Men kjære deg.....

Jeg leser på VG sin side at kjæresten til herlige Petter Northug skal vinne sponsorhjerter via sin blogg. Er det rette veien å gå?

Det er kanskje litt vel sent å begynne og blogge for å komme seg på toppen av en eventuell bloggliste. Da tror jeg det må være hyppige besøk av Petter der for at folk skal følge den. Eller pressen for den saks skyld. Rachel Nordtømme er ikke kjent nok enda for at det er interessant, selvom du er kjæresten til norges festligste skiløper. Petter en en sjarmerende og unorsk idrettsutøver, og i vår familie er vi fan. Stor fan!

Men jeg tror at for en skal lykkes som blogger er det noen kriterier som må dekkes:

  • En må være dedikert
  • Glad i å ta bilder
  • Du bør ha en bra penn/tastefinger
  • Gjerne finne sin egen nisje
  • Opparbeide seg et stort nettverk innen sosiale medier (Facebook og Twitter)
  • Ikke være opptatt av lesertall (selvom det er gøy å følge med på)
  • Tålmodighet. Å få en belest blogg er ikke gjort på en ettermiddag, og ei heller ved å få et presseoppslag eller to i året. Folk glemmer fort.

Jeg blir litt overrasket når noen tror det er så enkelt. Noen tastetrykk på dette internettet så tror de at hele verden vil følge en! Hvorfor er dette fokuset på lesertall så viktig? Jeg var tidligere veldig opptatt av det, men har heldigvis funnet gleden igjen ved å skrive/blogge. Ikke så viktig at hele verden skal lese mine trivielle ord.

Det blir HELT feil fokus å starte en blogg for å nå sponsorer. De vil neppe finne en i mylderet av blogger som allerede eksisterer. Rachel Nordtømme, har valgt å blogge på blogg.no sin plattform, og der er du ihvertfall IKKE alene. Det å komme på topplisten deres er svært vanskelig om en er nykommer. VOE klarte det, men samtidig er hun ufattelig flink, både med bilder og videoer. Og hun er vakker.

Rachel Nordtømme er og vakker, og har ikke noe imot å by på seg selv. Det ser en jo allerede etter at bloggen kun har eksistert noen få dager. Men ikke ha det fokuset du nå har, at dette er for å nå sponsorer. Nå folket, vinn på banen, bli mer kjent....DA vil folk lese bloggen din og sponsorene vil ha nytte av å linke seg til deg. Pr i dag har det liten verdi for sponsorer, etter mitt syn. Men det kan fort endre seg, hvis du dedikerer deg til dette fenomenet som blogging er blitt. Hvis jeg hadde vært i dine sko hadde jeg startet på eget domene. For kjent vil du bli, men kanskje ikke imorgen?

Dette er ment som velmenende råd....chill! Dama er kul!