÅ NETT er allerede lansert, jeg spiller inn videoer  til kursene som skal lanseres på nett her på mine sider , OG kroppen er noe lettere. Mer fett og mindre karbo, det er veien for meg. Litt is av og til, en sjokolade i ny og ne, men planen tilsier at det ikke blir for ofte eller for mye.

Jeg har mange gode tips vedrørende synlighet på nett. Ser du boksen under her? Hvis du legger igjen mailen din så sender jeg deg noen i postkassen din, helt gratis. Vi liker ting som er gratis og jeg har laget det helt sjæl. Ps, jeg har kjøpt 100 domener det siste døgnet....og alle pekes inn til Trinegrung.no. Jeg er litt gal, men jeg sa jo jeg hadde en plan. Dette er den del av den...hoho. Ha en finfin søndag!

Nytt kurs, nye løsninger

Disse dagene med kursdeltagere gir meg så masse! Jeg får energi av å lære bort hvordan de skal bruke blogg for å markedsføre seg og sin bedrift, hvordan de skal knytte kundene tettere til seg ved riktig bruk av sosiale medier, hvor pengene finnes på nett, og ikke minst hvordan de skaffer seg PR, omtale og SYNLIGHET på nett. Jeg elsker ordet SYNLIGHET...det sier så masse om det jeg driver med!

Igår hadde jeg besøk av Elsa i Tailorheaven (nettsiden deres er ikke helt ferdig, det tar nye bilder i dag faktisk, men konseptet deres er dritkult) Hun og moren har lansert en side hvor vi kan designe våre egne kjoler, sko og dresser! Jeg ble helt målløs når jeg hørte om konseptet og gledet meg virkelig til å hjelpe de å bli mer SYNLIGE på nett. De trenger trafikk, dialog og PR. Lett jobb for meg, og heldigvis var Elsa meget lærevillig.

Skjermbilde 2013-02-23 kl. 10.34.40

Vi brukte store deler av dagen til å sette henne inn i Wordpress,  publiseringsverktøyet de skal bruke når de blogger, innhold, hva de skal blogge og når, bildebruk, video, bygge Facebooksiden deres videre, og ikke minst Instagram. Vi var innom Twitter for å vise de mulighetene som finnes og ikke minst hvordan Tailorheaven kunne komme i dialog med flere. Elsa er en 23 år ung gründer og omtrent like teknisk som  meg. Enkel kunde med andre ord, med  en ståpåvilje, og lyst til å lykkes, uten sidestykke! Jeg blir alltid stum av beundring når jeg treffer unge jenter med bein i nesen som virkelig vil noe og bare gjør det!

Hvis noen hadde sagt til meg for to år siden at disse kursene jeg har nå skulle gi meg så mye energi og glede, så hadde jeg ikke trodd de! Rett og slett. Jeg tenkte aldri på denne måten å jobbe på og nå er jeg så glad for at jeg hev meg rundt og gjorde dette. Jeg tenker at alle kan det jeg kan...men jeg ser jo at veldig mange ikke helt skjønner hvor de skal komme igang. Det er faktisk det som går mest igjen....HVOR BEGYNNER JEG PÅ SOSIALE MEDIER!? Hva gjør jeg og hvor?

Jeg har nå skisset opp en plan og gleder meg til lansering av nytt design, masse videoer, kurs, webinarer og mye mye mer. Jeg har ikke hatt så mye energi som nå på veldig veldig lenge....så derfor ender jeg opp å takke bloggen! Du og bloggen har gjort dette mulig for meg, så tusen takk. Du fordi du leser og kanskje deler innleggene mine videre slik at andre hører om mine kurs, og bloggen fordi jeg har holdt på så lenge og fått en unik kompetanse på dette området.

Jeg er veldig takknemlig og skal forsette med denne godfølelsen lenge. Endelig er batteritappere i livet mitt en saga blott.....I need shades for the future. Klemmer i fleng fra meg. Nå venter skitur!

 

 

Nytt design og nytt foredrag

Vel hjemme fra Ål og planlegging av uken som kommer gjennomføres. Jeg er nøye på skikkelige lister over alle gjøremål, setter en gjennomførbar plan for hver dag og sørger selv for å følge den slavisk. Det har virkelig gitt meg en bedre hverdag når jeg strukturerer dagene slik og det er kun opp til meg selv å følge opplegget. Men det hjelper meg og funker for meg, ergo viktig å forsette med.

Idag fikk jeg endelig en liten sniktitt på designet som er på vei til sidene mine. Hele bloggen gjøres om og jeg elsker denne prosessen. Den blir ikke bare en blogg lenger, men en lekeplass for lærelystne. Når alt er på plass skal jeg lage en video for å forklare alt, men jeg tror du blir meget positivt overrasket. Bare se logoen som jeg har fått meg:

Skjermbilde 2013-02-17 kl. 21.10.58

Jeg ELSKER denne fargen. Jeg landet på en slags oransj, rød, rosa. Logoen, som er en av og på knapp, kommer i mange ulike farger på bloggen og blir gjennomgående hele veien. Den er enten en av og på knapp, eller en G. Mest av alt gleder det meg at det blir endelig en helhet på alt nå. Mine foredrag, kurs, bloggsider....alt blir i samme stilen og jeg er så spent!

Skjermbilde 2013-02-17 kl. 21.11.26

Jeg blir helt YR når jeg ser dette.....jeg er sååååååå spent! Endelig endelig skal alt på plass innen kort tid! SUPERSPENT!

I tillegg har jeg blitt booket inn på en seminar som jeg gleder meg sykt til. En konferanse for de som ønsker å videreutvikle seg på mange måter, se gjerne videoen til Gry HER. Jeg skal holde foredrag sammen med flotte andre, de kan du lese mer om HER. Det er forsatt billetter igjen for de som ønsker å være med på en helg du aldri har opplevd maken til....les om andres opplevelser HER.

Skjermbilde 2013-02-17 kl. 21.12.18

Kurs med mersmak

- Hva innebærer egentlig et slikt kurs hos deg, Trine? Denne mailen fikk jeg i dag fra en frustrert gründer som virkelig slet med å markedsføre seg og sitt produkt. Ja, jeg ser at alt jeg gjør på autopilot ikke er gitt for hvermannsen. Så derfor en liten forklaring fra meg.

Jeg ser at ikke alle ser hvilket genialt sted blogg er for egen markedsplass. Om du er coach, helsefremmer, produktselger, sjef i eget selskap eller hva det nå skulle være, så bør blogg være ditt nye "hjem", din nye levende nettside. Det er på bloggen du skal kommunisere din kunnskap, dele av og om deg selv, dine reiser og opplevelser, dine erfaringer. Det er viktig å kategorisere den riktig for enkelt å finne frem, finne riktig domene for å nå riktig ut og søkeoptimalisere det hele, lære seg de enkle triksene og verktøyene for å gjøre dette enkelt. Mange tror at det er så vanskelig, men NEI, det er ikke det.

Bilde tatt 15.02.13 kl. 21.06

Jeg vet, steinfin på håret. Jeg har så mye hår at jeg sikkert kan fylle fem koster, sånne utekoster. Må klippe meg til uken. KARI!

Alt er vanskelig når en ikke kan det,  og jeg lover, jeg var superamatør før, men etter 8 år har jeg nok å lære bort. Etter at bloggen din er på plass, din nye "hjem", så skal du få besøk hit for å vise "varene" dine. Hvordan får en så trafikk? Jo, driver dialog på nettet i de sosiale mediene som Twitter, Facebook, Google+, Instagram eller andre steder. Skap relasjoner med andre mennesker, hjelp de med din kunnskap, bygg nettverk. Derav skaffer du "hjemmet"/bloggen din besøk og trafikk. Knytt til deg de du ønsker å jobbe med, de som trenger din kunnskap, og vips....MONEY IN THE BANK! Eller på norsk, bedriften går bedre.

Idag hadde jeg besøk av Marit, nok en herlig gründerkunde. Hun var kul, instant kjemi og skravla gikk. Hun sluttet i sin trygge faste jobb, ga opp fast inntekt, droppet faste arbeidstider og lange møter uten mål og mening. Nå skal hun skape sin egen synlighet på nettet med mine tips og triks. Hun skal være Bedriftsplanlegger og hjelpe andre å strukturere forretningen sin. FLINK DAME!

Hva har jeg så hjulpet henne med i del 1 av kurset? Først satte jeg henne inn i hva blogg er, hva sosiale medier er, hva som funker og ikke, hvordan hun skal kommunisere, hvordan hun skal selge via bloggen, hvordan hun knytter dette sammen med bruk av sosiale medier som Facebook og Twitter etc. Mange enkle tips og triks på veien er gitt videre og jeg HOPPER av glede. Det er så gøy og jeg føler virkelig at jeg gjør en forskjell for mennesker. Marit mente hun ville brukt et halvt år på alt hun lærte av meg på en dag....nå er og Marit snart SYNLIG PÅ NETT og jeg er hoppende glad. Hjertet hopper over noen hakk og energien flommer over! TJOHO!

Neste uke venter to nye kurs og jeg bare gleder meg! Nå er det helgekos med ungene, og Idol på TV. Imorgen skal jeg ROCKE Ål med en god venninne og jeg lover å lage bakoversveis på de fleste jeg møter. Farlig mye energi om dagen, håper du liker bloggingen om dagen!

Synlig på nett

Morten Abel har nå skiftet låt...det er nå "Tulipz" som gjelder!

Fornøyde kunder i sosiale medier

Jeg har sjelden gått igjennom en så frustrende, men samtidig givende fase, som jeg gjør nå om dagen. Mye som skjer inni meg, endringer i firmastrukturen i Chills ( vi måtte endre litt måten deler av firmaet er bygget opp), og mye som skjer privat. Og ikke minst masse spennende med nye kunder jeg jobber tettere med enn noen gang. Jeg har blogget om disse kursene jeg gir via bloggen, hvordan bl a gründere skal skape sin egen markedsplass og knytte hele nettet sammen for enklere å nå ut med sitt budskap. Jeg har blogget i over åtte år, klart å nå ut ved å markedsføre meg via sosiale medier, og dermed skapt en suksess for egen del med flere tusen daglige lesere og over 30 000 følgere totalt på nettet.

Nå ønsker jeg å bidra med min kunnskap, og hjelpe de som ønsker og trenger min kunnskap. Det er så mange ressurssterke kvinner og menn i dette flotte landet vårt som sitter og brenner med en ide, et konsept, en vare eller et produkt, og ikke aner hvor effektivt nettet er for å nå ut med akkurat deres ide´. De ser ikke alle de mulightene som er der, tror at det er vanskelig og komplisert, og at en må leie inn dyre firma for å få dette til.

Men så forteller jeg de noe helt annet.

Det koster ikke mye, heller tvert i mot. Det er bortimot gratis og det er mange enkle måter å gjøre dette på. Jeg leverer en ferdig pakke hvor alle tabbene er linet opp, for de er gjort av meg, samtidig som jeg har funnet de mest effektive hjelpemidlene for å forenkle det hele. Det tekniske løses fort sammen med meg og vips så er markedsplassen klar på 1 2 3. HERLIG!

Synlig på nett

Idag skrev en av mine første bloggvenninnekunder,  MaryAnn, et innlegg om hvor fornøyd hun er, hvor mye hun lærte på workshop med meg og lærer av meg hver dag. Hvor inspirert hun blir av å jobbe med meg og hvor enkelt det egentlig kan gjøres. Jeg er så stolt idag og jeg gråter en skvett når jeg skriver dette. Jeg har jobbet så lenge med mennesker hvor jeg må overbevise meg i hel for at de skal se bildet jeg maler....mens jeg nå jobber med mennesker som elsker kunnskapen min og omfavner den med hele seg. Jeg har kommet hjem. Så enkelt, men likevel en lang reise for å innse akkurat dette.

Trine må jobbe med mennesker i denne fasen i livet. Mennesker som vil, som engasjeres lett, som ser mugligheter og tar de, og ikke minst ønsker å lære noe nytt som de brenner etter å mestre. MaryAnn er slik og derfor er gleden min stor i dag. Hun er på rett vei.

Så denne går til deg MaryAnn: trenger du eller din bedrift hjelp til å få en helhetlig visuell markedsføringplan, så ta kontakt. Denne dama kan jobben sin og er en ressurs å jobbe med. Jeg er stolt over hvor fort du tok til deg mine råd og jeg skal følge deg tett MaryAnn. RASE HELL AND ROCK'N'ROLL!! 

Nå er vi begge SYNLIGE PÅ NETT. 

Utdrag fra bloggen til MaryAnn som dere gjerne kan besøke her.

Jeg bestemte meg rett og slett for at nå skulle jeg bare finne ut av det hele. Hvordan markedsføre min egen bedrift på nett og sosiale medier. Jeg tok sparepengene og investerte i å lære fra de beste som jeg viste kunne sparke meg bak i riktig retning. De to som har gitt meg mange tøffe spark med kjærlighet, en gedigen haug med frustrasjon og en masse tydeliggjøring av kunnskap jeg egentlig hadde, er Gry Sinding og Trine Grung. Jeg vet ikke hvordan jeg kan få takket de nok. Men en stor klem skal de jammen få neste gang vi møtes. Sjekk ut de råeste damene som sparker hardest med kjærlighet: www.grysinding.com og www.trinegrung.no.

Kurs, foredrag og Stavanger

20130208-074332.jpg Myhregaarden hotell tar alltid godt vare på meg når jeg er i Stavanger. De har faktisk verdens beste senger og alltid veldig hyggelig betjening.

Det var mange som lurte fælt på kurset jeg blogget om igårDette er et kurs hvor din bedrift, liten eller stor, lærer å markedsføre seg via nettet og sosiale medier. Hvordan, hvorfor, hva en bedrift skal blogge, og ikke minst hvordan den ansatte (du som gründer) eller de ansatte skal bruke dette mediet som arbeidsverktøy for å relasjonsmarkedsføre bedriften.

Det er så mange som tror det er så vanskelig, men det er det ikke. Kurset mitt blir en hel dag sammen med meg hvor vi spisser hvordan din bedrift skal gjøre det og vi går nøye igjennom arbeidsverktøyene en bør bruke.  Det er forsatt en ledig plass, mail meg gjerne trine@chills.no.

Men nå til denne ballen, SE den desserten dere! Jeg var ute og spiste med Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger som jeg alltid treffer når jeg er i byen. Hun er en fest rett og slett. Vi ente på Renaa som er ny siden jeg bodde her, nesten hele byen min er ny forresten.

20130208-074349.jpg

 

Grunnen til Stavangerturen var foredrag for studenter på en grunderkonferanse kalt Jentemiddagen. FOR en gjeng og FOR en energi i rommet. Jeg var heldig som hadde Ragnhild (nr to fra venstre) på scenen før meg for da fikk jeg energi til å "bare jørr det". Jeg var litt nervøs siden det er en stund siden jeg har holdt foredrag for så mange mennesker. Men det gikk fint, tror jeg ihvertfall. Ragnhild er grunder bak Inped og jeg har ikke sett henne siden skoledager, GOD energi!

20130208-074404.jpg

 

Ruslet tilbake til hotellet gjennom byen. Måtte se litt på gatene, kjenne på lukten og bare nyte. Jeg må innrømme at jeg sytten år etter jeg flyttet forsatt savner Stavanger. Jeg elsker Drammen, men Stavanger vil alltid være veldig nær mitt hjerte.

20130208-074421.jpg