Serie om Silicon Valley

Siden jeg selv er grunder og tilknyttet Drammens Silicon Valley var det naturlig for meg å sjekke serien Silicon Valley på HBO.

Og jeg elsket den.

Jeg slukte like greit alle fem sesongen på veldig kort tid,. Sjelden har jeg ledd mer av personligheter og dialogsform som av denne serien, samtidig som kjente jeg meg igjen i alt en skal kunne når en starter et selskap. Utfordringer som dukker opp underveis samt gleden når en kommer et steg nærmere målet.

Silicon Valley

Silicon Valley er en amerikansk komiserie som har gått på HBO siden 2014. Handlingen dreier rundt seks unge menn som vil starte en teknologiselskap i Silicon Valley. Selskapet er kalt Pied Piper og har en unik kompresjonsalgoritme som de ønsker å utvikle.
Serien er skapt av Mike Judge, John Altschuler og Dave Krinsky.

Dette er traileren fra Sesong 1 og en blir kjent med karene samt ideen med selskapet Pied Piper som de ønsker å starte. De bor hjemme hos en som kaller seg Inkubator og han skal liksom tilrettelegge for vekst og utvikling. Not so much, selvom han treffer noen ganger.

Alt som kan gå galt går jo selvfølgelig galt krydret med masse humor. Jeg forelsket meg helt i den tørre humoren til Gilfoyle (spilt av Martin Starr) som er koder/programmerer. Jeg har aldri ledd så godt som når han kommenterer ting sarkastisk og på sin tørre måte. MORSOMT!

Sesong 5 er så langt siste sesong, men jeg har allerede googlet meg frem til at sesong 6 er i anmarsj. Denne bør du absolutt få med deg og perfekt med ikke så lenge episoder. En kan fort raide fire til seks episoder på en kveld og le seg skakk mens en gjør det.

Favoritt krimserier

Jeg liker best gode krimserier og har flere favoritter både på Sumo, Netflix og HBO Nordic. Her er noen som jeg mener er verdt å sjekke, på alle måter. De er litt i samme gate, noen med flere sesonger, men mest av alt liker jeg de som bygger rundt et plot pr sesong.

MARCELLA

Marcella Backland forlot Metropolitan Police for hennes familie, bare for å oppleve at mannen forlater henne. Hun vender tilbake til jobben sin på krimen, undersøker en sak som virker forstyrrende kjent for henne.

Denne serien har flere sesonger og jeg ser den på Netflix. Et plot pr sesong samtidig som vi følger livene til hovedrolleinnehaverne. En av mine store favoritter.

SORJONEN

Denne falt jeg fullstendig pladask for selvom den er på finsk. Det var kun uvant den første episoden og så var jeg hekta.

Snodig politidetektiv i Finland, som bruker sin spesielle sans for å løse gåter. Jobber for å holde familien sammen som ikke er like lett når en er så dedikert i jobben sin.

BORTGJØYMD/HIDDEN

Politietterforskar Cadi John kjem tilbake til heimbygda då faren hennar blir sjuk. Samstundes blir ei sakna kvinne funnen død. Mali Pryce forsvann for fleire år sidan, og John prøver å finne ut av kva som hendte med kvinna.

En ung kvinne blir funnet brutalt drept i en elv. Den lille, søvnige byen i Wales snus opp ned og gamle hemmeligheter bobler opp til overflaten.

Denne kan du se på NRK her: https://tv.nrk.no/serie/bortgloeymd/sesong/1/episode/1/avspiller

NARCOS MEXICO

Jeg digger disse historiene fra de ulike kartellene og da mest fordi det er interessant hvordan de faktisk klarte å bygge det de gjorde. Denne er den siste i rekken og virkelig verdt å få med seg.

Sann historie fra fengselet

Sjelden har det irritert meg mer at HBO kun la ut en episode per uke, enn da jeg oppdaget ESCAPE FROM DANNEMORA.

Escape på Dannemora er basert på den sanne historien om disse to fangene som klarte å rømme fra et fengsel i New York, som igjen medførte en massiv jakt over en periode på nesten en måned. Begge ble godt hjulpet i deres flukt av en gift kvinnelig fengselsarbeider som begge utnyttet seksuelt.

Patricia Arquette var den som imponerte meg mest og det tok faktisk litt tid før jeg kjente henne igjen og ble vant til å se henne i denne rollen. Utrolig velspilt og det vil overraske meg veldig om serien ikke vinner en del priser.

Hun spiller Tilly som jobber i fengselet hvor disse fangene rømmer fra. Hun innleder et seksuelt forhold til begge to og bistår i prosessen som leder til at begge klarer å rømme. Denne MÅ du se!!

Patricia Arquette: Escape at Dannemora

Patricia Arquette: Escape at Dannemora

Kjenner du henne igjen? Jeg fant et intervju med den opprinnelige Tilly på Youtube og Arquette har virkelig tatt deler av hennes personlig het på kornet!

Tysk bank-serie på HBO

Denne julen roet jeg ned med flere serier og jeg digger at hele sesonger publiseres slik at en kan rigge seg til å se hele over noen få dager om en ønsker det. Jeg ser alt fra dokumentarer til hele serier, men det som normen vil kalle “vanlig TV” , altså lineær TV , ser jeg omtrent aldri og har ikke gjort det på mange år.

Lineær-TV er TV-sendinger sendt på tradisjonelle TV-kanaler, der TV-kanalen og distributørene bestemmer hvilket innhold som skal sendes, og når det skal sendes.
— Wikipedia

Den siste serien jeg så julen 2018 var BAD BANKS på HBO Nordic. Utrolig spennende og ikke minst bra laget. Ungene mine flirte godt når de hørte tysken rulle ut av høytaleren, men språket blir sekundært for meg når noe er såpass bra.

Ambisiøse Jana konfronteres med den skruppelløse mekanismene av finansverdenen. Hennes arbeidsliv er bestemt av egoisme, presset til å lykkes og mye maskuline krefter. Hun må snart avgjøre hvor langt hun er villig til å gå for sin karriere.

Velspilt og spennende, og en ender opp å se hele sesong 1 på en helg. Gode skuespillere, bra plot og sterk kvinnelige hovedrolleinnhaver. Anbefaler å gå med seg denne!! Gleder meg allerede til sesong to som Google kan fortelle meg er i anmarsj.

Årets sterkeste film?

Igår endte venninne og jeg på kino og det er lenge siden jeg har grått mer. Det var våt dam i BH'en etter tårene som rant nedover brystet. Ta med kleenex, det MÅ du ha. Filmen heter Lion.

Utrolig sterk sann historie om den lille indiske gutten Saroo som kommer bort fra broren sin, ender opp å bli adoptert bort til Australia og først 28 år senere vender hjem til sin familie i India. Jeg har sjelden sett bedre skuespillerprestasjoner og alt var bare magisk.

En fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.

Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans "A long way home" om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth.

Nicole Kidman spiller i filmen men mest av alt lot vi oss imponere over denne lille indiske gutten som bare var helt nydelig. Hele personligheten hans var uforglemmelig og kommer til å bli husket, for min del, lenge. Se bildet øverst i saken.

Kom deg på kino men husk kleenex. Lag deg en god søndag!

Tiden. Døden. Kjærligheten.

Ikveld så jeg en sterk og, for meg, viktig film. Den ga meg så uendelig mye mer enn to timer i en kinosal med to gode venninner. Den ga meg spark på leggen, opplyste meg med kloke ord og vendinger, fortryllet meg med gode skuespillerprestasjoner, og ikke minst vekket meg på mange måter.

Det høres dumt ut, men jeg ble sinnsykt inspirert midt i alt det triste og viktige som filmet omhandlet. Ble irritert på meg selv som lar tiden stå stille, hva er det jeg venter på? Når skal jeg sparke ting i gang? Når skal jeg gripe livet?

Se på min egen bucketlist og begynne? Krysse av en etter en visjon og legge til rette for det livet jeg ønsker?

Føler for å si føkk ensomheten, den kan dra dit peppern gror. Ihvertfall i kveld. Når jeg er ferdig å anbefale denne viktige og flotte filmen skal jeg lage mitt eget visionboard. Jeg har bildene klare, det er bare å begynne å legge planer.

Finne glede i prosessen, holde hodet klart og bevare roen. Ikke bygge hele slottet på en og samme dag, men sørge for at NÅ Trine, NÅ er det dags.

I kveld, før jeg legger meg, skal jeg minne meg på selv på tre ting jeg var glad for over dagen i dag.

  • Samtalene jeg hadde i solen med min datter, de viktige, gode og nære samtalene. Jeg elsker henne så inderlig. For sin personlige innsikt, hennes raushet og ekthet. Hun er så ærlig og god.

  • Solen jeg i morges nøt i det den stod opp over Drammen og morgentrimmen ble unnagjort.

  • Sette pris på timene jeg hadde med Will Smith da han ikveld briljerte på kinolerrete. Han var virkelig god.

Og før øynene lukker seg skal jeg sørge for å tenke over tre ting som skal løfte morgendagen. Tre ting jeg gleder meg :

  • At jeg har muligheten til morgentrim før arbeidsøkt starter

  • At Diana skal glimte med sitt nærvær gleder meg. Hun er en god venninne å ha. Vi er gode på å løfte hverandre.

  • At jeg skal planlegge ukens fire viktige møter nøye og grundig. Sette meg inn i alt jeg ønsker skal komme ut av de. Og sørge for at det skjer.

Det gleder jeg meg til. Og jeg skal smile. Hele dagen. Smile fra hjertet og le. Masse. Fordi når en har vært et tungt sted så vet en å sette pris på de små ting. En forstår de og møter de. I filmen handlet det om døden, tiden og kjærligheten. Og hvordan disse tre påvirker livet. Se filmen, her er trailer.