Slik tar jeg vare på helsen

Er du nøye med Omega 3 tilskudd? Jeg med mine hudproblemer er veldig nøye og ikke minst har jeg lett mye etter det beste omega 3 tilskuddet. I flere måneder nå har jeg testet en olje og sjelden har huden min føles bedre. Alle kommenterer det og i tillegg til oljen er jeg nøye med kosten. Alt betaler seg.

Da jeg var i Stryn var jeg ikke så nøye med kosten og gjett om huden gå uttrykk for det! Rosaceaen flammet opp og gjorde virkelig at jeg skal tenke meg om veien videre. Skape enda flere endringer for meg selv for det var ikke kjekt, rett og slett.

trinegrung 180619 2 (1).jpg

Kroppen trenger både omega-3-fettsyrer og omega-6- fettsyrer. Dagens kosthold har generelt en overvekt av omega-6-fettsyrer. Dessverre, og derfor er balansen mellom disse viktig.

I “gamle dager” inneholdt kostholdet omtrent like mye omega-3-fettsyrer som omega-6-fettsyrer. I dag får vi i oss mye mer omega-6 enn omega-3.

Det anbefalte forholdstallet mellom omega-6 og omega-3-fettsyrer i kostholdet er 5:1. Vi bør altså ikke spise mer enn fem ganger så mye omega-6 som omega-3. Forholdstallet mellom omega-6 og omega-3 blant enkelte befolkningsgrupper med et vestlig kosthold, kan være så høyt som 10:1 eller kanskje 20:1.

Omega-3 er langt bedre til å dempe inflammasjon og motvirke blodpropp, dempe smerter, senke blodtrykket og beskytte deg mot alle de andre sykdommene som kronisk betennelse i kroppen kan føre med seg. Så hvis du ikke retter opp ubalansen mellom omega-3 og omega-6, kan du lett komme i faresonen.

Omega-6 konkurrerer med omega-3 om plass i kroppens celler. Det er viktig at det er tilstrekkelig mengde av begge disse i cellene. Jo høyere omega-6 inntak vi har, desto høyere må inntaket av omega-3 være for å få nok omega-3 i cellene. For å få en høyere andel omega-3 i cellene kan man også redusere inntaket av omega-6.

En bedre balanse mellom inntaket av omega-6 og omega-3 kan være en av nøklene til å redusere og forebygge fedme, diabetes type 2 og hjerte-karsykdommer.

Jeg tok for tre måneder siden en test av blodet for å sjekke balansen jeg hadde mellom omega 6 og omega 3…den slo rimelig sterkt ut kan du si! Ergo faren for betennelser i kroppen er absolutt tilstede.

Min test:

Skjermbilde 2019-06-03 kl. 09.38.53.png

De skal ikke være rød farge på tallene og jeg slo rimelig kraftig ut. Ergo det er viktig å supplere med riktig Omega 3 for å skape mer balanse. Jeg er levende opptatt av helse og dette ga meg masse energi til å forsette og ikke minst være nøye med hvilken olje jeg tar. Vanlig tran gir tydelig ikke nok, for den har jeg tatt i flere år.

Glad jeg fant denne nye Omega 3 oljen jeg har valgt å ta. Hvis du har lyst å høre mer via mail så legg igjen e-posten din under her så sender jeg deg noen ord om den:

Klisje- men tiden flyr virkelig

I går hadde vi skoleavslutning for minsten (18 år hehe). Sammen klappet vi henne for alvor inn i de voksnes rekker og litt vemodig er det jo. Husker enda første skoledag som den var for kun få år siden. Klisjene lenge leve, men det er noe med at tiden virkelig flyr.

Frida vår pynta og fin for anledningen

Frida vår pynta og fin for anledningen

Det var en koselig ettermiddag og etterpå spiste vi sushi på det beste stedet i Drammen. Det ligger på Torget Vest og heter noe så merkelig som Yo-Thai. Men maten og servicen var utrolig bra…..dit skal jeg definitivt tilbake!! Beste sushien på lenge!

trinegrung 20061'9 4.jpg

Sønnen Kasper kom hjem fra Mallorca i går og var derfor ikke med. Men hadde kost seg sammen med kjæresten i hele ti dager. Det er så rart det nå når de ikke reiser på tur med meg eller pappaen lenger. Den tiden er forbi for noen år og det krever jammen tilvenning. Puh…..men sånn er jo livet.

Mamsen gliser trill rundt…..burde kunne redigere smilet litt ned haha

Mamsen gliser trill rundt…..burde kunne redigere smilet litt ned haha

Nå sitter jeg på cafe og venter på toget. Skal i flere spennende partnermøter i Oslo samt skravle litt om en nettskole jeg gründer. Jeg har aldri hatt så mye å gjøre som nå men jammen er det moro!!

Jeg passer godt på å få trent godt nå som jeg jobber mye. Eneste stedet jeg får sortert tankene er i skogen. Får få meg en tur i kveld om ikke himmelen åpner seg som i natt! Fy flate det brakte en god del ja!

trinegrung 180619 3.jpg

Jeg skal få redigert videointervjuet med Inge Thomas. VI skravlet i 90 minutter på opptak og SÅ god til å redigere er jeg ikke enda. HJELP! Jeg har heldigvis fått hjelp veien videre av herlige Erik Garpestad. Han skal til høsten gå filmskole og ville gjerne hjelpe meg mens han skolerer seg. Så da blir det flere videoer her på bloggen og det gleder jeg meg til!

Erik er utrolig flink, gleder meg til å dele arbeidet hans. Han er sønnen til min nærmeste venninne Nina i Stavanger og derfor en enda mer perfekt løsning. Jeg kan hjelpe han og han hjelper meg.

trinegrung 180619 2 (1).jpg

Nå propper jeg øreproppene i øret og stikker til Oslo, blogges i kveld eller imorgen. Håper du får en super dag, sørg for å lage deg en for sist jeg sjekket var det få andre som tråkket til.

Full av gledesenergi!

Jeg har ikke ord for hvor mye moro det er som skjer om dagen! Jeg blir så glad! Endelig har jeg funnet en arbeidsformsform som fungerer for meg hvor jeg hjelper andre med strategier og kunnskap. Jeg får dele det jeg kan med andre som har lyst å lære!

Idag hadde jeg første prat med Grethe og vi skal jammen finne på mye moro sammen! Vi skal jobbe sammen OG lage podcast sammen til høsten. Det blir litt planlegging før den lanseres, men første møte satte mange tanker i sving!

trinegrung 180619 3.jpg

I så mange år har jeg lett etter en arbeidsform som passer meg og som gjør at jeg kan leve av bloggen uten at jeg propper den full av annonser. Altfor mange bloggere har for mange annonser som ikke er troverdige….det orker ikke jeg. Jeg får det rett og slett ikke til og vil ha troverdighet i alle ledd.

Om jeg anbefaler noe vil jeg være 100% tro mot at jeg kan stå inne for det jeg skriver om. Gjennomtestet av meg selv over lang tid før jeg anbefaler ting til andre.

Jeg elsker å jobbe på nettet og nå lærer jeg opp andre i hvordan de skal gjøre det samme. Et og et steg men heier på at vi sammen står sterkere! Utrolig moro og ikke minst givende!!

Jeg får daglig mailer og meldinger fra mange andre som vil være en del av FELLESSKAPET jeg bygger, men tar et og et steg. Jeg har det ikke travelt og skal først sørge for at andre blir gode før nye slipper til.

Om du kunne tenke deg å jobbe med meg på nettet så legger du igjen mailen under og du hører fra meg så snart jeg åpner for flere.

Kjekt om du er opptatt av helse, hud og tarm samt har lyst å lære masse om online markedsføring. Denne måten å jobbe på gir ihvertfall veldig mye frihet og det elsker jeg!

5 ting som gir meg energi!

I år blir det ikke særlig med ferie på mor. Jeg er i jobbsteam om dagen og det skjer så masse at energien har sjelden vært mer tilstede. SÅ deilig, og det viser at det gjelder å aldri gi seg!

Jeg har hatt flere år i dvale, vært i flere tenkebokser og justert hele veien. Laget meg noen drømmer og visjoner som jeg bevisst har jobbet mot…og endelig gjort en del riktige valg fordi en har valgt å lære underveis. Justere og lære.

TrineGrung 180619 1.jpg

Livet er vel sånn for oss alle. Jeg kunne flere ganger valgt offerrollen, lagt meg ned og blitt der, basert på ulike hendelser som har oppstått underveis, men det går ikke for meg. Jeg ser alltid målet der fremme. Dit jeg skal og det får meg til å forsette. Aldri gi meg.

Med det sagt betyr det ikke at jeg ikke trenger å lade. Roe helt ned og forsatt reflektere over valg videre, selvom det er mye som faller på plass om dagen.

Hvis du er som meg, går med dine drømmer og ting du ønsker å oppnå, så husk på dette: alle trenger å lade. Vi kan ikke være 100% hele tiden uten rom for å reflektere og roe ned. Ha samtaler med mennesker som skaper refleksjon og ikke minst gir deg det påfyllet du trenger der du.

Jeg har noe verktøy jeg bruker hver dag for å bli enda mer målbevisst og fokusert.

 • Trening. Litt hver dag. Skogen og styrke på Moov i Drammen.

 • Mediterer så ofte jeg kan, gjerne 20 minutter for dag.

 • Gode samtaler med de jeg liker å samtale med. De som gir meg energi. Takk Runa, Kathrine, Line, Hanne, Anne Ki, Helle Stine, Maisen, Nina, Dora og flere. Dere betyr alt.

 • Jobbe med noe jeg liker å jobbe med. Nå helse, tarm og hud.

 • Tid som støttekontakt.

Det siste, å jobbe som støttekontakt fem timer i uken, har vært et bevisst valg for å føle jeg gjør noe for noen som virkelig trenger det. Lite ante jeg hva det faktisk skulle bety og kontakten vi to har fått. Jeg storkoser meg sammen med den jeg hjelper og føler virkelig jeg får mye igjen for det.

Jeg velger å kalle meg fritidsvenn fremfor støttekontakt. Vi trener sammen, har gode samtaler om livet (som er mer skjørt tidvis enn jeg klarer å fatte), går på kino, handler sammen og ler sammen. Ler masse sammen. Vi har masse ironi og det er så viktig.

Trinegrung 180619 2.jpg

Nå skal jeg jobbe videre fra cafe i dag. Skal snart ha møte med ei spennende dame vedrørende Podcast. Om livet. Det gledes. Snakkes snart!

Sommerfest er moro

FOR en kveld jeg hadde i går, kan ikke huske sist jeg lo og koste meg så masse. Mange hyggelig gjensyn med gamle kjente, nydelig sommervær, fantastiske omgivelser, god mat og drikke, og det ene latterkicket etter det andre.

Eline og mannen Ola ba inn til sin årlige sommerfest og jeg ba selvfølgelig om tillatelse til å blogge fra kvelden. Elina er raus og sa ja, tusen takk for det. Og takk for at jeg fikk komme!

Fineste Bjørg Thorhallsdottir og Elina Krantz.

Fineste Bjørg Thorhallsdottir og Elina Krantz.

Jeg dro innover sammen med Dora og vi begge fikk overnatte hos Bjørg som bor like ved Elina. Steder ligger på vakre Malmøya rett utenfor Oslo og med det været vi fikk ble kvelden rett og slett perfekt!

Lekkert dekket på og de marshmallowene gikk ned på høykant

Lekkert dekket på og de marshmallowene gikk ned på høykant

Utrolig mange hyggelig folk og ikke minst var svoger Tore Andre og Randi der. Eller jeg må vel egentlig si eks-svoger men føler meg som en del av dem likevel. Eirik Bakke og konen Kari kom fra Sogndal og dem var det også kjekt å mimre med.

Ja jeg koste meg skikkelig, gliser trill rundt

Ja jeg koste meg skikkelig, gliser trill rundt

Tøft å dekorere med ballonger i bassenget. Tenk å ha basseng i hagen da, GOALS.

trinegrung 160619 3.jpg
trinegrung 160619 4.jpg
Morsomme Are Kalvø…..med sin utrolig hyggelig kone som jeg dessverre ikke fikk med på bilde

Morsomme Are Kalvø…..med sin utrolig hyggelig kone som jeg dessverre ikke fikk med på bilde

trinegrung 160619 7.jpg
trinegrung 160619 8.jpg

Jeg hadde hvisket i øre til Elina dagen før festen at Tore Andre hadde bursdag. Han fikk sang og stjernesprut, gliste herfra til månen. Vi hadde også mye moro med at han skulle sanke flere følgere på Instagram, jammen lo vi mye av det. Han heter Toreandreflo19 på Instagram. Spring å følg.

trinegrung 160619 9.jpg
trinegrung 160619 10.jpg
Mange bilder av Tore men han jaktet følgere haha, ler enda. Vi er begge ihuga Varg Veum fans.

Mange bilder av Tore men han jaktet følgere haha, ler enda. Vi er begge ihuga Varg Veum fans.

Det er akkurat like mange spesielle anledninger i livet som vi velger å feire.
— Robert Brault

Jeg hadde tidenes kveld og siden jeg har hatt noen år bevisst i dvale/på lading hjalp det veldig at kvelden ble så kjekk som den ble. Dro meg selv hjem rundt 0230 og smiler enda her jeg ligger på sofaen. Blir vel noen serieride nå ja…..formen tilsier ikke så mye annet haha.

HERLIG gjeng med lesere jeg møtte, takk for bildet Camilla

HERLIG gjeng med lesere jeg møtte, takk for bildet Camilla

Må sende en hilsen til Camille Ingvaldsen som jeg møtte ute. Trofast bloggleser i mange år og det var så mange hyggelig ord å høre at jeg ble virkelig rørt. Tusen takk Camilla, håper helgen ble knallbra for dere alle fire!

Ufattelig sterk mini-serie

Jeg rigget meg klar på torsdag for å begynne på serien Chernobyl på HBO Nordic. Jeg husker vagt tragedien fra egen oppvekst, men ante virkelig ikke hva jeg gikk til. Jeg er helt satt ut og den bør bli obligatorisk i skolen. Utrolig sterk og helt ufattelig tragisk.

Den 26. april 1986 oppstod en massiv eksplosjon i atomkraftverket i Tsjernobyl i Ukraina Sovjetunionen. Dette resulterte i massive utslipp av radioaktivt materiale over Hviterussland, Russland og Ukraina, og så langt som Skandinavia og Vest-Europa.

Chernobyl dramatiserer historien om ulykken i 1986, en av de verste menneskeskapte katastrofene i historien, og ofrene for å redde Europa fra den ufattelige katastrofen.

Utrolig bra skuespill, autentisk og dramatisk. En av de bedre seriene jeg har sett på lenge. Jeg klarte ikke å skru dav og slukte den på to dager. Kun fem episoder, men kan virkelig anbefale å se den.

Prøvde å få min datter til å se den med meg, men hun synes det var for ekkelt. Jeg kan virkelig ikke fatte de, som på eget initiativ, jobbet der for å rydde opp. De fortjener virkelig heltestatus! For utifra det som ble vist reddet de store deler av Europa på mange måter.

Se den. Det å spare penger på viktige teknologiske løsninger får en helt ny betydning.

HBO-serie får turistene til å strømme til Tsjernobyl og spøkelsesby

50.000 mennesker forlot byen Pripyat etter Tsjernobylulykken i 1986. Nå strømmer turistene til den forbudte sonen rundt kjernekraftverket for å se stedene katastrofen utspilte seg.

I mai har de opplevd en økning på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, forteller Sergej Ivantjuk, sjef for reiseselskapet Soloeast Tours, til ABC Nyheter.

For sommermånedene juni, juli og august er økningen enda høyere, hele 35-40 prosent, siden serien om Tsjernobyl startet på HBO, ifølge Ivantjuk.

– De fleste mente jeg var gal da jeg begynte å arrangere disse turene i år 2000. 19 år senere får vi oppmerksomhet fra hele verden. Jeg takker HBO for en glimrende serie som har fått de fleste fakta riktig, sier Ivantjuk.

Hadde du våget å reise? Jeg tror ikke jeg hadde…..les saken her

Ukene flyr når en har det moro!

Jeg tror jeg uten å overdrive kan si at dette har vært den morsomste uken på LENGE!!

Jeg har vært i flere spennende møter hvor jeg lærte masse om business og ikke minst helse, hud og tarm, intervjuet en som kan MYE om hud og tarm ( kommer video i løpet av helgen…har bare 60 minutter som skal redigeres haha), fått med ny partner som jeg skal lære opp……MYE som skjer! Utrolig moro!

Cecilie og meg. Partners in crime

Cecilie og meg. Partners in crime

Cecilie skrev et blogginnlegg om det å stå midt i en skilsmisse og vi bestemte oss for å møtes. Hun skriver så rørende og bra, les gjerne innlegget HER.

Vi avtale og si hei på grunn av massiv respons på innlegget og det førte til enda mer.

Vi ble sittende å skravle lenge. Jeg viste henne hvordan jeg jobber og dette ble hun lysten på å lære. Utrolig moro og flere skal det bli. Endelig funnet en forretningsmodell som fungerer utrolig bra for meg og den lærer jeg bort til andre. SPENNENDE!!

trinegrung 140619 3.jpg

Jeg har vært i stort bursdagslag for min gode venninne Elisabeth Grieg. Tusen takk for alle gode samtaler vi har, måten du inspirerer meg til å ville mer og ikke minst at du kommer til Drammen for å besøke marka her!

FOR en fest! Flotte taler, sang og ikke minst mange hyggelig gjester. Fikk endelig sagt hei til Elina Krantz igjen, hun som driver Latter, og på lørdag skal Dora og jeg til henne for å feire “sommer”. Hvor blir den forresten av????

Bryllup i Spania

Stranden i Tossa De Mar

Stranden i Tossa De Mar

Om noen uker skal jeg på tur til Spania for å feire min kjære Christine som skal gifte seg. Det skal bli så moro og ikke minst kjekt at mange av mine barndomsvenner skal dit! I fire dager skal vi nyte varmen, feire Christine og hennes kommende make Kjetil og bare grisekose oss!

Bryllupet er i Tossa De Mar, har du vært der?

 

Jeg har vært i Barcelona og Platja d’Aro litt lenger nord som yngre…men ikke i denne byen. Ser utrolig koselig ut og jeg fikk flere gode tips på Instagram fra andre som har vært der. Har du noen tips så kommenter gjerne!

Du kan gjerne følge meg på Instagram hvis du vil.

Nå venter kinokveld med min datter og jeg skal smile videre. Jeg håper jeg får til å redigere filmen for Inge Thomas Ravlo som jeg intervjuet har MYE bra å komme med når det gjelder hud og tarm.

Vi har en gruppe hvor jeg deler biter av det jeg lærer HER. Bli gjerne med om du er opptatt av helse :)

Intervju om helse, hud og tarm

Dette blir en sinnsykt spennende uke. Det er går i møter, planlegging, workshops, stor bursdagsfeiring på onsdag og ikke minst intervju med Inge Thomas Ravlo.

Jeg husker ikke hvordan jeg ble kjent med Inge Thomas men tror jeg leste en artikkel om han i et ukeblad for mange mange år siden og tok selv kontakt. Skal høre med han, kanskje han husker det. Uansett så har han selv rosacea og er som meg nysgjerrig på alt av forskning som er på markedet.

Inge Thomas Ravlo er PT med spesialisering innen Ernærings og Treningsfysiologi. Det vil si at han bruker ernæring og treningsveiledning for å hjelpe deg med ulike problemstillinger. Han tilbyr kostveiledning for vekttilpasning, matrelaterte sykdommer, hudlidelser, allergier og problemer med spisemønstre.

inget.jpg

Inge Thomas Ravlo

Jeg er i opplæring når det gjelder helse, tarm og hud, og har begynt å jobbe med noen veldig bra produkter som jeg selv bruker og nå virkelig elsker. Jeg har omtrent aldri skrevet om noen produkter på bloggen min før, men det er ikke umulig det blir litt og litt informasjon.

Men på torsdag skal jeg intervjue Inge Thomas om helse og hud. Maten vi spiser og hva som påvirker huden vår.

Helse, tarm og hud.png

Jeg spurte i gruppen vår HELSE, HUD og TARM , blir gjerne med her: https://www.facebook.com/groups/helse.tarm.hud/ , om hva de ville ha svar på. Jammen glad jeg har den gruppen for de kom med mange gode innspill:

 • Jeg skulle gjerne hørt litt om lavkarbo og tørr og hengende hud, spesielt rundt øynene😀 Må legge til at det handler om vektnedgang da...17 kilo nå

 • Rosacea og øyne, samt gluten

 • Leddgikt og svinekjøtt

 • Psoriasis og kosthold?

 • Har rosacea sammenheng med kosthold? Hva er årsaken til rosacea? Er det noe kosttilskudd/vitaminer som man bør være obs på for å forhindre utbrudd?

 • Eksem - Kviser - Tørr hud - Er det maten som er det største problemet eller er det mest fra arv/gener ??

 • Kosthold-ME-perioral dermatitt i ansikt

 • Jeg har rosacea og vil gjerne høre mer om tilsetningsstoffer i mat, som jeg opplever at gir meg varmeutbrudd og utslett. Jeg reagerer på gjærekstrakt og maltodekstrin. Er det andre ting jeg bør være obs på?

 • Lurte på om han vet noe håndfast om mat og stoffskifte. Har høyt stoffskifte (Graves) men er en av de som ikke går ned i vekt. Fibromyalgi, IBS, og rosacea. Merker helt klart forverring ved inntak av laktose, gjær og sukker.

 • Stoffskifte og kosthold, noen bra tips?

 • Mange sliter med feks lavt stoffskifte, her trengs det mer oppløftende info😃🌸🌼

 • Har fått diagnosen fibromyalgi, skåret helt på topp på testen, er det spesielle mattyper man burde spise/ ikke spise, har og kroniske muskel senebetennelser er det noe matvarer som demper den kroniske betennelse... for meg er varmegrader alfa omega for begge tilstandene der😘💖😘

MANGE bra spørsmål og vi skal jobbe oss gjennom. Jeg har jo også mange spørsmål så dette blir spennende. Har du noen spørsmål så skriv de under i kommentarfeltet her for da får jeg samlet alle på et sted. Håper det er ok! Gleder meg til å dele.

Intervjuet er på torsdag og så skal jeg redigere det. Kommer sikkert til helgen! Eller før. Jeg sender ut påminnelse via mail: Legg igjen under her:

Den perfekte frihelg

Denne helgen har jeg vært bevisst på å logge litt av. Jeg jobber ekstremt mye om dagen. Har flere ulike spennende prosjekter, er i opplæring innen helse, hud og tarm, samt jeg prøver å presse inn litt trening hver dag. I tillegg er jeg mor….ergo nå gjelder det å holde fokus og tungen rett i munnen.

Fredagen startet perfekt. Jeg var innom hos pappa for å beskue det de har fått til til med hagen. Jeg har ikke hage selv og lar meg stadig imponere over dem som er kreative med sin grønne interesse. Var ikke dette fint??

trinegrung 090619 3.jpg

Jeg er fornøyd bare jeg får EN plante til å overleve og må vel konkludere med at vi kan ikke være gode på alt. Gi meg en nettside, en app eller en annen teknisk utfordring og jeg kommer kjapt på banen…men hage og interiør…der er jeg rimelig håpløs.

trinegrung 090619 5.jpg

Dette synes i hverfall jeg er fint. Koselig, ryddig og pent. Er du ikke enig?

Etter besøket der bar turen videre til gode venner i Drøbak som inviterte på grilling og konsert. Været var litt ymse da jeg kom dit men snudde fort til å bli DEN sommerkvelden. Da solen gikk ned ble det småkaldt men vi overlevde greit ute til klokken var rundt elleve.

trinegrung 090619 1.jpg

Det var Danse with a stranger som hadde konsert i Badeparken og det var jammen et fint sted. Drøbak er en utrolig koselig by på alle måter og Badeparken er verdt et besøk.

Det var yrende liv på “gulvet” og flere danse mens gutta OG damene i Dance glitret på scenen. Tydelig at bandet også koste seg i Drøbak.

trinegrung 090619 4.jpg

Frode og Elg fra sin beste siden.

trinegrung 090619 7.jpg

En ting jeg synes er en kul trend det kommer mer og mer av i Norge er FoodTrucks. Jeg er alltid usikker på rensligheten i disse truckene men de er jammen kule å se på. Jeg liker konseptet og synes det pynter opp å ha dem på arenaer som dette. Disse to stod i Badeparken mens arrangementet pågikk.

trinegrung 090619 2.jpg
trinegrung 090619 6.jpg

Det var fredagen sin det. Storkoste meg og det gjorde godt med litt vennetid i en travel hverdag.

Line og meg

Line og meg

Lørdagen startet med en lengre skogstur med min gode venninne Dora Thorhalsdottir. Vi hadde begge flere oppdateringer siden sist og disse måtte formidles. I bratt oppoverbakke, på vei til Landfalltjern øverst i Drammen, gikk skravla på inn og utpust. Vi pustet begge som hvalrosser mens vi gikk. Ivrige etter å dele siste nytt.

Kjekt å høre at hun ble like engasjert av alt jeg lærer om helse, hud og tarm pluss moro å høre om hennes planer. Hun er en av de mest kreative venninnene jeg har og ekstremt dyktig på mennesker og relasjoner. Gleder meg til både bok, show og nettkurs som kommer. Jeg skal hjelpe henne med det siste. SÅ MORO!!!

Vakre Landfalltjern hvor vi bader om sommeren

Vakre Landfalltjern hvor vi bader om sommeren

Til slutt vil jeg tipse om en serie som ligger på NRK. Den var utrolig bra. Du finner den her https://tv.nrk.no/serie/farleg-kjaerleik . Litt skremmende å se hva kjærligheten kan få en til å gjøre og ikke minst når en vet at dette skjer hver eneste dag et sted i verden.

Livet til 16 år gamle Fanny er trygt heilt til ho fell for ein manipulerande mann, livet hennar spinn ut av kontroll og draumar blir mareritt. Kanadisk dramaserie.

På NRK er den tekstet men fant den kun tekstet på engelsk på Youtube. Men uansett virkelig verdt å se. Jeg slukte alle 10 episodene i ett jafs hahahahaha. Håpløst tilfelle når en serie først treffer.

Nå venter marka igjen. GOD pinsehelg til deg.

trinegrung 090619 8.jpg

Hjelp til alle bedrifter

Denne uken har vært helt sinnsykt spennende. Det skjer så mye om dagen at jeg må holde tungen rett i munnen, og ikke minst la fingrene jobbe rolig over tastaturet. Jeg får så mye energi når det skjer mye og klarer ikke alltid å roe ned, men heldigvis bruker jeg meditasjon daglig som virkemiddel. Det funker!

Meg og ceo ronny brath

Meg og ceo ronny brath

Idag har jeg skrevet samarbeidsavtale med Purehelp.no og grunnen til det er VELDIG enkel. Ingen tjenester, noe sted, har de søkemulighetene for bedriftsmarkedet som Purehelp.no har. Jeg, som grunder og som om ikke lenge skal ut å sjekke investormarkedet og mulige samarbeidspartnere, har STOR glede av tjenesten for å søke etter mulige kontakter.

trinegrung 070619 3.jpg

Utrolig hva de har bygget opp gjennom årene! Jeg har alltid brukt Purehelp mye, men mest for å sjekke hvordan det går med ulike selskaper jeg er interessert i. Omsetning, hvem sitter i styre, hvor mange ansatte etc etc.

Men som medlem i tjenesten åpner det seg MANGE flere muligheter enn jeg ante. Dette er søkefeltet som er så spisset på hva jeg ønsker at det klør i fingrene etter å komme idag:

Skjermbilde 2019-06-07 kl. 12.07.52.png

En kan søke etter ALT og innen ALLE bransjer av interesse. Om ikke det er interessant så vet ikke jeg. Jeg bruker nå tjenesten hver eneste dag.

Det som er enda mer spennende er muligheten for gründere og scale-ups. Ronny Brath, daglig leder i Purehelp, hjelper daglig mange å knytte kontakt med investorer via en såkalt Investorprofil de har begynt å bygge. DIGGER !

Det vil si at han blir et bindeledd for de som trenger kapital, hvis en er medlem i Purehelp.no. GULL!

Om du ønsker kontakt med han så kan du legge igjen en e-posten din og det kommer informasjon automatisk kontaktinformasjon på mailen du legger igjen. Jeg kan i hvertall gå 100% god for tjenesten!

Flodbølgen traff Drammen

Jeg lå hjemme på sofaen i ettermiddag, intetanende om at om få strakser ville telefonen ringe med en ivrig stemme i andre enden. Den jeg er støttekontakt for var i andre enden:

“TRINE!! Vi har helt glemt at det er Jentebølgen i dag! Vi må skynde oss, vi har jo booket oss plass!!

Jeg kastet meg rundt, enda jeg hadde trent i dag og egentlig oppnådd skrittmengden jeg ønsker i løpet av en dag, men dette måtte vi jo gjennomføre! Og det er jeg glad for nå, etter endt runde rundt elven!

Jentebølgen Drammen trinegrung 5.jpg

Været viste seg fra en grei side og torget i Drammen fylte seg sakte men sikkert opp. Sturla Idrettslag er arrangør for dette årlige arrangementet og siden jeg kjenner dem fra min datter sin tid innen friidrett så endte jeg på scenen (selvfølgelig) for å ta bilder. I kjent Trine stil. Men er en blogger så er en blogger!

Jentebølgen Drammen 2019 trinegrung 2.jpg

Heldigvis er Drammensere åpen for å bjuda på og for en energi som var på torget! Utrolig bra opplegg! Hvert år er det en kjent personlighet som har startnummer 1…..i år var det Freddy Kalas. Nå skal jeg med innestemme si at han IKKE sprang rundt hele elven….kun et par steg over elven. Det var litt svakt men uansett. Han kom.

Jentebølgen Drammen trinegrung 3.jpg

Freddy Kalas på scenen.

I skrivende stund har jeg læring på ørene mens jeg skriver. Lærer om viktige fettsyrer for at kroppen skal være i balanse. Er du opptatt av Helse, hud og tarm så har jeg en egen gruppe hvor jeg deler det jeg lærer. Er i opplæring hos et veldig spennende norsk selskap…..utrolig moro fase!!

HER finner du Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/helse.tarm.hud/

Turkamerat booket!

Denne bloggen altså…den gir meg så mange spennende muligheter !!

Etter at jeg imorges blogget om at jeg trengte å komme opp på treningshesten igjen har ei herlig dame som heter Vibeke Holtskog kontaktet meg og vi har booket tur sammen på tirsdag til uken. Pluss jeg fikk telefon fra flere i nettverket mitt som gjerne ville trene sammen med meg!

Jeg er jammen heldig!

Jeg blir så glad og fikk på slutten av dagen så mye gledesenergi at jeg spant rundt i leiligheten, ryddet det som kunne ryddes, skiftet sengetøy og vurderte sterkt å ta meg ei lita kveldstur. Men det siste ble med tanken…jeg prioriterte å dele gleden med deg her heller. Akkurat i dag.

trinegrung 040619 2.jpg

Imorgen tidlig skal jeg ut i skogen…det er sikkert og visst! Jeg har så mange bra mennesker rundt meg og selvom en tidvis som singel kan føle seg ensom hjelper det å si det høyt. Eller skrive det her, som jeg velger å gjøre. Ensomhet er et stort problem for mange og jeg gleder meg STORT til å snart holde foredrag om emnet.

Spennende tider. Har du hatt en bra dag? Min ble AWESOME og spørs om jeg noen gang får sove, for nå har jeg så mye energi at jeg kunne fylt fem kraftverk, uten problemer. Haha.

Vibeke_Holtskog_Profil-1024x1024.jpg

Vibeke Holtskog er en spennende dame. Hun jeg skal gå tur med på tirsdag, her er nettsiden hennes https://www.holtskog.no/team/vibeke-holtskog/. Litt av en merittliste:

 • Eier, kursleder og foredragsholder i Holtskog siden 2009

 • Forfatter, aktuell med "Formidling som funker"

 • Fast kursleder for Forskerforbundet, NITO og Tekna

 • Spesialisert i retorikk og presentasjonsteknikk

 • Pedagog med fordypning i didaktikk

 • Tilbyr kurs og foredrag på norsk, engelsk og spansk

Jeg var på den årlige konferansen hennes i mars og har sjelden vært på en bedre konferanse. Hun hadde til og med fått Erna Solberg til å komme for å snakke om Lidenskap. Her er linken til Facebook arrangementet https://www.facebook.com/events/289527388547562/ Anbefaler den til neste år!

Gleder meg masse til å gå tur, utveksle erfaringer og lære noe. For denne dama har mye å by på! Jeg er så heldig!! TJOHO!

Gjør mer av dette!

Ingenting gir meg mer energi enn turer i skogen eller i den norske fjellheimen. Jeg vet av erfaring at hele Trine har det bedre om jeg gjør litt trening hver dag………men de to siste månedene har det vært tungt å motivere meg selv. Veldig tungt.

Jeg er et menneske som passer best å ha faste rutiner og gjerne forutsigbare slik at jeg slipper å tenke. Men i mars endret noen elementer seg i hverdagen og dette gjorde at hele rutinen min ble endret. Jeg måtte justere meg og ramlet litt av lasset.

Rolig musikk på ørene og skogen.

Rolig musikk på ørene og skogen.

Ergo nå må jeg finne nye rutiner som passer i en ny arbeidshverdag og det har vært vanskelig. Jeg kjenner det er på tide å komme seg opp på hesten igjen og skape en forutsigbar hverdag som inkluderer trening.

Utrolig mange spør hvor jeg får all energien fra, og det er fra akkurat treningen jeg får den. Det må ikke hver dag være hard trening, men litt hver dag for å fylle opp energitanken.

Jeg er i “faresonen” om jeg ramler av treningen. Da blir jeg fort ineffektiv og ikke like fokusert. Jeg merker STOR forskjell på Trine nå kontra Trine i februar. Da trente jeg hver morgen før jeg dro på kontoret. Nå har hverdagen endret seg noe og jeg må justere meg.

Ingenting slår skogen her jeg bor. Dette er tre meter utenfor huset mitt!

Ingenting slår skogen her jeg bor. Dette er tre meter utenfor huset mitt!

Jeg vet jeg passer best til å trene på morgenen og dermed må jeg planlegge deretter. Eneste er at jeg setter meg til å jobbe i det jeg står opp og dermed går det fort et par timer før ræva får reist seg igjen. Tiden flyr når jeg først setter meg ned og jobber.

Fra uken er reising for denne perioden over og da er det muligheter. Jeg vil opp på hesten igjen for å føle meg vel og ikke minst fokusert. Da føler jeg meg sterkere og har det bedre på alle måter.

Jeg trener etter et program på en app kalt SWEAT og jeg har aldri følt meg bedre enn når jeg gjennomfører det opplegget. Les mer om appen her….funker som ei kule https://www.sweat.com/

Tenk om jeg en gang kunne bli en jogger! Tviler men det er lov å håpe.

Hva gjør du for å motivere deg til å komme deg ut? Har du noen tips til ei som egentlig er “flink”? Jeg har bare hatt en krevende periode som nå endelig har snudd!!

Tenk dette er sant!!

Vel hjemme fra Stryn gjorde litt egentid godt i sofaen. Rigget meg til for en underholdende stund og trålet Netflix etter noe jeg ikke hadde sett før. En ny serie hadde nettopp blitt lastet opp og sanne historier pleier å treffe ganske bra….jeg ga den en sjangse.

When they see us

Jeg vet ikke om du husker disse fem guttene som ble pågrepet for grov voldtekt i Central Park New York på slutten av 80-tallet? Jeg husket saken men hadde helt glemt utfallet.

Skremmende at slikt kan skje, selvom det er noe år siden. Guttene i serien spilte utrolig bra og jeg ble så revet med at jeg ble sittende til godt over midnatt for å se hele. Alle fire episodene ble slukt på en og samme kveld, så bra var den!

Et ordtak tok jeg fra filmen, som den ene moren sa til sønnen sin i fengselet:

Skyldfølelse/ dårlig samvittighet

Det er lat energi. Det endrer ikke fortiden, former ikke fremtiden og er egentlig bortkastet tid. Og har vi egentlig tid å kaste bort? Vi bør vel leve og ikke kaste bort tiden på alt vi burde eller noe som dumt som skyldfølelse eller dårlig samvittighet? Vi må selv finne det vi vil se frem til og strebe mot å gjøre det beste vi kan. Hver eneste dag.

Den traff meg såpass at jeg valgte å skrive den ned. For hvor mye tid bruker vi ikke på dårlig samvittighet som ikke får igjen? MYE! Spesielt vi kvinner. Jeg sier alltid til mine venninner at dårlig samvittighet kan ikke brukes til en dritt og ikke bruk tid på det.

Den spiser oss opp mer enn den gangner oss nevneverdig. Sett deg heller mål for hvordan du vil leve og ikke tenk så mye på hva din sidemann måtte mene om det. Jeg jobber for det hver eneste dag!

when-they-see-us-3.jpg

Korey Wise

I mine øyne den sterkeste historien av de alle.

Aktive dager

Det er søndag og nesen rettes mot Drammen om få strakser. Vi tar med oss mange inntrykk fra dagene i Stryn og ikke minst flere talte skritt på skrittelleren enn på lenge. Den yngste garden fra England er jammen en aktiv gjeng som visste akkurat hvilke knapper de skulle trykke på for å få oss fra Østlandet opp av sofaen.

Utrolig herlig for ei som jobber mye og ikke minst har en del alenetid i Drammen.

trinegrung stryn 020619 2.jpg

I går spratt vi fra det ene til det andre. Begynte dagen på stadion og bena ble tatt fatt. Litt yr i luften stoppet ikke lysten til mer aktivitet vel tilbake hos svigermor. Jeg tror vi satt i femten minutter før forslaget om topptur ble foreslått fra gjengen.

trinegrung stryn 020619 5.jpg

Guttene tok joggefoten fatt mens vi andre valgte kjapp gange. Jeg har drømt i mange år om å bli en jogger men nå nok innse at det toget har forlatt perrongen. Det ene kneet mitt liker ikke bratte bakker og særlig ikke nedover! Mulig jeg bør sjekke om det er noe å gjøre med det, for jeg er forsatt klar for toppturer i årene som kommer.

trinegrung stryn 020619 4.jpg

Det er så mye humør og energi i gjengen…en kan ikke annet enn å la det smitte over. Jeg kjenner helt klart lysten på nye tider og noen endringer når jeg kommer hjem. Jeg velger alltid å se på mulige endringer jeg ønsker underveis i livet…..endringer skal settes i sving og slikt blir det morsom blogging av fremover.

trinegrung stryn 020619 6.jpg

Jeg vurderer allerede tur opp hit igjen til sommeren for å komme meg opp på fjelltopper og dermed må kneet sees på. Det er ikke oppover som er problemet men i det vi snur nesen nedover streiker det på alle måter. Hele kneet svikter og det er ikke moro.

I fjor høst hadde jeg en liten topptur på Venabygdsfjellet. Vi brukte over 2 timer opp til toppen og jeg var med godt mot hele veien. Spratt fra stein til stein og frydet meg over fjelluften og energien den gå.

Vi koste oss på toppen med niste og snudde nesen nedover. Trodde det skulle gå som en lek men brukte like lang tid som opp. Alt på grunn av kneet, så dette må gjøres noe med.

trinegrung stryn 0203619 3.jpg

Hos svigermor er det mange album med minner, og ingenting er som å kikke i album. Det er vel en ting som er synd med dagens digitale tider….vi limer ikke inn bilder i album lenger. En kan klart lage digitale album men det er ikke det samme, synes jeg.

I dag brukte jeg lang tid på å bla gjennom mine år fra Stryn og fant SÅ mange koselige bilder. Jeg fikk tårer i øynene flere ganger og ble så rørt av alle minnene vi har sammen fra bygda. Dette er meg og minsten fra 2003…..jeg flirte godt det og synes det var så morsomt.

Trinegrung stryn 020619 1.jpg

Følg gjerne hverdagen min på Instastories: @trinegrung heter jeg der.

Fantastiske Stryn

FOR en dag vi hadde i går, jeg kjenner hver celle i kroppen får det den trenger av påfyll. Ingenting er som å være her hos svigermor Torlaug. Samlinger rundt bordet, samtaler, turer og samværet.

Jeg kommer hjem og føler meg alltid så velkommen når jeg kommer hit. Vi startet gårsdagen, Kasper, Lotte og jeg, med tur rundt Visnes med svigerinne Eva. Mye oppoverbakker og jeg fikk igjen bekreftet at oppover på Østlandet er IKKE som oppover i Vestlandsfjellene! Pustet som en hvalross hele veien opp!

Stryn trinegrung 010619 3.jpg

Spreke Eva

En ekte fjellgeit

Turen gikk greit men hver eneste gang lover jeg meg selv å trene mer i oppoverbakker. Kasper og Lotte var med og det var så hyggelig. Ekstra kjekt å høre Kasper fortelle Lotte historier fra hans barndom i Stryn, det varmer en mammas hjerte. Bare gode minner herfra, hver eneste tur.

Høydeskrekken min fikk testet seg på toppen her…..Lotte tar bilder.

Høydeskrekken min fikk testet seg på toppen her…..Lotte tar bilder.

Etter turen bar det inn til sentrum og ungdommen måtte drikke kakao der vi pleide å kose oss i oppveksten. Selvfølgelig har en del endret seg siden barnebeina sprang her, men noen faste rutiner som cafebesøk må til.

Stryn trinegrung 010619 5.jpg

Finstasen kom på og vi gjorde oss alle klar for å feire svigermor. For et lag det ble! Utrolige taler og tårene kom jevnt og trutt hele kvelden. Sønnenes fine ord til mor varmet og det er tydelig hva mor har betydd for samværet og oppveksten. Jeg kjenner faktisk ikke et rausere menneske enn Torlaug og unnet henne hver ord.

Stryn trinegrung 0106 1.jpg

Visnes hotel

Utrolig koselig hotell som er pusset opp i den gamle stilen.

Vi var nesten 50 stykker samlet for å hedre svigermor og laget varte lenge. Nesten alle barn og barnebarn var tilstede….noen ble forhindret men det skal godt gjøres å ikke skje når det er 6 barn og 14 barnebarn involvert. Fem av barna kom og 10 av barnebarna. To av barnebarna rørte med flotte ord og heldige dem som har vokst opp i Stryn og daglig vært en del av hjemmet til svigermor.

Noen barnebarn og noen kjærester. Pluss svigermor.

Noen barnebarn og noen kjærester. Pluss svigermor.

Nå er det lørdag morgen og allerede planlegges dagens aktiviteter. De er alle veldig aktive og helst vil de opp på en fjelltopp. Kasper vil helst vise Lotte Flo fjellet men mulig været stopper oss. Men vi håper at vi får til den turen. Jeg tror Flo fjellet og den lille koselige røde hytten der blir dagens mål selvom det er regn i lufte. Men ut må de, i kjent stil. Alltid aktive og stillesitting er ikke et mulig valg.

Kasper og Lotte i det kvelden ble avsluttet med rosa skyer i bakgrunnen.

Kasper og Lotte i det kvelden ble avsluttet med rosa skyer i bakgrunnen.

Vi er heldige og er allerede invitert opp igjen i sommer. Det spørs om vi ikke må det for dette er bare kjekt! Jeg er glad jeg valgte å tale for å takke for at jeg forsatt føler meg inkludert og velkommen. Tusen takk Torlaug, jeg beundrer deg for alt du forsatt orker og evner å få til!

FØLG GJERNE DAGEN PÅ INSTASTORIES: @trinegrung

Pass på magen

Reklame for egen nettbutikk

Jeg blogger en del om helse, tarm og hud siden jeg selv har Rosacea. Jeg får så mange hyggelige meldinger fra andre som sliter med dette og bistår så godt jeg kan med råd som har fungert for meg gjennom årene.

Jeg fikk Rosacea for 18 år siden når jeg var gravid med min datter og samtidig måtte gå på en antibiotika kur fordi jeg hadde et benbrudd som ikke ville gro. Alt dette samlet ble for mye for kroppen og den gikk i streik.

Meg på det verst før jeg tok laser og medisin for å fjerne betennelsen.

Meg på det verst før jeg tok laser og medisin for å fjerne betennelsen.

Siden den gang har jeg vært interessert i kosthold og tarm, siden jeg ser jeg reagerer når jeg spiser enkelte ting. Prøver så godt jeg kan å “være flink” men har perioder hvor jeg ikke orker å tenke så mye på det. Som dessverre igjen får konsekvenser.

I gruppen Helse, hud og tarm var det mange som skrev de slet med oppblåst mage.

Jeg har noen rutiner jeg velger her dag for min egen helse. For å styrke tarmene blander jeg dette pulveret hver morgen i et halvt glass med ananas juice. Denne juicen fordi den er basisk.

large_Zinzino_Zino_Biotic_530.png

Jeg har nå brukt den en god periode og merker godt at dette gjør noe med magen. Ikke oppblåst og føler meg lettere. Om du ikke sliter med tarmene er det vanskelig å forstå følelsen av alltid ha oppblåst mage. Jeg hater det på alle måter og denne hjelper å stabilisere det problemet. Jeg er rimelig sikker på at det vil hjelpe deg om du sliter med oppblåst mage.

Hvis du har lyst å kjøpe kan du gjør det HER. Jeg anbefaler å abonnere samt betale med kort, da blir det rimeligere. Jeg liker at den da kommer rett hjem i posten til meg. Bare et tips. Den er råbra!

“ZinoBiotic er en skreddersydd blanding av 5 naturlige kostfibre. Disse fibrene fordøyes i tykktarmen, der de fremmer veksten av de sunne bakteriene. Zinobiotic bidrar til å redusere blodsukkerhopp etter måltider, og til å opprettholde gode kolesterolnivåer. Fibrene fremmer mange sunne tarmfunksjoner inkludert regularitet, følelsen av metthet og redusert oppblåsthet.”

 • Kostfiberblanding

 • Tarmhelse

 • Balansert kolesterol


Facebookgruppen min HELSE, HUD OG TARM finner du HER. Bli gjerne med! Prøver å dele mine råd for hva som har hjulpet meg.

Endelig Strynetid

Turen i dag gikk supert….storkoste meg 7 timer i baksetet.Sønnen Kasper stod for kjøringen og liker det. SÅ deilig. Jeg hadde forberedt meg godt, lastet ned en serie på Netflix og rigget meg til. Denne kan jeg anbefale…utrolig bra, med Renée Zellweger i en av hovedrollene:

Turen gikk unna med flere episoder på rappen inkludert noen minutter på øret. Været var ikke det beste og vi måtte faktisk kjøre om Sogndal på grunn av snøvær over Strynefjellet. Helt utrolig, jeg lurer på om værgudene i det hele tatt følger med i tiden.

Fikk telefon fra Svigermor tidlig i morges. Den generasjonen hører forsatt på værmeldingen i det de står opp, ergo de er oppdatert på det meste og passer på oss som skal ut på veiene.

Stryn trinegrung 3005 3.jpg

Med stopp underveis storkoste vi oss. Så kjekt når ungdommen vokser til og begynner å legge merke til ting de passerer. Naturen, kulturopplevelser og ikke minst historier fra sine barneår til kjæreste om ting de har opplevd tidligere på turer vestover.

Jeg blir helt rørt jeg…..skikkelig koselig å høre at historier vi har fortalt nå går videre til nye familiemedlemmer.

Stryn trinegrung 300519 2.jpg

Det snør

På toppen av Hemsedalsfjellet snødde det faktisk, helt utrolig.

Vel fremme var det rett i matfatet. Svigermor, snart 80 år, hadde laget pinnekjøtt til over 30 stykker som svingte innom. 30 stykker!!! HELT SYKT! Jeg hadde ALDRI klart å regne ut hvor mye jeg skulle handlet inn til så mange mennesker, men har en oppdratt 6 unger, laget mat til mange gjennom årene så går det vel som en lek.

Stryn trinegrung 300519 1.jpg

Kasper i firsteg mens snøen daler rundt ham. Jeg gleder meg sånn til disse dagene og det var SÅ kjekt å se alle igjen etter så mange år. Føler meg heldig og det er forsatt som å komme hjem. Stryn vil alltid være et spesielt sted for meg på alle måter.

Imorgen er det klart for lag. Nytt etegilde, historierfortelling og masse hygge. HERLIG!

Snapchat-1214160728.jpg

Stryn kaller

Tidlig morgen og undertegna er klar for avreise. Stryn kaller og jeg gleder meg noe sinnsykt! Endelig skal jeg treffe hele familien igjen, og det er jammen lenge siden jeg så alle sammen.

Eller, det er jo egentlig eks-svigerfamilie, men jeg ser likevel på dem som familie. Det er over syv år siden Jostein og jeg gikk hver vår vei, men vi har to barn sammen. Vi snakker sammen omtrent daglig for at våre to skal ha det best mulig. Samarbeid er viktig.

I går hadde vår datter sin siste eksamen på videregående skole og jammen var det deilig å få det unnagjort. Vi overlevde russetiden uten noen store hendelser, selvom den bød på noen netter uten særlig søvn, men nå er den også over.

frida grung flo mai 2019.jpg

Det er ikke mange bilder jeg deler av våre “små” men dette er blomsten vår Frida som nå er 18 1/2 år. Sønnen vår Kasper har rukket å bli 20 år…helt utrolig.

Idag reiser vi til Stryn for å feire besta som denne sommeren runder 80 år. En sprekere dame med mer kraft skal en jammen lete lenge etter. Hun er en dame jeg virkelig ser opp til og alltid har hatt et godt forhold til. Det har jeg heldigvis forsatt med hele svigerfamilien og det setter jeg stor pris på.

Jeg forstår aldri dem som velger å gå gjennom livet å være bitter fordi ting ikke ble som en hadde tenkt. Virkelig ikke. Vi har alle et valg og jeg velger å sette barna først. At vi alle forsatt er venner, feirer jul, bursdag og andre høytider sammen er det beste for barn.

Klart ikke i alle sammenhenger men jeg er glad for at vi har klart det. Eller, vi gjør det beste vi kan og er ikke feilfrie vi heller. Men hvem er det? Ingen, sist jeg sjekket.

Bilde fra bloggen min fra 2011…morsomt å ha bloggen til å mimre med.

Bilde fra bloggen min fra 2011…morsomt å ha bloggen til å mimre med.

Men Stryn har jeg alltid elsket. Sentrum, cafeene, fjelltoppene og samværet med familien der. De er rause, inkluderende og er mye sammen. Kaffebesøk på ettermiddagen, grilling på trappen til Besta og ikke minst turer til Flo-fjellet, det beste stedet på jord!

Kjæresten til sønnen min skal være med for første gang og Flo fjellet var det stedet han virkelig ville vise henne. Vi får håpe været blir litt bedre enn meldt…….nå venter 7 timer i bil men det er SÅ verdt det!

Jeg legger ut mye på Instastories fra turen om du vil følge. Fjelltopper og hygge, samt litt morsomt innimellom.

Den vanskelige skilsmissen

Jeg chatter hver dag med mennesker på messenger. Praten starter ofte med at de lurer på noe, ønsker å gi en tilbakemelding eller rett og slett bare si hei. Det gjør at jeg stifter bekjentskap med mange ressurssterke mennesker som åpner seg opp, forteller og deler av sin historie fra sitt liv.

Cecilie var ei av de. Hun skrev om drømmen om å skrive bok og jeg ble nysgjerrig på hvordan hun skrev. Jeg fikk igår hennes første teskt og det beveget meg på så mange måter at jeg har ikke ord. SÅ bra skrevet……velkommen til Gjesteblogger Cecilie, her er teksten hennes:

Brente brudesko og nesa i grusen

“Jeg var 19 år, da jeg traff min drømmemann, som også ble far til mine barn. Vi kyssa bak i en grå Golf 1981 Modell, med brune stoffseter, og grønn Wunderbaum i vinduet. Vi kunne ikke få nok av hverandre. Jeg var rød i kinnene, berusende glad, på både rusbrus og forelskelse. Vi ble sammen, giftet oss, og fikk to flotte døtre en del år etter. Det er nå 19 år siden. Et helt halvt liv. Et helt halvt liv er nå helt falt i grus.

Rusbrusen er for lengst drukket opp, og rødmen i kinnene mine er vekslet ut med tårer. Det endte i grøfta det her. Et ekteskap som nå har gått inn i den grå, triste mørke statistikken blant "de -som- skiller- seg -når- de- har- små- barn- på -skolen". Klassiker. F##EN at jeg ble en del av den matematikken der! For jeg ville så gjerne at det skulle gå, at det skulle funke, livet ut. Søren og, jeg ville fortsette! Jeg ville reparere, oppgradere, justere! Men det hjelper ikke når motparten ikke vil. Det må to til for å danse Tango.

Cecilie sitt eget bilde

Cecilie sitt eget bilde

Jeg sitter i et hus, som jeg nå for øyeblikket leier. Nytt sted, ny hverdag, nye kopper, kar, sengetøy, kjeler, bilder, møbler, ALT! Alt er nytt. Ny adresse, nytt pass, nytt navn. Det er mye å ta innover seg, så mye, at jeg i perioder har ligget med nesa i grusen, helt ferdig. Skilsmissen driblet meg helt overende, og for første gang i mitt liv stoppet alt opp! Jeg muret meg inne i perioder, orket ikke gå ut døra, orket ikke å møte noen.

Jeg ble altfor opptatt med å få tingene til å gå ihop. Både økonomisk og dagligdags. For når matpakker skal gjøres, og unger skal kjøres, og jobb skal utføres, så kan man ikke tillate seg å sette rumpa nedpå, og kjenne på ting. Ting må gå videre, og det var jeg fast bestemt på å gjøre. Men 5 måneder etter flyttingen, kom smellet, som jeg streifet litt innom over her. Når jeg kom hjem fra kveldsvakt, klarte jeg ikke gå inn i det ukjente nye bostedet mitt, så jeg måtte telle gafler, kniver, og skjeer, eller rydde i skuffer og skap, i minst 20 minutter før jeg klarte å skru på lyset og gå videre inn i huset.

På det verste, klarte jeg ikke det en gang, så jeg ble sittende i trappa opp til 2. etg, i stummende mørket, og hylgrein, med albuene støttende på knærne og hodet i hendene mine. Da måtte jeg ringe en venn eller to, og de måtte følge meg inn i huset, bli der litt, og så dra igjen. Den første natta jeg lå alene, lå jeg og lyttet til alle lydene huset ga fra seg. Ukjente lyder. Fra kriker og kroker. Det var som å ligge med en ukjent fremmedt en.

Det verste med å ha ungene 50-50 er stillheten de etterlater seg når de drar til faren sin igjen. For følelsen fra å gå fra et 7 dagers voldsomt, fantastisk, liv og røre med to små døtre i hus, til å kun være meg, og min pust, min kropp, og kun mitt eget selskap, det er så overveldende at jeg nesten ikke klarer å fikse det. Håndtere det. Så da må jeg ut. Rett etter veksling, må jeg ut å jogge, eller jobbe. Sånn takler jeg det. For det er jo galskap, å måtte "gi fra seg" sine egne barn på denne måten. For meg er det nesten mot naturens naturlige mønster.

Jeg har knust brudebildet mitt, og klappet meg i hendene etterpå. Jeg har tråkket og hoppet i sund min spraylakkerte brudebukett. Jeg har banket i sund min frosne brudekake med hammer, jeg har brent brudeskoene mine, smeltet om min giftering. Alt dette har jeg gjort gjennom en slags renselsprosess. Jeg har vært forbannet, følt meg vraket, forlatt, trist, deprimert, alt! Men skal jeg sile og filtrere alle disse følelsene og handlingene, så er det egentlig en meget såret og naken Cecilie som står igjen.

Selvom mitt ekteskap ikke var så bra de siste årene, så ville jeg så gjerne at det skulle fungere. Jeg ville så gjerne beholde den evige romantiske og lykkelige rammen vi alle vil putte våre liv inn i, glasse inn, og henge på veggen. Jeg ville ta del i en kjernefamile, være et Team. Være ett. Jobbe sammen. Men vi mislyktes, så utrolig! Og det er tungt å bære, tungt å svelge, tungt å godta.

Nå prøver jeg bare å rette meg selv opp i 90 graders vinkel igjen. Skape en mest mulig god hverdag, og et bra liv for meg og mine døtre. Og min X-mann ønsker jeg alt godt, det gjør jeg oppriktig. Og jeg håper en ny kvinne kan gjøre han lykkelig igjen, få han varm av følelser, tilfredsstille alle hans behov. Både mentale, fysiske, og materielle, for det klarte tydeligvis ikke jeg.

Nå har jeg hengt et nytt og vakkert dørskilt på døra vår. Der er det 3 navn risset inn. Og når jeg kikker på det hver dag jeg kommer hjem fra jobb, så slår det meg. At jeg en dag håper det kan stå ett nytt navn til der. Så vi blir 4 igjen....”

Hilsen gjesteblogger Cecilie