Foredrag på ungdomsskoler

Igår tilbragte jeg hele dagen sammen med Mette fra Sørum Frivilligsentral. I jobben sin ser hun viktigheten av sosiale medier og derfor ønsket hun at skoler i nærområdet sitt skulle se litt nytten i konstruktiv bruk av nettet, ikke kun til lek, chatting og spilling.

20121204-063519.jpg Tidlig mandag formiddag dro Andrea Badendyck, Bjørn Erik Fatnes og jeg avgårde for å foredrage på to skoler. Disse unge bloggerne tok jeg med fordi de lever av bloggene sine og ingenting er vel mer inspirerende enn det for de unge, å vise at det går an og hvordan!? Jeg skravlet på inn og utpust en god stund før jeg inviterte bloggerne med i praten og intervjuet de om sin rolle på nettet. Herlig men travel dag. Nervepirrende og skulle fange oppmerksomheten til over seks hundre ungdommer, men fikk tilbakemeldinger etterpå at de var veldig fornøyd.

Noen lærere mente jeg burde bruke litt pekefinger med tanke på all nettmobbingen som pågår, men jeg valgte en litt annen metode. Heller inspirere til bedre og riktig bruk, kontra alt de ikke bør gjøre. Det er foreldre sin jobb å oppdra ungene sine til å bruke vettet på nettet, ikke min! Skjerpings foreldre!! Skolen har nok å gjøre!