Slike damer liker vi

Gol var litt av en opplevelse. Damene, og de tre mennene som kom, skapte en kveld jeg sent vil glemme. Masse latter, energi og humor pakket inn i opplæring hvordan grundere skal bygge nettverk og profilere seg på nettet. Jeg bruker meg selv i hvordan jeg bruker sosiale medier for å finne kunder, og som en av de få som lever kun av det sosiale medier genererer har jeg masse kunnskap å vise til.

Masse energi i rommet og GLAskapen var å ta og føle på. Jeg digger å møte andre kvinner som vil, som tørr, som ønsker, å skape noe eget, og føler meg hjemme når jeg møter gjenger som denne. De byr på seg selv og det lyser antijantelov av hele gjengen. Det er stor forskjell på de som går på kurs. Noen tar med seg lærdommen og implementerer den med en gang i sitt virke, mens andre trenger å fordøye for å finne sin stil. Alt er lov, men det er ikke tvil om at kunnskapen de får er det stor verdi i.

workshop GOL sosiale medier trine grung okt 2013

workshop GOL sosiale medier trine grung okt 2013

Alt handler om hvordan du bidrar på nettet for at kundene skal finne deg og ikke minst hvordan du skal nå ut. Jeg skal gifte meg med jobben min, og holde workshops som dette er det jeg liker aller best. Handler nok om den kontakten en får med gruppen der og da, energien i rommet og tilstedeværelsen en klarer å skape.

To stykker kom fram til meg etterpå og skrøt voldsomt av min formidlingsevne, at jeg gjorde tingene forståelige og engasjerende. Lite ante de at jeg felte en tåre på innsiden for jeg blir så glad- jeg hopper på innsiden. Alle mennesker trenger bekreftelser på at jobben de gjør betyr noe for andre, og dette betyr uendelig mye for meg. Tusen takk Gol, jeg gleder meg til å komme tilbake!

Her er litt av tilbakemeldingene:

TIlbakemeldinger trine grung workshops

TIlbakemeldinger trine grung workshops

Elsker at Facebook har fått sånne stjerner hvor folk kan anmelde siden deres og jobben en gjør. Har du det på din side? Jeg oppfordrer alle jeg jobber med å skrive der. Kjekt å lese etterpå.

Skjermbilde 2013-10-31 kl. 19.45.39

Skjermbilde 2013-10-31 kl. 19.45.39

Fantastisk #facebookkurs!

FOR en dag! Jeg kan med hånden på hjertet si at dette har vært den beste dagen på lenge. Både opplevelser og inntrykk, menneskene på min vei og ikke minst kurset jeg holdt som rundet dagen av. Jeg er fyllt til randen av inntrykk og opplevelser, og jeg må rette en STOR takk til Clarion Stavanger som rammet hele dagen inn. Tusen tusen takk! ( Ikke betalt for å si det, må jeg skyndte meg å si. De lever etter mottoet " Vi liker å gjøre det lille ekstra" og det gjør de! )

Dagen startet med den mye omtalte omeletten. Selvfølgelig upåklagelig og verdt opplevelsen i seg selv. De lager den der og da og frokostbordet er faktisk av det bedre slaget! Helt sant!

20131024-221409.jpg

20131024-221409.jpg

Dagen forsatte etter endt frokost til byen hvor kjole ble kjøpt inn og intervju med Stavanger Aftenblad unnagjort. Kjempestas at de vil intervjue meg om nettkursene mine, det liker jeg. Endelig noen saker som viser det jeg faktisk får til ved synlighet på nett, tusen takk!

TIlbake på hotellet møtte jeg teamet som hjalp meg i dag. Flinke Christian fra Meetingconsult er teamet og han er en reser på effektive møter og konferanser. Digger at han hjelper meg på innholdsbiten! Mat koste vi oss med i hotellet sin egen restaurant og den heter Kitchen and Table til info. Verdt å stikke innom!

clarion Stavanger trinegrung 1.jpg

clarion Stavanger trinegrung 1.jpg

Workshopen handlet denne gangen om Facebook og de som kom engasjerte seg veldig. Så kjekt, jeg elsker denne delen ved jobben min. Reise rundt og vise bedrifter alle de mulighetene som er på nettet og verdien de selv kan skape ved å være tilstede. Den er enorm hvis den settes i system og det er det jeg lærer bort. Hvordan bruke nettet som markedsplass, rett og slett. Sliten gründer skal nå nyte sengen på hotellet før flyet letter grytidlig for Bergen imorgen. NATTA!!! GLISER ENDA!

20131024-221512.jpg

20131024-221512.jpg

Jeg blir veldig glad for slike tilbakemeldinger!!

20131025-084332.jpg

20131025-084332.jpg

Facebook- slik funker det

Jeg gleder meg som en unge til Facebooknettkurset lanseres. Enda et nettkurs hvor jeg skal dele min kunnskap om bruken av sosiale medier. JIPPI! Dette er så gøy!  Det er ikke mange uker til det braker løs og alle mine råd for hva som funker og hvordan en må bruke Facebook i en kommersiell sammenheng for faktisk å skape suksess.

Om du måler sukess i antall følgere og hvordan du faktisk får kunder via nettet...det gjør jeg. Flere kunder=mer penger.

Bilde tatt 06.08.13 kl. 11.43

Bilde tatt 06.08.13 kl. 11.43

Du kan jo starte med å følge med for å se hvor jeg får LIKES og hvordan jeg bruker det. Jeg oppdaterer stort sett hver dag og deler en god del på min vei.

Jeg har holdt Facebook kurs for flere grundere i det siste og les noen av tilbakemeldingene under her. Jeg synes dette er superstas!

TIlbakemeldinger trine grung workshops

TIlbakemeldinger trine grung workshops

Det kan høres vel enkelt ut men mange gjør det mer vanskelig enn det faktisk er. De tror ikke at Facebook kan gjøre en stor forskjell for sin bedrift, men det kan den. Jeg får alle kundene mine via Facebook og det er stor verdi i å bidra med kunnskap og hva som reelt funker.

Facebook kurs trine grung 2013

Facebook kurs trine grung 2013

MODUL 1

 1. Hvordan lage og få en fin bedriftsside på Facebook

 2. Viktige verktøy for at den ser fullverdig og gjennomført ut

 3. 9 regler for suksesselementer på Facebook ( Gratisvideo til lansering)

 4. Vi ser på brukerpanelet til Facebook

 5. Hvordan du skal måle hvor stor suksess du gjør

Modul 2

 1. Profilbilde og timelinebilde. Str og eksempler (Karen finne noen dårlige og gode)

 2. Hva er et bra timelinebilde? Eks på ja og nei (Karen finner noen norske)

 3. Hvordan dele bilder og hvilke bilder som funker best

 4. Innhold som genererer LIKER

Modul 3

 1. Hva publiserer en og når?

 2. Geniale tips for å engasjere mest mulig (gratisvideo til lansering)

 3. Hvordan tidsinnstille innlegg

 4. Hvordan gjøre Facebook siden synlig andre steder

Modul 4

 1. Hvilke annonser som fungerer og hvorfor for din bedrift

 2. Hvordan du kan doble antall som ser dine Facebook-oppdateringer

 3. Hvordan opprette events på Facebook

 4. Hvordan du promoterer events

Modul 5

 1. Hvordan oppdatere enkelt hver dag

 2. Hvordan lage morsomme collager og ordtaksbilder

 3. Hvordan lage videoer og dermed engasjere følgere

 4. Hvordan dele dine innlegg fra din nettside for å engasjere mer

 5. Alt blir enkelt med en god mobil

Dette er det jeg skal ha med i kurset, ergo mye læring hvor du kan lære hva som faktisk funker. Hvordan du bygger de riktige type følgere som faktisk ønsker den kunnskapen du besitter. Det er da det skaper verdi for deg og din bedrift. Så må du lære deg og skjønne hvilken modus folk er i når de bruker Facebook.

De er der for korte enkle råd og tips, for inspo og morro....IKKE lange monologer. Skap dialog og det er en del verktøy som er virkelig verdt å lære seg for å skape din markedskanal via Facebook.

En blogg i endring 2013

Jeg har mange tusen lesere som sjekker bloggen min hver dag og i over åtte år jar jeg brukt bloggen som mitt daglige talerør. Høres jo litt voldsomt ut med et sånn et talerør, men sånn har det nå vært. Fremover kommer jeg kun til å oppdaterer Facebooksiden min  og Instagramkontoen min daglig. Bloggen blir oppdatert når jeg har noe på hjertet som jeg mener må belyses, men altså ikke hver dag. Noe som krever lengre innlegg enn det Facebook kan bidra med.

Grunnene til dette er forskjellige, men mest fordi jeg ønsker å endre bloggen til å ikke inneholde hverdagstrivielle saker, men mer hvis det er viktige emner eller jobb relaterte ting jeg ønsker å skrive om. Det er nok noen tusen som faller fra men det må bare bli sånn. Facebooksiden min har blitt min miniblogg så følg meg gjerne der -------->

De siste ukene har flere tatt konktakt vedrørende kommersielle samarbeid på bloggen og jeg takker pent nei til slike ting. Jeg har omtrent ikke reklame på disse sidene og sånn kommer det til å være fremover. Vi planlegger to nye konsepter her på bloggen nå, deriblant Facebook-nettkurset som er underveis. Holder på med opptak i disse dager og derfor ikke så mye tilstede. Er jeg en lærer? Ja, jammen ser det ikke sånn ut og heldigvis mange fornøyde med bloggkurset mitt allerede. Bare les HER.

Bloggkurset mitt har jeg salg på i dag og imorgen. Kun disse to dagene. Les mer og bestill HER. Det er en unik pakke til en meget lav pris. Virkelig verdt å sjekke.

synlig på nett trinegrung.no

synlig på nett trinegrung.no

Slå sammen Facebook profil og side

Jeg har gjort en nødvendig endring i mitt Facebookland. Jeg måtte, for profilen jeg hadde var full...og med full mener jeg at det var over 5000 der inne og da sier Facebook stopp. Ingen har så mange venner, jeg vet det, men jeg har jo drevet dialog der i mange år og derfor har en del blitt en del.

Jeg holder på å forebrede Facebook-nettkurset mitt og da må jeg gå igjennom mange regler, tips og triks jeg ønsker å ha med, og selvfølgelig generell info som er nyttig for deltagere. Derfor var det viktig å bruke min egen side som eksempel og ikke minst rydde i mitt Facebookland. Gyllen mulighet til å gjøre akkurat det, så nå er det gjort. En profil er gjort om til side og slått sammen med min business-side. Så det ble en del plutselig. LIKER! I dag la jeg ut video fra sykkelturen. Er ganske aktiv på den siden så lik den gjerne HER.

trinegrung facebook fanpage

trinegrung facebook fanpage

Hva har jeg gjort, lurer du kanskje på?

Jo, det var ikke bare bare, men jeg satte nå  igang. Det er flere ting en må huske på når en skal gjøre en profil om til side.

Når du konverterer den personlige brukerkontoen din til en Facebook-side, blir enbedriftskonto opprettet, slik at du kan administrere siden din. Vi overfører det gjeldende profilbildet ditt og legger til alle vennene og følgerne dine som personer som liker siden din. Brukernavnet på brukerkontoen blirbrukernavnet for siden, og navnet som er knyttet til den personlige brukerkontoen, blir sidens navn. Hvis du vil at siden skal ha et annet navn, kan du velge å opprette et nytt navn.

Ikke noe annet innhold blir overført til den nye siden din, så sørg for å lagre alt viktig innhold før du starter konverteringen.

Last ned tidslinjeinformasjonen din. Du kanlaste ned en fil som inneholder alle meldingene som du har sendt og mottatt, samt alle bildene og videoene som du har lastet opp til Facebook.Utnevn en ny gruppeadministrator for alle gruppene du administrerer. Du kan ikke administrere grupper når konverteringen har begynt.

Hvis du vi ha full tilgang til sidefunksjonene, må du administrere den nye siden din fra en personlig brukerkonto ellerlegge til administratorer for siden din.

Når du er klar, kan dubegynne å konvertereden personlige brukerkontoen din til en Facebook-side.

Dette hentet fra Facebook sine sider, til info. Sikkert noen meninger om hvor lurt dette er, men for meg var det nødvendig. Jeg har nå en helt privat profil, og en offentlig side. LIKER! Bruker du Facebook i din business? Jeg får alle kundene mine via Facebook. Kurset mitt skal omhandle blant annet det, hvordan DU kan gjøre akkurat det samme.

Meninger om meg?

Jeg får daglig tips fra venner, kjente, sosiale medier venner og flere andre om ulike fora hvor det menes mye om meg og mitt. Jeg har lest noe av det, men det meste overser jeg siden de som skriver ikke kjenner meg. En kan ikke bare utav en blogg på nettet, noe avisoverskrifter, en Facebookside eller en Twitterfeed tro at at en kjenner en person. Virkelig ikke. Jeg vet jeg tidvis kan være mye, mene noe mot normen, være vel tabloid og tenke vel mye ut av boksen....men det er nå bare meg. Ikke farlig og biter ikke...kanskje bare litt noen ganger. Hehe.

Mitt livet som grunder er egentlig det jeg vil snakke siden det er et hyppig tema på nevnte sider. Jeg blogger jo om min vei gjennom livet, mitt liv som gründer, og da må det sies at en blir trist når folk skal hakke det fra hverandre. Prøve å ødelegge den skapertrangen jeg faktisk har og mitt genuine ønske om å få til noe på egenhånd. Hva med litt raushet for at en faktisk prøver?

La meg komme med et ekspempel:

Se på denne bloggen som en ekte butikk. En klesbutikk, for eksempel. Leserne er mine "kunder" og de stikker innom butikken min hver dag. Det kommer stadig nye varer i denne butikkken, stadig noen nye produkter som må testes ut, for sånn er det å drive butikk. Noen ting funker, andre ikke. Noen prosjekter klarer en å fullføre, andre ikke.

webinar trinegrung.no

webinar trinegrung.no

Jeg har prøvd meg fram lenge, og tro meg, gått på mange smeller. Sånn er gründerlivet. Det er ingen fasitsvar eller lette løsninger. Ingen som forteller en akkurat hva en skal gjøre når, for en lærer best ved å prøve å feile en del ganger før en faktisk kommer i mål og bygger den broen en skal bygge. Alle klesbutikker har tatt inn en kjole som ikke solgte for så å lære at det snittet ikke solgte til kundegruppen som bruker denne butikken.

Det at jeg gjør alt dette offentlig er det meninger om, men det er nå meg å dele detmeste på min vei. Flere tusen leser hver dag og jeg er sikker på at nå som jeg nærmer meg målet, nemlig å leve av denne bloggen UTEN en annonse, så er jeg sikker på at det er mange faste lesere som heier litt ekstra. De fryder seg og koser seg med meg. De dagene jeg kjenner på denne følelsen av å virkelig få det til, da er gleden så genuin at jeg stråler. Men som alle grundere vet, så kommer dager hvor tårene sitter løst og en føler seg maktesløs og alene. At en ikke får det til og er sliten av å stå på hele tiden.

Heldigvis er jeg ikke alene lenger for alle kundene til bloggkurset mitt er der. Føler jeg meg litt "lost" så besøker jeg gruppen vår på Facebook og jeg kjenner egenverdien øke. Det er over 100 stykker nå og jeg elsker virkelig å bidra med kunnskap. De spør om ting og jeg opplever mestring når jeg kan bidra med konstruktive svar. Det gjør meg glad og derfor elsker jeg å holde webinar. Det funker for meg og igår ble jeg oppriktig glad for alle de fine tilbakemeldingene. Lite visste deltagerne hvor sårt jeg trengt de akkurat denne dagen...så tusen takk. Dagen idag ble veldig bra, mye pågrunn av dere.

Dagen startet med 2,5 mil på sykkel fordi jeg var så glad. Jeg gir meg aldri så gjerne kast bort tid å mene masse om meg og mitt. For jeg er trygg på den jeg er og vet hva jeg betyr for de som kjenner meg. Og det er de som er viktige, ikke noen nett-troll som skjuler seg bak falske navn. Klemmer din vei.

trinegrung sykkel 2013

trinegrung sykkel 2013

Travle dager=skutt gründer

Jeg er sikker på at mange vil kjenne seg igjen. Er du laget sånn at når noe er bare kjekt så kjører du på? Jeg gjør det, og gir meg ikke. De siste ukene har jeg jobbet fra tidlig morgen til sene kvelden. Hele tiden online. Noen spinningturer inni mellom, krydret med litt styrke, men ellers kun jobb.

Jeg kjenner kroppen såpass at jeg merker når jeg må roe ned, men ikke denne gang. Igår kveld var jeg så sliten at det sved i øynene. Hodet knaket og alle leddene skranglet. Ikke bra.

To dager på reise denne uken og det er alltid kjekt, sånn egentlig. Tromsø og lærerkonferanse, stor stas! Heldigvis likte de det de hørte og flere ønsket å ta bloggkurset mitt. Stas!

20130829-185225.jpg

20130829-185225.jpg

Denne gruppen hadde show og jeg skal love deg jeg lo godt!

20130829-185414.jpg

20130829-185414.jpg

Spiste nydelig sushi midt i sentrum på RÅ. Helt magisk, elsker sushi!

20130829-185508.jpg

20130829-185508.jpg

Veldig glad i å holde foredrag og gleder meg allerede til neste gang! Allerede neste uke. Nå skal sofaen forsette å nytes! Rører meg ikke en meter!

20130829-185615.jpg

20130829-185615.jpg

Turnestart i Bergen og Stavanger

Utenfor blåser det, er kaldt og det regner. Jeg er i Tromsø og været fra Drammen igår ble definitivt ikke med i kofferten. Dro fra 25 varmegrader til skikkelig høstvær, men jeg er i Nord Norge og bare det er digg. Om få timer skal skoleledelse og lærere innvies i hemmelighetene bak sosiale medier og heldigvis gikk nattesøvnen knirkefritt for seg så det skal ikke stå på min energi.

Om to uker braker det løs. Dette har jeg planlagt og gledet meg til så lenge og endelig kaster jeg meg ut i det. Jeg skal på "turne". Jeg skal reise landet rundt å hilse på de som ønsker å lære mer om synlighet på nett, og kanskje du er en av de? Kan ikke "bare" sitte å taste på dette internettet....må jo ut å treffe folk!

JEG MÅ PRESISERE AT DET KUN ER 50 PLASSER. Se gjerne info om hele programmet HER for Stavanger og HER for Bergen .

synlig på nett trinegrung.no

synlig på nett trinegrung.no

Vi gjorde en test sammen med eksisterende samarbeispartnere for noen uker siden og det var KJEMPEGØY! Så derfor drar vi nå videre. To hjelpere med meg på tur, deriblant Ole Andreas (sammen med meg på bildet)  som er fotograf for å ta fine bilder av DEG. Jeg har så lyst å treffe flere som ønsker å lære mer om bruken av sosiale medier, og her er det mye læring denne kvelden!

Datoer:

BERGEN 9 sept kl 1730 på Clarion Bergen Airport  // STAVANGER 12 sept kl 1730 på Clarion Stavanger.

FACEBOOK EVENTS er laget, så meld deg gjerne på  : Stavanger HERBergen HER.

Om arrangementet:

Et seminar om hvordan du finner og får kunder via nettet, og ikke minst hvordan tjene mer penger ved å bruke Facebook og sosiale medier. Hvordan DU og DIN bedrift kan skape engasjement og få følgere. Her treffer du andre som også ønsker å lære det siste innen markedsføring på nettet.

Denne kvelden er tilrettelagt slik at du får det mest grunnleggende du behøver å vite for å klare deg selv etterpå. Alternativt om du ønsker å gå mer i dybden på enkelte tema senere, kan du velge Trines fordypningskurs på web etterpå.

På arrangementet vil også fotograf Ole Andreas Knudsen (http://www.o-photography.com) ta bilder av dem som bestiller dette. Dette er bilder til bruk på nett først og fremst, fordi gode bilder er viktig å ha på sine nettsider. Ole Andreas er forøvrig en meget dyktig sminkør og bidra med sminkehjelp før bildene tas. Ta på deg (eller ta med deg) de klærne og slik du ønsker å fremstå på bildene.

Lynpresentasjoner:

Her trekker vi ut maks tre personer som får muligheten til å presentere seg og sitt i løpet av 5 minutter. Presentasjonene foregår i en slags «Pecha Kucha» variant som er 20 lysbilder (powerpoint), der hvert bilde vises i 15 sekunder. Presentasjonene vil bli filmet og gjøres tilgjengelig på web. Ønsker du å få profilert deg så send Trine en melding og vi trekker ut tre vinnere som får denne muligheten.

[contact-form subject='Mail fra Pecha deltagere'][contact-field label='Navn' type='name' required='1'/][contact-field label='Email' type='email' required='1'/][contact-field label='Nettside' type='url'/][contact-field label='Litt om deg og ditt firma' type='textarea' required='1'/][/contact-form]

WebTalk med Trine Grung:

Trine vil i løpet av arrangementet denne kvelden, plukke ut en eller to seminardeltakere som får delta i et talkshow via webinar. Her blir det snakket om aktuelle tema innen «synlighet på nett». Det kommer å bli lagt stor vekt på humor og gode historier man kan lære noe av. WebTalk vises LIVE på nett og er gratis for hvem som helst å delta på. Påmelding kommer snart på bloggen.

Kunnskapscafé:

Siste del på programmet denne kvelden, lager vi en åpen «cafe setting» hvor du får snakket med de andre deltakerne om felles interesser og utfordringer hva Facebook og sosiale medier angår. Egen fasilitator hjelper til her og bli gjerne sittende utover kvelden så lenge dere selv ønsker.

Arrangementet på Web:

Ønsker du å delta men fra din egen sofa eller hvor du måtte befinne deg, vil hele arrangementet bli filmet og gjort tilgjengelig LIVE på egen nettside. Du kan enten delta «live» eller se arrangementet innen 24 timer i etterkant. Egen lenke med påloggingsdetaljer, sendes ved påmelding. Som deltaker får du med deg alle foredragene og presentasjonene som gjøres denne kvelden.

Bevertning:

Det blir servert kaffe, te, vann og snack under arrangementet. Hotellets bar er åpen for dem som ønsker noe mer.

webinar trinegrung.no 1308 2

webinar trinegrung.no 1308 2

Jeg jobber med flinke folk

Jeg er så heldig og omgir meg med mange flinke folk. Mennesker som utfyller de områder hvor jeg ikke er sterk, og da snakker jeg veldig ofte om det visuelle. Bloggen min er jo ute i ny drakt og snart skal jeg blogge litt om det og dama som har hjulpet meg. Bare vent,  hun er en av de beste jeg kjenner.

MEN nå skulle jeg snakke om noen andre, nemlig NinaBea. Hun er med i Masterminden jeg er med i, og er utrolig flink til å skape det visuelle for et brand. Jada, nå er Trine Grung et brand. (lol) Hun leker med former og farger som ingen andre jeg kjenner. Det hun gjør på et blunk for meg er å lage FacebookTimelinebilder. Sånne headere på Facebook som enkelt kan være mye bra egenreklame for deg og ditt. SE på dette fine hun laget sist:

TINEG_websideHeader_hvit4

TINEG_websideHeader_hvit4

Er du ikke enig? Jeg elsker det og bruker den på fronten av bloggen min nå. Jeg har tidligere fått flere og de er så fine!!

NINABEA_timelineHeadersTrineGrung1

NINABEA_timelineHeadersTrineGrung1

Det er viktig med en helhet på designet og at det er i tråd med brandet ditt. Husk på det. Dagens tips og del gjerne. Nina kan dere lese mer om HER og jeg anbefaler henne på det sterkeste!

Hun skal holde sitt første WEBINAR og deler da mange nyttige tips om hvordan DU skal tenke rundt brandet ditt for at det skal se tydelig og profft ut!

FÅ DET MED DEG HER! PS må nevne at hun har jobbet med Kronprinsparet. SÅ flink er hun. 

Hvorfor så hoppende glad Trine?

Det skal jeg fortelle deg om få strakser. Jeg er sånn glad/lei meg....åtte år med blogging og endelig jubler jeg skikkelig Det er åtte år siden jeg sa jeg skulle leve av denne nettsiden, helst uten en eneste annonse, og endelig, endelig er jeg i mål. Jeg har funnet min nøkkel til suksess og jeg klarer ikke helt å ta det inn.

Igår måtte jeg legge meg klokken ti! Hodet kvernet og jeg fikk ikke roet det ned. Jeg har jobbet så hardt helt siden januar for å få til dette. Det eneste såre punktet i gleden er de tre herlige jentene som jobbet i Chills i fjor. Jeg savner de oppriktig , men den måten Chills var bygget opp den gangen funket ikke. Jeg måtte strukturere om hele selskapet og det gjorde at økonomien ikke strakk til for å ha tre ansatte.

Det er det verste jeg noen gang har gjort. Å si til noen en er oppriktig er glad i at du kan ikke jobbe her mer.....ille. Det rev meg i stykker og derfor har jeg ikke klart å blogge så mye om det. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på Ida, Belinda og Kathrine. Tre perler som var nesten som døtre når vi var sammen hver dag. God sommer jenter <3, håper dere heier litt på sidelinjen, tross alt. Uff, der kom det en tåre gitt. Følsom dag, for jeg feirer jo egentlig.

Bilde tatt 18.06.13 kl. 09.18 #2

Nå skal Chills skifte navn til Trine Grung AS. Den prosessen starter jeg i dag. Det er et stort steg for meg, et steg jeg ikke turte å ta for to år siden, men nå er jeg trygg på at jeg har "kommet hjem" om en kan si det? Jeg har solgt over FØRTI bloggkurs på seks dager. FØRTI stykker ønsker å lære om blogging. For meg er det vanskelig å ta inn. Jeg er glad, stum, overveldet og sliten. Men sånn gladsliten.

Tusen takk bloggen, jeg kommer ALDRI til å gi meg. Neste år blir det en enda større satsing...jeg hiver meg i det. Men første Facebookkurs, Twitterkurs og Instagramkurs høsten 2013. HA EN DEILIG KVELD!

Gratis webinar om blogging

Jeg skal ha mitt aller første webinar helt alene. Snakke med deg online direkte...jeg er superspent. Det er mange deltagere på BLOGGKURSET som skal delta,  de har allerede en del spørsmål om hvordan de skal blogge som bedrift. Jeg starter med en presentasjon om blogging og hvordan jeg tenker når det kommer til blogging. Hvilke sukesskriterier jeg mener må på plass, og jeg håper jeg kan inspirere masse !

Jeg skulle egentlig bare fortelle at du kan melde deg på HER! Det var egentlig bare det! Datoen er TORSDAG 20 JUNI KL 21:00!

Sånn så det ut sist når Gry og jeg gjorde dette sammen:

Skjermbilde 2013-06-16 kl. 20.41.53

 

 

Blogg=penger på bok!

ENDELIG kan jeg si HIHA! Bloggkurset mitt er lansert og heldigvis mange påmeldte allerede. Dette er så spennende! Mitt aller første kurs online hvor du kan lære deg å blogge som bedrift, ergo penger i kassen. Jeg kan ikke få satt ord på gleden jeg har i brøstet i dag. Stolt, glad og energisk på en og samme tid!

Slik blir det nye designet på siden min når alt lanseres ferdig. Likte du det?

Skjermbilde 2013-06-13 kl. 14.53.50

Jeg lever av denne bloggen i dag, og av Facebook. Jeg er et bevis på at det funker og derfor ønsker jeg å lære bort hvordan DU kan gjøre det samme. Du tenker kanskje: ja men du har så mange lesere Trine, det er lettere for deg! Helt feil, for jeg har ikke spisset meg mot en målgruppe! Jeg har vært mer opptatt av å nå "alle".  Det er viktig å snakke til en målgruppe for å nå ut på nettet, og ikke minst nisje/spisse deg.

Alt starter med en blogg. En nettside som lever og presenterer innholdet i din bedrift på en mer personlig måte. Jeg håper du har lyst å lære hvordan! BLOGGKURSET MITT FINNER DU INFO OM HER!

Kanskje jeg kan be deg fint om å dele innlegget? Eller den fine videoen laget av The Royal Videographer Tusen tusen takk! Musikken har jeg fått lov av ENVY  å låne. Tusen takk, min favorittlåt denne sommeren!!

Bloggkurs trinegrung.no 2013 from Trine Grung on Vimeo.

SE så kjekke ting mine første deltagere sier på nettet, jeg blir så glad!!!!! Tenk at jeg som har blogget i åtte år skulle oppleve dette. Jeg kan ikke få det bedre enn akkurat nå tror jeg <3

Skjermbilde 2013-06-13 kl. 18.08.29 Skjermbilde 2013-06-13 kl. 17.57.47

 

Være med på webinar?

Jeg skal imorgen kveld, direkte fra Antibes, holde mitt aller første webinar sammen med min coach Gry Sinding. Hva er så et webinar, tenker kanskje du? Det er foredrag på nett, inkluderer video med powerpointpresentasjon og muligheter for deg å stille spørsmål. Den proffe versjonen av hva dette er kommer nå:

Webinar er en sammenslåing av ordene web og seminar. Webinar er med andre ord en online presentasjon. I praksis betyr det at deltagerene på webinaret kan se hva som skjer på foredragsholderens PC samtidig som de hører forderagsholderens forklaring på hva som skjer.

Så enkelt. Imorgen holder jeg mitt første sammen meg Gry og jeg gleder meg veldig. Hele veien læring for dette har jeg ikke gjort før, selvom jeg har holdt hundrevis av foredrag "live", da spesielt om sosiale medier.

Gry har laget en video om hva webinar er som du  kan se HER. Ellers så kan du melde deg på HER ved å legge igjen navn og mail . Jeg er helt yr over alt dette som skjer om dagen og gleder meg masse til å dele kunnskap.

Tema for WEBINARET er:

Hvordan bli en god blogger som tjener penger?

webinar-husk

Jeg lever av denne bloggen og av Facebook, uten en eneste annonse. Det er mulig, og jeg ønsker å lære andre hvordan de faktisk kan gjøre dette. Både gründere og småberifter har mye å hente ved å bruke sosiale medier for å drive dialog med nye, gamle og potensielle kunder. Jeg har gjort det i mange år, drevet dialog, men aldri jobbet på denne måten. Denne måten gir meg så uendelig mye mer og jeg elsker denne veien. Virkelig.

Meld deg på ved å gå på DENNE siden og vær med i morgen kl 18! Jeg gleder meg til å inspirere deg, direkte, ONLINE! Tjoho! Det er ikke vanskelig, bare klikk på linkene som kommer og plutselig så sees vi på webinar. Imorgen ettermiddag da altså!

trinegrung grysinding 2013

To grundere som brenner for blogging og sosiale medier! Vi klarer det, da kan du og!

Hvordan bli synlig, spør du?

Ja det kan du si, godt spørsmål. Det ble ihvertfall besvart ettertrykkelig av meg  på en workshop/kurs/foredrag jeg holdt i Asker i kveld for Kvinner i business, et nettverk med mange kvinnelige grundere. FOR en gjeng og FOR en stemning! Jeg digget hvert sekund og ekstra kjekt å høre at det ikke hadde vært så bra oppmøte noen gang. STAS!

942568_4177797183407_949752312_n  580220_4177796943401_307082108_n

Mange spørsmål kom fra salen og det var så bra! Jeg storkoste meg og tullet og tøyste hele tiden. I  tillegg til å bidra med informasjon om synlighet på nett, som de heldigvis likte. I pausen (jeg ble som vanlig så ivrig at jeg glemte at folk ønsket pause....skravlet i ett hele tiden hahahaha) kom mange bort og spurte meg om råd, vink og tips, og jeg elsker virkelig å bidra.

Det er så mange flinke og kreative folk i Norge, jeg blir så imponert! Gleder meg til å bidra til at enda flere blir synlige på nett! Ikke glem at mailen kan du legge igjen i boksen under for da får du tips og triks i mailboksen.

Utfordringer som blogger?

Jeg er en blogger, per definisjon. Jeg lever av bloggen og har klart det uten en eneste annonse. Det er åtte år siden jeg startet og jeg elsker dette jeg endelig skaper via nettet. Helt riktig for meg , og flere og flere oppdager verdien av å tilbringe tid i de sosiale medier. For tiden elsker jeg Instagram, men har og flyttet inn igjen på Twitter. Facebook er en selvfølge, Google+  er der men mest for de viderekommende.

Mange spør meg daglig spørsmål om blogging og hvordan jeg finner innhold hele tiden, hvordan jeg orker å blogge stort sett hver dag og ikke minst dele såpass mye av meg selv. Jeg er en deler, jeg liker å engasjere og ikke minst har det å underholde vært en del av hele min karriere. Det faller naturlig for meg ,men det vil ikke si at mye av det jeg gjør i praksis ikke kan læres bort!

Jeg spurte på Facebook i går hva andre hadde av utfordringer som blogger og det inspirerte dette innlegget. Mange sliter med tidsbruken og hvordan en skal lage interessant innhold UTEN at det blir for langt. Jeg liker ikke selv lange innlegg og derfor fatter jeg meg i korthet uten de lange avhandlinger. Det gjør og at jeg klarer å blogge oftere.

Det med tiden og innhold er to naturlige elementer i bloggkurset mitt som står på trappene. Jeg ønsker å lære bort det jeg har lært meg i løpet av disse åtte årene som blogger og nettpersonlighet. Hva er dine største utfordringer som blogger? Hvis du skulle tatt et kurs om blogging, hva ønsker DU å lære mer om? Tusen takk for kommentar!

Bilde tatt 28.05.13 kl. 08.51

Legg gjerne mailen i boksen under og du vil få info når Bloggkurset lanseres!

Bloggkurs in the making

Idag skal jeg glise foran kamera. Mitt eget kamera. Min egen lille produksjon. Femten vidoer skal spilles inn!!!  (ikke si det til assistenten min Karen, men jeg kommer ikke til å klare så mange på en dag, men det vet hun ikke enda)

Videoene er en viktig del av BLOGGKURSET som lanseres når videoene er ferdig klippet (ergo jeg bør sørge for rikelige med søvn den neste tiden) . Jeg har sminket meg, men sovet ALTFOR lite. Er ikke det typisk!!!? Idag spretter røde pollenøyne ut av trynet og jeg er så trøtt at jeg knapt klarer å prate (ikke si det heller til Karen, da blir hun "sint". Ikke min feil jeg ikke får sove like lenge hver natt) .

Blogging, eller levende nettside, er et must for å nå ut på nettet i dag. Lage sin egen lille avis over innhold som er viktig for både en selv og for bedriften. Generere eget innhold som forteller verden litt om hvem du/bedriften er, hva du/dere står for og ikke minst hva dere jobber med.

Jeg har hatt mange grundere og småbedrifter innom på workshop hos meg den siste tiden og alle sliter med hvor de skal være tilstede på sosiale medier, hvordan de skal lage interessant innhold og ikke minst hvordan de skal komme igang. Alle sliter med det, så du er ikke alene i den klubben. Bloggkurset vil lære DEG:

 • Hvordan du bruker nettet for å nå ut?
 • Hvordan du blogger innhold som folk faktisk vil dele og lese
 • Hvor ofte du bør blogge
 • Hvordan du håndterer kommentarfeltet
 • Hvordan du blogger for synlighet
 • Hvordan du skaper trafikk til bloggen
 • Hvordan du "selger" bedriften via en blogg
 • Hvordan du skal profilere det din bedrift er god på
 • Hvordan den minste ting kan gjøres interessant og delbar
 • Hvordan du skal engasjere leserne dine over tid

trinegrung bloggkurs 2013

Tok på meg litt farge på leppene om ikke annet, skikkelig smexy, bare nevner det. SE DA! Hører på musikk og låten til Start of something good med Daughtry er bare FANTASTISK! (Ikke si det heller til Karen, hun mener jeg må konse mer, puh. Karen er streng ass, men trenger Karen. Alle skulle hatt en Karen. Du skal snart få møte henne, hun er en fest av struktur og orden).

De som kan dette med markedsføring kaller blogging for relasjonsmarkedsføring. Jeg skjønner heller ikke mye av det ordet, men blogging for å engasjere kan jeg. Som bedrift er det viktig å ha med seg, og på nettet i dag følger vi personer i mye større grad, ikke bedrifter. Legg igjen mailen i denne støgge boksen under. Den blir snart så fin at du vil få sjokk....bare nevner det og i farten jeg.

Har du utfordringer med blogg eller FaceBook for din bedrift? Del gjerne utfordringen din i kommentarfeltet. Kanskje jeg kan hjelpe deg :)

Vi heier alle på sterke kvinner

Samme stolen, Melody Gardot på Spotify, alenetid i leiligheten og roen senker seg etter en travel dag. Nytt kurs med kunde i dag og enda en kul dame skal bli SYNLIG på nett. Hun skal jobbe med ungdom og dataspillproblematikken, en økende problemstilling i dagens samfunn og virkelig spennende å hjelpe henne igang. Ikke var firmanavnet på plass engang så her fikk vi virkelig brynet våre kreative hoder, og siden slike prosesser er det mest givende jeg vet så fikk jeg masse energi!

Hun skal igang med Facebook og blogg i første omgang. Selge via bloggen og skaffe seg flere kunder ved å blogge som bedrift, og samtidig bruke Facebook til å engasjere og inspierere følgere med sin kunnskap. Jeg lever jo av denne bloggen i dag og lærer altså bort grundere og småbedrifter hvordan de skal kunne gjøre det sammen. På penspråket kalles det relasjonsmarkedsføring, hos meg kalles det blogging for penger. Hehe, keep it simel tenker jeg.

Det er liten tvil om at flere av mine grunderkunder sliter med to ting. Se hvordan de skal blogge, hvordan de skal spisse seg og ikke minst strukturere hverdagen slik at masse blir gjort. Etter en slik workshopdag så merker det at oppgavene som gis er enkle å ta tak i, de lærer masse på veien og ikke minst finner de struktur. Elsker å bidra, virkelig!

Prøvde meg på hårreisende hår i dag.....funket på et vis med sånn tørrshampoo. VELDIG uvant og ikke sikker på om jeg blir å gå med det slik hver dag. Kanskje mer til fest? Hva synes du?

947261_4100900781045_1472871887_n

Bli ny dag for Trine- takk @erlendelias

For et par uker siden fikk jeg en telefon fra Erlend Elias. Han jobber som stylist i storbyen og er en reser på hår og make-up. I tillegg er hele hans personlighet bare genuin og ekte, og ingen kan klage i nærvær med han. Han er en fest. Punktum

Han ringte meg fordi han hadde lest om samlivsbruddet på bloggen min og syntes jeg fortjente en dag å bli litt bortskjemt. -Hva legger du i det, spurte jeg forsiktig. -Æ syntes du fortjænæ en bli ny dag, fra topp til tå, sa Erlend Elias med et lurt smil. Spennende, tenkte jeg og hev meg på.

Lite ante jeg om alt som var i vente!

Vet du hva han hadde fikset til meg!!!? Negler, vippe-extension, klipp og farge av hår, klær fra Kappahl, og jeg var i sjokk stort sett hele dagen! Vi hadde utgangspunkt hos verdens beste damer hos Oslo Hair&Beauty, og sjelden har jeg ledd mer enn denne dagen.

Den startet med negler, deretter nye vipper (som jeg ELSKER allerede og Oslo Hair&Beauty er visst de rimeligste i hele Oslo, holder til i Frognerveien 3) , håret ble klippet skamkort og farget av vakre Sabe mens Madeleine sørget for vipper og negler. Sjelden har jeg følt meg mer vel. Anbefaler de på det sterkeste! Facebooksiden finner dere HER.

Jeg ble SÅ positivt overrasket over klærne fra Kappahl. De har visst en helt ny kolleksjon ute nå og helt nytt designteam. Veldig fine ting! LIKER! Etter denne dagen bar turen til Norefjell hvor jeg holdt foredrag på Womens Weekend. Elsker Norefjell SPA&Resort...virkelig et sted verdt å reise på jentetur. Fine leiligheter og veldig hyggelig turområde.

Bildecollage!

20130504-054712.jpg

20130504-054701.jpg

20130504-054653.jpg

20130504-054641.jpg

20130504-054628.jpg

20130504-062237.jpg

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM FØLGER MEG PÅ FACEBOOK......SIDEN VOKSER OG VOKSER. JEG DIGGER DERE OG ALT DERE BIDRAR MED, SKIKKELIG HEIAGJENG!!

Hvordan får du så mye energi Trine?

Dette er noe jeg stadig blir spurt om: Hvordan jeg er så positiv og sprudlende hele tiden? På Facebook spesielt er det mange som lurer fordi jeg veldig opptatt av å engasjere og motivere til positiv tenkning. Vi kommer jo INGEN vei ved å alltid velge å la negative tanker styre hverdagen vår? Og med det mener jeg IKKE at jeg ikke har det. Hele 2012 var på mange måter det tøffeste året for meg noensinne...men jeg kan jo ikke la all dritten som skjedde da styre hverdagen nå!

Det siste halve året har jeg lært mer enn noen gang, spesielt om det å ha fokus, holde fokus og gjennomføre det jeg holder på med. En gründers store fallgruv er akkurat dette og jeg hørte det fra flere på SDD live forrige helg. Det er kreative mennesker som elsker å være kreative, og det går ofte utover gjennomføringen dessverre. De leker med blanke ark og fine fargestifter, men sliter når det hele skal settes i system.

De hjelpemidlene som Gry har gitt meg har snudd opp ned på hodet mitt fra A til Å, bokstavelig talt. Takk til Gry som lærer meg noe nytt hver gang jeg møter henne, beste coachen jeg kunne fått tak i for hun ser meg og hjelper meg å stake ut kursen. Takk Gry, jeg er deg evig takknemlig. Du har gitt hverdagen min struktur og dermed får jeg overskudd til å være mer positiv og tenke riktigere!

168250_364963420290314_1051132670_n

Hva har jeg så lært:

 • Laget en helårsplan for hva jeg skal gjøre i 2013. I august lager jeg for hele 2014
 • Sette opp måned for måned ting som må gjennomføres for at hovedmål skal oppnås
 • Hver dag sette opp plan over hva jeg skal gjøre i dag, og gjennomføre
 • IKKE "straffe" meg selv om ikke alt går etter planen
 • Legg inn trening i kalenderen, da blir det satt av tid til det
 • Jobber effektivt i femti minutter, har femten minutters pause borte fra dataen. Deretter femti min til Sånn forsetter det og for meg funker det MEGET bra!

I disse dager er det fullt fokus på lansering av BLOGGKURS her på bloggen. Videokurs online hvor du lærer hvordan du kan blogge for å tjene mer penger, nærme deg kundene dine på en bedre måte, ikke minst få mer kunder og SYNLIGGJØRE hvordan din bedrift jobber. De som tar kurset lærer hvordan de skaper interessant og delbart innhold, hvordan bloggen skaffer deg kunder og dermed tjener mer penger. Til sist, men ikke minst, du lærer hvor lett det faktisk er! Jeg gleder meg sinnsykt til å dele, innspilling av video er igang!

Beste jentene fra Chi Hair i Drammen!

Foredrag i knall rødt

Bilde tatt 24.04.13 kl. 09.28

Idag prøvde jeg virkelig å late som om jeg er skikkelig selvsikker. Rød dressjakke er IKKE hverdagskost for meg og datter var den som heiet den fram. Min egen lille ministylist, hun er en fest. Jeg kledde på meg selvtillit i egen drakt etter en forferdelig start på dagen, men en god samtale med god venn på Facechat gjorde sitt til at alt straks ble bedre. Mye bedre.

20130424-135541.jpg

Ann Helen Solberg. For ei dame, for en historie. Skutt av sin nå avdøde eksmann, mistet en arm, men likevel valgt å se på livet som en gave og kun fokusere framover. Jeg ble så imponert over måten hun valgte å takle sin situasjon på, måten hun snakket om at det som reddet henne var fokuset på at det var helt greit å være alene. Det trengte ikke være noe å være redd for, kanskje heller en styrke! Skal du har et foredrag som griper deg en gang så anbefaler jeg henne!

20130424-135556.jpg

Geir Lippestad hadde foredrag og delte ut boken sin. Det må ha vært spesielt for han å være med på denne konferansen siden det var på Sundvollen den ble holdt. Det er ikke SÅ lenge siden 22 juli og rettsaken har vi alle friskt i minne. MEN deilig at det er stille rundt karen i fengsel, det er sikkert!

20130424-135607.jpg

Her er mor klar for dyst og gjett om det gikk bra. Det som irriterer meg er at jeg nå ser at blusen jeg valgte under jakken ble helt feil. Altfor stor for mor begynner å bli mindre. Jeg MÅ tørre å fremheve mine feminine sider, IKKE gjemme de! TRINNY OG SUSANNAH, hvor er dere!!!!????? Men uansett klær , hår og andre ytre uvesentligheter så gikk foredraget knallbra. Fikk ihvertfall respons på det etterpå og ble veldig glad! Hun ene seniorrådgiveren i Virke kommenterte på Facebook:

Skjermbilde 2013-04-25 kl. 08.33.05

HVOR KJEKT ER IKKE SLIKE KOMMENTARER? Gårdsdagen inneholdt så mange gode elementer at jeg er helt utslitt og tappet i dag. Deilig at dagen i dag byr på ro og kos med ungene.

20130424-135615.jpg

Gjengen i Virke er bare herlige. Jeg har vært på tur med de flere ganger og er oppriktig glad i flere av de. Gode samtaler, masse visdom og ikke minst humor. Jeg ser de søker etter folk i disse dager og hadde det ikke vært for reisevei fra Drammen til Oslo så skulle jeg jammen vurdert det! Disse er det verdt å jobbe med!

20130424-135624.jpg