Sommerfest er moro

FOR en kveld jeg hadde i går, kan ikke huske sist jeg lo og koste meg så masse. Mange hyggelig gjensyn med gamle kjente, nydelig sommervær, fantastiske omgivelser, god mat og drikke, og det ene latterkicket etter det andre.

Eline og mannen Ola ba inn til sin årlige sommerfest og jeg ba selvfølgelig om tillatelse til å blogge fra kvelden. Elina er raus og sa ja, tusen takk for det. Og takk for at jeg fikk komme!

Fineste Bjørg Thorhallsdottir og Elina Krantz.

Fineste Bjørg Thorhallsdottir og Elina Krantz.

Jeg dro innover sammen med Dora og vi begge fikk overnatte hos Bjørg som bor like ved Elina. Steder ligger på vakre Malmøya rett utenfor Oslo og med det været vi fikk ble kvelden rett og slett perfekt!

Lekkert dekket på og de marshmallowene gikk ned på høykant

Lekkert dekket på og de marshmallowene gikk ned på høykant

Utrolig mange hyggelig folk og ikke minst var svoger Tore Andre og Randi der. Eller jeg må vel egentlig si eks-svoger men føler meg som en del av dem likevel. Eirik Bakke og konen Kari kom fra Sogndal og dem var det også kjekt å mimre med.

Ja jeg koste meg skikkelig, gliser trill rundt

Ja jeg koste meg skikkelig, gliser trill rundt

Tøft å dekorere med ballonger i bassenget. Tenk å ha basseng i hagen da, GOALS.

trinegrung 160619 3.jpg
trinegrung 160619 4.jpg
Morsomme Are Kalvø…..med sin utrolig hyggelig kone som jeg dessverre ikke fikk med på bilde

Morsomme Are Kalvø…..med sin utrolig hyggelig kone som jeg dessverre ikke fikk med på bilde

trinegrung 160619 7.jpg
trinegrung 160619 8.jpg

Jeg hadde hvisket i øre til Elina dagen før festen at Tore Andre hadde bursdag. Han fikk sang og stjernesprut, gliste herfra til månen. Vi hadde også mye moro med at han skulle sanke flere følgere på Instagram, jammen lo vi mye av det. Han heter Toreandreflo19 på Instagram. Spring å følg.

trinegrung 160619 9.jpg
trinegrung 160619 10.jpg
Mange bilder av Tore men han jaktet følgere haha, ler enda. Vi er begge ihuga Varg Veum fans.

Mange bilder av Tore men han jaktet følgere haha, ler enda. Vi er begge ihuga Varg Veum fans.

Det er akkurat like mange spesielle anledninger i livet som vi velger å feire.
— Robert Brault

Jeg hadde tidenes kveld og siden jeg har hatt noen år bevisst i dvale/på lading hjalp det veldig at kvelden ble så kjekk som den ble. Dro meg selv hjem rundt 0230 og smiler enda her jeg ligger på sofaen. Blir vel noen serieride nå ja…..formen tilsier ikke så mye annet haha.

HERLIG gjeng med lesere jeg møtte, takk for bildet Camilla

HERLIG gjeng med lesere jeg møtte, takk for bildet Camilla

Må sende en hilsen til Camille Ingvaldsen som jeg møtte ute. Trofast bloggleser i mange år og det var så mange hyggelig ord å høre at jeg ble virkelig rørt. Tusen takk Camilla, håper helgen ble knallbra for dere alle fire!

Herlig hotell i Hellas

Inneholder annonselenker

Vi var fire jenter på tur til øyen Zakynthos i Hellas og endte opp på et hotell som var helt nytt og veldig fint. De vasket ut arbeiderne fra rommet når vi kom, bokstavelig talt.

Hotellet heter Cavo Orient og stod faktisk ferdig nå i 2018. Så digg at alt var rent og nytt, og ikke minst var det et flott hotell med masse inkludert, som vi satte pris på. Synes det er bra at det finnes treningsmuligheter og yoga på stedet. De hadde ikke bråkete vannyoga med høy musikk og det passet meg greit. Hehe.

Det aller beste var vel det faktum av vi hadde et eget basseng rett utenfor rommet vårt. Det har jeg aldri hatt før og det løftet hele uken opp flere hakk. Det er et hotell med en del barnefamilier og det merkes jo når en er på jentetur uten små barn, så fram til lunsj lå vi her hver eneste dag.

Det var en koselig bassengbar som var åpen hele dagen og vi satt der i ro og fred og skravlet stort sett hver kveld. Vi la oss tidlig og stod opp tidlig. Hver morgen kunne en ta yoga om en ønsket det og vi var med der også kl 0800 om morgenen.

Hotellet kan jeg trygt anbefale. Vi hadde all inclusive som kan virkel litt kantineaktig men for meg personlig gjør det ikke noe. Om jeg skal oppleve lokal mat så oppsøker jeg det, rett og slett. Det aller viktigste for meg på ferie er å slippe og lage maten....derfor passer denne formen meg.

Stå opp, velge hva jeg vil spise fra et ok utvalg og så slappe av. Lese og sole meg. Gode samtaler og opplevelser.

Vi dro på privat båttur for å slippe kaos og det bestilte vi via hotellet. Veldig god service på stedet selvom jeg så de hadde litt innkjøring i og med stedet er helt nytt. Stresset ikke meg nevneverdig.

Dette er det som så langt er stranden men jeg er ganske sikker på at de skal gjøre mye her fremover. De er småsteiner når en bader så ta eventuelt med noen badesko (skikkelig pensjonist å gjøre men anbefaler det likevel). Skikkelig store og digge solsenger her, det er sikkert.

Du kan bestille reise og sjekke mer om hotellet her.Annonselenke

Jeg gikk ikke mange nok turer rundt hotellet og siste dag da vi var på båttur angret jeg litt på det. Når jeg så området fra havet så skjønte jeg at jeg hadde gått glipp av mange muligheter, så om du reiser til Cavo Orient så anbefaler jeg gåturer i området. Spør betjeningen for de hjelper garantert med hva som er verdt å se.

Jeg digget det faktum at hotellet hadde nesten bare egne bassenger. Det var så deilig å ha den muligheten og derfor kommer det til å inkluderes også på neste reise. Det er helt sikkert.

Er det ikke fint her? Jeg elsket det! Sjekk gjerne om det er ledig når du ønsker å ha ferie. Jeg kan trygt anbefale stedet og ga det mange stjerne på tripadviseren min. Sjekk hotellet her. 

Jeg storkoste meg på tur og jeg må få lov til å berømme Apollo litt. For vi bestilte sånn Black Friday og endte første på et hotell som ikke var like bra. Vi betalte et lite mellomlegg og Apollo oppgraderte oss til Cavo Orient. Så deilig og de gjorde dette kjapt og smertefritt for vår del. Liker kjapp service!

Nå sjekker jeg nye muligheter og vurderer sterkt Mykonos. Har du vært der? Dit tror jeg neste reise går for jeg elsker å feriere i Hellas. Mer av slike turer takk! Er det kjekt med slike innlegg?

Dette leste jeg på ferie

Jeg føler hver dag er en ferie nå om dagen. Denne varmen er nesten for mye for mor på alle måter. Jeg sitter i skrivende stund på verandaen og smelter bort. Bokstavelig talt. Klager ikke men det er veldig uvant.

Jeg var nettopp på Zakynthos  i Hellas og klart det var like varmt der men også sterkere sol. Jeg lærte av datter til venninne om UV indeks og det har jeg aldri tenkt over. Hvor sterk solen er. I Hellas var den på rundt 10-11 midt på dagen mens den i Norge nå er på rundt 5 her i Drammen.

Ergo sterkere sol i Hellas og solfaktor derfor høyere enn på verandaen nå. Visste du det? Kanskje noe alle vet men jeg hadde helt glemt at en kunne sjekke dette via apper på mobilen.

Vi dro på båttur for å se Shipwreck Beach den ene dagen og det var skikkelig deilig. Vind i håret og oppleve øyen fra havet. Det anbefaler jeg virkelig. Vi leide privat båt og betalte 500 kroner pr person for 7 timer på havet. Det inkluderte å stoppe hvor vi ville og når vi ville. DIGG!

Fikk oppleve grottene på nært hold og badet i flere av dem. FOR ET VANN! Det er det beste med denne delen av Hellas og Krotia like så, vannet. ELSKER!

Rimelig fornøyd med kamera på Huwai Pro20 kan du si. Det tar vanvittig bra bilder. Skikkelig uvant å ikke ha Iphone men det gikk fort over. Nå har jeg blitt vant til den og bare elsker kameraet. Anbefaler!

Vi dro en kveld inn til Zakynthos by og den var veldig koselig. En del av de andre byene var skikkelige turistbyer men denne var fin. Flotte bygninger og god stemning. Elsker å sitte på gatecafeer og kikke på livet. Dette er torget som ligger midt i byen og et koselig samlingspunkt.

Hanne og meg. Jeg har reist mye med Hanne og Line de siste årene og vi koser oss alltid. Trener litt, spiser godt, leser og slapper av. Ikke noen sene netter og masse styr. Vi kommer hjem uthvilt og har hatt skikkelig ferie. Begynner å bli gamle si? Haha. Er visst det gitt.

Line hadde med datteren Vilde. Koselig med reisefølge.

Ferie for meg nå, kontra når jeg var yngre, er opplevelser og ferieroen. Slappe av, lese og oppleve ting. Jeg var som et barn når vi skulle på båtturen for det elsker jeg. Se og lære.

Vi stoppet underveis på båtturen på en ekte gresk taverna. Så koselig å sitte og spise med denne utsikten. Igjen, vannet! ELSKER det!

Men over til bøkene jeg leste, for det slukes fort et par tre stykker på en ukes tur. Jeg fant ikke leseroen før dag tre denne turen men da tok det av gitt. Line anbefalte meg en bokserie av Kristina Ohlsson. Jeg hadde ikke lest noe av henne før men nå er jeg hekta og er allerede på bok nummer tre. Knallbra krim.

Klikk HER for å se denne boken. SÅ BRA!

Den første boken i serien med politietterforsker Alex Recht og Fredrika Bergman. En liten jente forsvinner fra et tog. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for å bli funnet av mannen sin. Hun vet hvorfor jenta er forsvunnet, og forbereder seg enda en gang på flukt. Politietterforskningen ledes av den legendariske Alex Recht. Med seg har han akademikeren Fredrika Bergman, som skulle vært fiolinist, men i stedet er havnet hos politiet. Hun arbeider hardt for å lede etterforskningen bort fra det sporet de først peilet seg inn på. Askepott er den første boken i serien med politietterforsker Alex Recht og Fredrika Bergman

Ingenting er som gode krimbøker og jeg leser fort veldig mange i slengen når jeg finner en god serie. Derfor er jeg stolt medlem av Bokklubben Krim og Spenning og det har jeg faktisk vært siden jeg var 18 år. Burde fått gullmedalje eller noe for lang og tro tjeneste haha.

Om du vil bli medlem av samme bokkklub som meg (Bokklubben Krim og Spenning) så får du nå en DIGG koffert med på lasset. Sjekkbare her:

Annonselenke

Når ferien funker og hvorfor

I vinter satt venninne og jeg og surfet nettet etter sol og varme.

Drømte oss bort i fine strender og gode solsenger. Ute var det snø, grått, kaldt og ganske trist, og vi lot tankene svirre rundt litt sol og varme før prisene sprang i været. Det skjer jo rundt skoleslutt, at prisene er fyker i været, og derfor landet vi på at vi fortjente litt ferie rett før det skjer.

Korfu ble stedet, for der hadde ingen av oss vært før, og jammen var vi heldige med prisen og stedet. Det med å være heldige vet en jo aldri før en faktisk ser stedet, men nå når vi er her føler vi at vi har skutt gullfuglen. Dette hotellet er supert og siden vi valgte all inclusive, som jeg har ymse erfaringer med fra før, blir turen i sum veldig rimelig.

Vi betalte rett over 7000 kr. hver for en uke med alt inkludert. Fly, hotell og all mat og all drikke. Det er ikke dyrt når det er rett rundt 1000 kr. døgnet for å bo og spise så mye som en vil. Les: SPIS så mye som du vil. Kanskje en av baksidene ved all inklusive, men det gjelder bare å begrense seg. Tenke etter og bruke hodet.

For det blir et av poengene mine i neste mail jeg sender ut til listen min nå på søndag. Alle vanene vi tilegner oss som vi ikke tenker over, stopper opp og vurderer. Hvordan bryte et vanemønster? Er det vanskelig? Er det mulig? Jeg mener det.

Alt starter ofte med å stoppe opp for å lytte til oss selv når vi forsetter vanen. Trenger jeg denne sjokoladen akkurat nå? Hodet mitt sier dessverre ofte ja (hehe) men om jeg stopper opp så skjer det noe. Om jeg snakker med meg selv og spør meg selv de rette spørsmålene.

Feriested på Gol

Skrevet i samarbeid med Gol Skipark

Det er velkjent, for de som leser bloggen min fast, at jeg er over snittet glad i den norske fjellheimen. Tidligere hadde vi hytte på Beitostølen og muligheten til tid på fjellet er noe jeg virkelig savner. Fjellturer, skiturer, peis, kortspill, ro og hygge.

Derfor var det veldig gledelig for meg at en kompis av meg, Rune Klemetsdal, begynte å jobbe som daglig leder i Gol Skipark og Skagahøgdi. Fjell i sikte! Se gjerne nettsiden deres HER.

Skagahøgdi ligger på toppen av Gol, kun to timer fra Sandvika utenfor Oslo, og ikke minst kun 4 timer fra Bergen. Midt i Norge med andre ord.

Her er det 20 alpinbakker og 300 km med supre langrennsløyper. Kjenner jeg gleder meg sinnsykt til å dra  for å se området for kompis Rune har lovet meg privat omvisning og god pris på tomt eller leilighet. Dette har jeg veldig lyst å prøve å få til fordi jeg savner å reise til fjells. Ha mitt eget sted, rett og slett.

Her skal det bygges:

Her skal det bygges, både hytter og leiligheter, på toppen av Skagahøgdi.

Her skal det bygges, både hytter og leiligheter, på toppen av Skagahøgdi.

Jeg har tidligere vært mye på Gol og området rundt, både vinter- og sommer-halvår, og synes det er så fint der. Tomtene ligger solrikt til på 850-950 moh og har fantastisk utsikt over fjellheimen. Bare det å våkne til norsk fjell-luft, finnes det noe bedre? Trukke det.

 • Ski in & out for både alpint og langrenn.

 • 180 hyttetomter på mellom ca. 1-2 mål selges fra kr. 890 000,- inkludert vei, vann, kloakk, strøm og fiber frem til tomtegrensen.

 • Leiligheter fra 40 til 90 m2 legges ut for salg i løpet av 2017. (jeg drømmer om et lite krypinn på rundt 40 m2, perfekt for ungene og meg).

Innen få uker skal jeg oppover for å se på området og sjekke mulighetene for å "bo" der. Tenk så deilig å ha sitt eget lille krypin i fjellheimen igjen!! Med peis, lett tilgang til langrennsløyper av beste klasse, frisk fjelluft og fjelltopper i sikte. Kjenner det kribler i beina bare ved tanken. Sist jeg var på Gol var det ikke snø i sikte men like fint, les bare HER.

Langrenn på Gol

Langrenn på Gol

Det aller viktigste for meg er langrenn men klart ungdommene mine trenger slalåm. De liker begge deler mens jeg velger helst langrenn. Jeg går aldri fort men elsker å gå langt. Ta med niste, termos, appelsiner og bruke hele dagen på fjellet. Avslutte foran peisen med kortspill og god mat. SAVN!

IKKE verst, setter glatt utfor her! På langrenn hehe

IKKE verst, setter glatt utfor her! På langrenn hehe

Alle som leser bloggen min kan ta kontakt med Anniken Skagefoss i Skagahøgdi. Da får du eget tilbud og privat visning. Du når henne på mailen

anniken@skagahogdi.no

eller mobil 405 47 704. Bare hils fra meg om du ønsker å dra opp for å se på området.

Både tomtene og leilighetene går som varmt hvetebrød så ikke glem det om du ønsker å se området. Jeg skal opp innen to uker!

Tok dette bildet når jeg var på Gol sist. ELSKER!

Tok dette bildet når jeg var på Gol sist. ELSKER!

Årets sterkeste film?

Igår endte venninne og jeg på kino og det er lenge siden jeg har grått mer. Det var våt dam i BH'en etter tårene som rant nedover brystet. Ta med kleenex, det MÅ du ha. Filmen heter Lion.

Utrolig sterk sann historie om den lille indiske gutten Saroo som kommer bort fra broren sin, ender opp å bli adoptert bort til Australia og først 28 år senere vender hjem til sin familie i India. Jeg har sjelden sett bedre skuespillerprestasjoner og alt var bare magisk.

En fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.

Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans "A long way home" om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth.

Nicole Kidman spiller i filmen men mest av alt lot vi oss imponere over denne lille indiske gutten som bare var helt nydelig. Hele personligheten hans var uforglemmelig og kommer til å bli husket, for min del, lenge. Se bildet øverst i saken.

Kom deg på kino men husk kleenex. Lag deg en god søndag!

Tiden. Døden. Kjærligheten.

Ikveld så jeg en sterk og, for meg, viktig film. Den ga meg så uendelig mye mer enn to timer i en kinosal med to gode venninner. Den ga meg spark på leggen, opplyste meg med kloke ord og vendinger, fortryllet meg med gode skuespillerprestasjoner, og ikke minst vekket meg på mange måter.

Det høres dumt ut, men jeg ble sinnsykt inspirert midt i alt det triste og viktige som filmet omhandlet. Ble irritert på meg selv som lar tiden stå stille, hva er det jeg venter på? Når skal jeg sparke ting i gang? Når skal jeg gripe livet?

Se på min egen bucketlist og begynne? Krysse av en etter en visjon og legge til rette for det livet jeg ønsker?

Føler for å si føkk ensomheten, den kan dra dit peppern gror. Ihvertfall i kveld. Når jeg er ferdig å anbefale denne viktige og flotte filmen skal jeg lage mitt eget visionboard. Jeg har bildene klare, det er bare å begynne å legge planer.

Finne glede i prosessen, holde hodet klart og bevare roen. Ikke bygge hele slottet på en og samme dag, men sørge for at NÅ Trine, NÅ er det dags.

I kveld, før jeg legger meg, skal jeg minne meg på selv på tre ting jeg var glad for over dagen i dag.

 • Samtalene jeg hadde i solen med min datter, de viktige, gode og nære samtalene. Jeg elsker henne så inderlig. For sin personlige innsikt, hennes raushet og ekthet. Hun er så ærlig og god.

 • Solen jeg i morges nøt i det den stod opp over Drammen og morgentrimmen ble unnagjort.

 • Sette pris på timene jeg hadde med Will Smith da han ikveld briljerte på kinolerrete. Han var virkelig god.

Og før øynene lukker seg skal jeg sørge for å tenke over tre ting som skal løfte morgendagen. Tre ting jeg gleder meg :

 • At jeg har muligheten til morgentrim før arbeidsøkt starter

 • At Diana skal glimte med sitt nærvær gleder meg. Hun er en god venninne å ha. Vi er gode på å løfte hverandre.

 • At jeg skal planlegge ukens fire viktige møter nøye og grundig. Sette meg inn i alt jeg ønsker skal komme ut av de. Og sørge for at det skjer.

Det gleder jeg meg til. Og jeg skal smile. Hele dagen. Smile fra hjertet og le. Masse. Fordi når en har vært et tungt sted så vet en å sette pris på de små ting. En forstår de og møter de. I filmen handlet det om døden, tiden og kjærligheten. Og hvordan disse tre påvirker livet. Se filmen, her er trailer.

Hold hviledagen hellig

Bilde fra morgenrunden rundt Drammenselven i dag. NYDELIG ute nå men ikke noe snø

Bilde fra morgenrunden rundt Drammenselven i dag. NYDELIG ute nå men ikke noe snø

Det sies at søndagen er dagen man skal holdes hellig. En skal ikke jobbe, men roe ned og samle ny energi til uken som kommer. Uken som kommer nå er det mye jeg ser frem til. Møter som skal planlegges, gjennomføres og forhåpentligvis skape nye viktige elementer for bloggen min. Jeg får neste helg besøk av min nærmeste venninne fra Stavanger og ingenting gleder meg mer enn besøk fra hjembyen.

Stavanger er forsatt hjembyen selvom jeg har bodd 20 år i Drammen i år. TYVE år! Det er lenge det. Jeg  husker enda det første møte med cafeer i byen, hvor de lurte på hva i alle dager Caffe Latte var for noe. Hehe. Jeg kom fra urbane Oslo og NRK P3 hvor lattefenomenet hadde inntatt kafeene mens Drammen enda hang litt etter.

Jeg elsker å ta bilder og halve turen når jeg er ute er å ta bilder. Alle flirer litt av meg

Jeg elsker å ta bilder og halve turen når jeg er ute er å ta bilder. Alle flirer litt av meg

Men nå er Drammen hjemmet mitt og jeg stortrives i byen. Sentrum er et yndet sted, som jeg daglig besøker og jobber fra. I det siste er det cafeer med WIFI som trekker meg siden planlegging av 2017 står på plakaten. Mye begynner å falle på plass og energien er på vei opp. En helg med trimturer i skogen gjorde sitt, pluss en samtale torsdag var vesentlig.

Jeg hadde torsdag en lengre samtale med en av lærerne på skolen jeg går på og det hjalp. Bli møtt på følelser og "ensomheten" jeg lar romme for mye av mitt indre. Jeg vet at mange kjenner seg igjen i følelsene jeg har skrevet om de siste ukene. Responsen er massiv og jeg setter stor pris på den. Tusen takk Siv, jeg er veldig glad for våre samtaler.

Selvom en har mange gode mennesker rundt seg så handler ofte ensomheten om ens indre. Hvordan en møter seg selv og ikke minst snakker til seg selv. Jeg inkluderer dette viktige temaet i  min plan og del 1 kommer om ikke lenge. Jeg ønsker så inderlig at vi alle skal se verdien i oss selv og jeg jobber hver eneste dag med dette for egen del.

Uansett status i samfunnet er dette følelser som alle i ulike faser kan oppleve. Alt handler vel å finne noe som gir en verdi og at gleden kommer fra innsiden i det en holder på med. Ikke stresser, finne ro, og snakker seg selv opp. Ikke la styggen på ryggen ta overhånd og dømme seg selv. Jeg er veldig god på det når ting blir vanskelige. Snakke meg selv ned.

Drammen i dag 15 januar

Drammen i dag 15 januar

Solen ga meg energi denne helgen. Endelig glimtet den med sitt nærvær. Jeg sørget for å lage turavtaler med mennesker som liker gode samtaler, og denne helgen ble det full klaff. Takk til Marit og Dora. Dere lyttet, sorterte og møtte meg. Det ble jeg glad for. Nå venter en spennende uke!

TAKK til Ravi som gjorde at jeg danset mens jeg laget middag. ELSKER den nye låten din!!!

Hør den på SPOTIFY HER.

Gifter seg- med en vandelsattest?

Men ikke med en mann, i denne omgang. Legg merke til at jeg skriver i denne omgang, for jeg vet at han befinner seg der i framtiden. Jeg ser deg for meg. Hvilke verdier du har, høyden din (jeg er selv 180), fritidssyslene dine og engasjementet ditt. Jeg stiller ikke høye krav utover høyde, eventyrlysten og gode verdier. Etter sommerens fadese er det mulig du må stille med vandelsattest, men det får vi komme tilbake til.

Det skal jammen ikke være lett å møte noen i dag. Jeg har testet ulike datingssider og jeg synes de faller til grunn alle sammen etter en stund. Det blir masse chatting og veldig få som kommer til poenget. Flere skal etter to minutter kun prate sex og det blir rett og slett for dumt. Noen menn er svært enkle og om de oppriktig tror at det er veien inn så må de jammen gå seg et kurs eller to. Jeg blir så irritert.

En leser stadig om hvordan profilen skal være, hvilken tekst som funker best, og alle disse andre rådene de stadig gir single i disse seriøse nettavisene. Jeg blir helt matt. Er det ikke nok å bare være meg så får det jammen bare være. Da velger jeg å leve et liv i sølibat og flytter inn i kloster.

Kødda. Neida. Joda.

Poenget mitt er at det er vanskelig. Synes jeg. Det har vært nok av dem jeg har chattet med, jeg datet den snilleste i en lang periode for noen år siden, men likevel er en ikke i mål. Men kommer en noen gang i mål? Det er vel en del av min reise og noe jeg skal lære på veien. Tenker jeg. Jeg får finne noen nye briller siden de jeg har nå funker heller dårlig.

Frem til han kommer, den o´store Mr.Right, så gifter jeg meg ned Netflix. Hver gang jeg tipser om en serie på snap (trinegrung er meg på snap, følg meg gjerne) så er det så mange som takker og sier jeg har god smak. Derfor samlet jeg noen av favorittseriene mine i dette innlegget. Dagens tips om du er singel og uten et liv. Et liv hvor Netflix føles som din beste venn.

Kødda. Neida. Joda. NEIDA. Jeg har mange mange gode venner.

TUSEN takk til alle som viste interesse for turen jeg skrev om i går! JØSS! Mange med samme drøm som meg og det satte jammen fart i sakene. Jeg kontaktet like greit ei jeg kjenner som arrangerer slike turer. Litt bistand og informasjon må jeg ha, så er jeg på vei dit i dag. SÅ MORRO!!

Nå må jeg springe, bokstavelig talt. Først jogge, så i møte med denne reisedama. Gleder meg!

Jeg vil smile mer

Når en først har vært langt nede, følt på utslittheten og begynner prosessen med å "komme tilbake" så tror jeg det er vesentlig å bestemme seg skikkelig fra ditt indre. Si det høyt til en selv og de rundt seg. Kanskje ikke offentlig på en blogg som jeg gjør men gjerne til noen nære venner en stoler på. Noen som kan følge en opp når en begynner. Og deretter begynne rolig, ta en dag av gangen og akseptere at prosessen kan ta tid.

I julen vekslet jeg veldig mellom å orke ting og ikke orke ting. Og ikke minst akseptere at sånn var det akkurat nå. DET var ikke lett. Før jul gjorde jeg kun det jeg måtte og drev mange samtaler med meg selv om hvorfor jeg hadde endt opp der jeg gjorde. Hvorfor jeg ikke stoppet "før det var for sent" og lyttet til hva kroppen sa til meg. Eller var det for sent? Ville det skjedd uansett? Finnes det noe som heter STOP knapp? Mulig dette var en del av stien eller min reise for at jeg skulle tvinges inn på en ny?

Men en ting er sikkert. At for meg funker det vanvittig bra å dele mine tanker på nettet. Kanskje jeg skulle begynne å gjøre det i video? Ville jeg turt det? Den må jeg tenke litt på hva kjenner jeg. Hva tenker du? Videointervjuer om disse temaene med andre, er det kjekt? Uansett må jeg igjen få lov å takke, sånn på ekte. Jeg har jammen en SUPER heiagjeng som leser bloggene mine og mange som har gjort det i mange mange år. Mailene, snapene og kommentarene renner inn og jeg jobber med å holde tritt. Vil så gjerne takke alle personlig.

Jeg leser alt og mange av de inspirerer meg til nye blogginnlegg. I dag fikk jeg to mailer fra to andre Kvinner som våger som nå skal dele sine "opp igjen" historier her på bloggen min. Jeg spurte pent og fikk ja. Synes du det er ok om de blogger anonymt? Ikke alle klarer å stå frem med bilde og fullt navn, men historien er jo like viktig og kan inspirere andre, tenker jeg. Er du ikke enig? Jeg er utrolig ydmyk for at så mange tusen har lest, delt og engasjert seg i mitt ve og vel. Tusen takk.

Jeg lover å dele ekte og ærlig, og kanskje inspirerer det nettopp deg til å ta noen grep? Det er ønsket mitt i hvertfall. Idag jogget og gikk jeg om hverandre, og når jeg kom hjem så har jeg pådratt meg noe i hoften. Smerter i siden men skal få roet det ned. Så da blir det sykkel og yoga noen dager. Viktig å lytte hva kroppen faktisk takler.

En leser tipset meg om DENNE siden og der kom jeg over noen punkter for hva lykkelige mennesker har i livet sitt, hvordan de fokuserer. Lang liste men viktig å notere seg tipsene likevel. Jeg skal lese alle nøye, for å se/lære hvor det glipper i min hverdag. Her er listen:

 • De har gode sosiale relasjoner, der kvaliteten er viktigere enn antallet relasjoner.

 • De bruker tid og energi på venner, familie og parforhold – de kan gi og ta imot.

 • De har livsmål, ambisjoner og drømmer.

 • De er venn med seg selv, har god selvfølelse og evne til å utrykke takknemlighet.

 • De har mentale album som inkluderer gode bilder fra fortiden.

 • De har mestringsstrategier for ulike livsutfordringer.

 • De opplever mening og kontroll i eget liv, og foretar gode valg.

 • De er til stede i livet, og i hverdagens øyeblikk.

 • De har mer fokus på hva som er godt enn hva som er best.

 • De har en iboende tendens til optimisme og evne til å overse bagateller.

 • De er fysisk aktive, har god helse og får nok søvn.

 • De er nysgjerrige, entusiastiske og interesserte i å lære nye ting.

Del gjerne innleggene mine med dine venner,  og om du ønsker oppdatering på mail når bloggen er oppdater så kan du enten følge meg på snap (trinegrung) eller legge igjen mailen i boksen under. Ditt valg. God klem i det solen går ned og hele himmelen er oransj. Helt nydelig ute nå!! Dette er min utsikt over fine Drammen, byen jeg har blitt så glad i.

Weekendtur m jentene

sponset opphold

Det har blitt en del weekendturer til min hjemby Stavanger de senere årene og derfor ønsker jeg å tipse om et supert hotell som du da kan bo på om du planlegger en tur til Vestlandet. Jeg har bodd på samme sted i mange år og har de senere årene hatt et samarbeid med hotellet.

Jeg hadde ikke anbefalt hotellet om jeg ikke mente at det var et perfekt weekend-hotell, må sies, uansett samarbeid. Det ligger fem minutter gangavstand fra sentrum, fin utsikt og perfekt takterrasse hvor en kan invitere venner for en samling før utgang. Det har vi alltid gjort når vi har vært her sommerhalvåret.

Jeg er så heldig at jeg nesten hver gang ender i åttende etasje og kan lett ta meg ut for litt frisk luft. Utsikt over hele byen og bare kose meg. Jeg nyter faktisk å bo på hotell av og til. Helt alene med laptop i fanget, ingenting jeg må, ikke noe som skal vaskes eller ryddes, og det skal sies at tingene mine flyter på rommet og slik slenging driver jeg ikke med hjemme. Hilsen hotellrotekopp.

scandic-park-stavanger-trine-grung

scandic-park-stavanger-trine-grung

Men en ting må jeg ta opp: Scandic Park Stavanger skylder meg minus to kilo. De kjenner meg jo litt etterhvert, vet jeg er en søtmons, og når dette møter meg ved ankomst så skreller jeg pakken tom før besøket har fått en eneste bit.

Sjokolade er ikke så veldig smart å legge igjen til meg....jeg elsker vannmelon, så heller det. Lite kalorier og dere på hotellet slipper å måtte trene sjokoladen av meg igjen. Just sayin.

Heldigvis var det sånne tynne sjokoladehjerter så kanskje de ikke helt teller i den store sammenhengen? Jeg vet ikke, kjenner jeg vil ivareta formen jeg nå har innabords.

Jeg skal jobbe med kunde her i dag og turen bærer kjapt hjem til Drammen igjen. Perfekt å ha møterom og hotellrom på et og samme sted. Blogger om kunden imorgen..kul dame jeg har jobbet med før. Nå skal jeg kle meg for trimtur og så starter arbeidsdagen. Men først litt mat i magen.

En sosial bar i Stavanger

En rett og slett HERLIG helg er over og jentene er vel levert i sine respektive sofaer. Dette har vært en helg med perfekt vær, den beste maten noensinne, god drikke, MASSE latter, litt jobb og frisk luft på Solastranden i dag. Kan en ønske seg mer? Trukke det!

trine grung foredrag scandic 2016

trine grung foredrag scandic 2016

Rimelig energisk etter endt foredrag, kan du trygt si, og veldig kjekt at ledergruppen på plass fra Scandic var så fornøyde! Jeg er like spent hver eneste gang på om de blir fornøyd, lærer de mye nytt, forstår de hvordan jeg tenker om digital kommunikasjon? En ting er å gjøre det som jeg bare gjør nå etter 14 år...like lett som å puste. En annen ting er å lære det til andre som kanskje aldri har tenkt som jeg ber dem tenke.

trine grung stavanger mai 2016

trine grung stavanger mai 2016

Dagen i dag går inn i historiebøkene for min del. Perfekt måte å avslutte helgen på med frisk luft ved Sverd i fjell og Solastranden. Tanker rundt tur neste år er allerede igang, og da blir det Prekestolen-tur, SPA på Solastranden SPA hotell og håper vi får bodd der den helgen for å ha en annen type reise enn typisk by-ferie.

Men en ting bare må jeg tipse om. Igår kveld var vi, etter laaaaaang champagnelunsj hos Kjartan på Tango, og spiste på et nytt sted som har åpnet i byen som heter Bar Social Eating Stavanger.De har flere steder i Oslo og nå altså i Stavanger.

Bar social Stavanger

Bar social Stavanger

GOOD bar in Stavanger 2016

GOOD bar in Stavanger 2016

UTROLIG kult sted med DEN maten. Vi var like overrasket når hver nye rett ( vi hadde seks totalt) rullet over tungen og smalt i smaksløkene. SÅ godt! Jeg aner jo ikke, eller husker ikke, hva de ulike tingene heter, men siden jeg er en slik en matblogger i et kvarter, så lar jeg bilene snakke for seg.

Mat bar social stavanger 1

Mat bar social stavanger 1

Mat bar social stavanger 3

Mat bar social stavanger 3

Mat bar social stavanger 4

Mat bar social stavanger 4

Og så til den store overraskelsen på slutten....POPCORN-IS! Jeg døde litt når den rullet forbi tennene og sprakte i munnnen. SÅ godt! Du gå der kun for å evntuellt bare å teste den. Anbefales!

Mat bar social stavanger 5

Mat bar social stavanger 5

Det er et morsomt konsept hvor det rettes mot at en skal være sosial mens en spiser. Ligger i navnet Bar Social eating. Vi hadde denne menyen men mener vi "kun" hadde seks retter, mulig jeg tar feil!

Skjermbilde 2016-05-15 kl. 17.37.20

Skjermbilde 2016-05-15 kl. 17.37.20

Resten av menyen kan du se HER. Anbefaler at du sjekker stedet jaffal. Nå står planlegging av 17 mai i fokus og tror ikke det blir den store "jeg skal gjøre masse, se alle tog og spise masse is" dagen. Ungene er hos eksen og derfor blir det grilling med gode venner. Eller noe sånn.

Ungene er jo store tenåringer nå og når jeg spurte sønn svarte han som tenåringer flest: venner er førstpri og så tar vi resten derfra. Takk for meg, mamma er ut.

Dagen derpå uten bismak

FOR en kveld vi hadde i går! Forutenom voldsom vind viste Stavanger seg fra sin beste side og vi storkoste oss i mange timer. Ihvertfall matmessig! Wowsi. Ganen fikk virkelig kjørt seg og da snakker vi kun positivt!

Vi lo allerede før vi kom frem i går for jeg hadde den dagen hvor humoren satt i forsetet. Lo av alt og tullet med alt. Som du ser av bildet og kanskje om du følger meg på SNAP? trinegrung der og.

HALL TOLL inviterte bloggen og meg på sushi, og siden jeg har prøvesmakt på stedet før var jeg ikke vanskelig å be. Fem jenter benket seg ned med god cava og klar for samtaler, latter og morro.

Suzette, Hanne, Kathrine og Line

Suzette, Hanne, Kathrine og Line

Skal du på tur til Stavanger MÅ du teste maten, drinkene og kose deg rett ved Vågen i Stavanger sentrum. Det gjorde vi. Som blogger blir en helt vill i nikkersen når sushien kommer på bordet. Det er så fint dandert og ser delikat ut på alle måter.

SUSHI STAVANGER HALL TOLL trine grung

SUSHI STAVANGER HALL TOLL trine grung

Jeg er veldig glad i sushi men det er ikke alltid jeg liker alt. En del makibiter synes jeg ofte smaker litt sært men på denne tallerken likte jeg alt. Kunne spist sushi hver dag, noe av det beste jeg vet.

Vi var alle enige om at maten var noe av det bedre vi har smakt, og til og med Line, som har reist mye og spist mye på flotte steder, skrøt hemningsløst. Hun spiste kjøtt, igjen delikat dandert.

HALL TOLL STAVANGER trine grung 140516 4

HALL TOLL STAVANGER trine grung 140516 4

Hanne og Kathrine spiste en forrett av kylling som begge var enige om fint kunne vært hovedrett. Utrolig smakfull så det må Hall Toll ta til seg. Lag den og til hovedrett! Vanvittig god saus og kylling.

trine grung HALL TOLL 140516 3

trine grung HALL TOLL 140516 3

Siden dette nå har blitt en matblogg, høhø, så bjudar jag på enda en godsak fra igår, nemlig fersk torsk som to av jentene hadde til hovedrett. NAMSI!

trine grung HALL TOLL 140516 2

trine grung HALL TOLL 140516 2

Jeg er jo ingen matfotograf men prøvde så godt jeg kunne med Iphonen min. Det aller viktigste er ihvertfall at det smakte himmelsk og anbefaler deg å ta en tur påHall Toll når du evnt er i byen. Slenger du med en Mojitoo etter maten kan jeg love deg at den var i samme kategori. Noe av det bedre.

Usikker på om hodet i dag er like enig, men samma det. Nå nyter jeg bare utsikten fra takterrassen og kjenner ikke etter. Slike jenteturer er noe av det morsomte jeg vet og jeg flirte godt når skrittelleren på Fitbiten viste 5000 skritt når jeg våknet. Dansing gjelder som skritt! JIPPI! Ligger rett ut med god samvittighet!

trine grung stavanger 140516

trine grung stavanger 140516

On the road again

Det er tidlig fredag morgen og jeg er på reise igjen. Jeg skal i formiddag holde digitalt kommunikasjonskurs for et 20 talls stykker fra Scandic kjeden. De som ikke er i streik. Veldig kjekt og ikke minst stas å utvikle destinasjoner. Reise og eiendom er de to områdene jeg har spesialisert meg på. Reisen denne gang går til Stavanger.

Jeg har med meg tre venninner på tur og gjett om de gleder seg. To av de har aldri vært i Stavanger før, men jenteturene mine er jo viden kjent siden jeg har blogget om alle turene før. Jeg skal ta mange bilder av fine Stavanger og ikke kun oppdatere snap ( jeg er litt for glad i snap: trinegrung er meg).

Bilde-01.08.15-19.00.49

Bilde-01.08.15-19.00.49

Her var en hel gjeng samlet på HALL TOLL ifjor sommer og vi hadde den beste kvelden på lenge lenge. Se  mer fra den HER. Dit skal vi ikveld, for de har den beste sushien. Gleder oss! Ikke hele denne gjengen kommer ikveld....men mesteparten møter opp imorgen.

TJOHO!

Som blogger er det alltid like kjekt å komme til hotellrommet for de finner alltid på noe hyggelig. Ifjor stod dette koselige kortet å ventet på meg og nå gjenstår det å se hva som kommer i år.

Bilde-29.07.15-14.18.30

Bilde-29.07.15-14.18.30

Vi skal bo på Scandic Park som ligger i sentrum og er det perfekte weekendhotellet. Det er stamsted blitt for meg, når jeg har med venninner på tur, ellers bor jeg selvfølgelig hjemme hos mamma på Hafrsfjord.

IMG_2425-2

IMG_2425-2

Allerede i 2011 blogget jeg om Tango, som vi skal ha champagnelunsj hos imorgen. Kjartan Skjelde, som sikkert mange kjenner fra Masterchef (som jeg og har vært med på, les her), er kokken bak maten og konseptet. FOR et sted det er! Dette blir helgen hvor gourmetmaten står i fokus. Lover å ta masse bilder!

Bilde-31.07.15-16.08.40

Bilde-31.07.15-16.08.40

Dette bildet er så koselig av mange årsaker. Tok det ifjor når vi var på jenteturen vestover og det er tatt i den koseligste gaten i Stavanger. Den fargerike gaten. Så koselig der og virkelig verdt et besøk om du er i byen!

Nå skal jeg skynde meg avgårde til Gardermoen. Ønsk meg god tur, dette gleder jeg meg til!

Super overnatting i Oslo

I helgen var vi fire jenter på jentetur til Oslo. En kompis av meg, Tom, spurte om jeg ville teste å bo i leiligheten til Frogner House når vi besøkte byen og jeg var ikke vanskelig å be. Tenkte jeg ville savne hotellfrokosten, men reiste med et åpent sinn. Må nevnes at jeg er over snittet glad i hotellfrokost og bare tanken på å bli servert mat, etter år ved familiekjøkkenbenken, er svært innbydende.

Vi ble tildelt en av toppleilighetene i Colbjørsensgate 3 og dette virket svært lovende allerede ved inngangsdøren. Vel oppe i fjerde etasje fant vi en leilighet i meget god stand som inneholdt tre soverom, bad med vaskemaskin, stue, kjøkken og en liten veranda.

Det var et soverom med dobbelseng og ellers en enkelseng i de mindre rommene. Helt perfekt når en er fire på tur og veldig koselig å være samlet innenfor samme fire vegger.

Det var ikke mye vi brukte kjøkkenet kun for en helg. Frokosten inntok vi rett over gaten på Åpent Bakeri og resten gikk i gode lunsjer og middager inkludert cava og masse hygge.

Vi endte opp på champagne lunsj på Bølgen og Moi Briskeby og om du har planer om en weekendtur til Oslo så anbefaler jeg deg å få med det denne. Utrolig morro med musikk, sjampis og mye skravling. En må bestille bord så husk på det. Det er FULLT fra klokken 12 lørdag formiddag.

Vel hjemme fra byens festiviteter kræsjet vi i sofaen og skravlet masse. Storkoste oss på Frogner House og absolutt noe jeg gjerne gjør igjen. En kunne betale for parkering rett utenfor og deilig at det var så sentralt. Vi bodde i gaten bak slottet og hadde alt innen fem minutters rekkevidde.

Jentene og jeg er snart klar for tur igjen, nå er det Stavanger som står for tur. Så Nice i juni. Så Spania i august. Så Gran Canaria i oktober. Vi er noen reiseglade noen for dette året er dedikert Trine og opplevelser. Love it. Men sjekk ut Frogner house om dere skal reise en gjeng eller kanskje bare på kjærestetur hvor dere ønsker å være helt alene.

De hadde kjapt og gratis WIFI. Liker!

Frogner house trinegrung 4

Frogner house trinegrung 4

Stressa? Slik stresser du ned!

Denne helgen har jeg gitt meg selv en gavepakke. Et aldri så lite kinderegg, rett og slett. Høyfjell inkludert fjelltur, hotell OG kurs. Ergo tre i en pakke fordelt på tre dager.

Tidlig fredag morgen pakken jeg sekken og rettet nesen mot Golsfjellet Fjellstue. Med godt selskap i bilen gikk turen på tre timer unna på noe som føltes som tredve minutter. Sånn er det når damer med riktig mengde energi møtes....skravla stopper ikke før noen putter noe i kjeften på oss.

Møt Ingunn. Hun laget helgen og turen til en enda bedre opplevelse. Vi storkoste oss, rett og slett.

Kurset vi skulle på var i regi av Jim Carlsen som jeg har kjent noen år nå . Han er gift med herlige Carina. Han har startet kurs i Mindfullness og les gjerne med på siden hans KLARE-TANKER.

Hva er Mindfullness?

I hvertfall ikke noe alternativt, handler vel om å skape en balanse på innsiden. Med alt stresset vi har i dagens samfunn er det viktig å finne "rom" hvor en kan roe ned, komme i kontakt med seg selv og mestre alt vi MÅ til enhver tid. Yoga gjør dette for meg og når har jeg lært mer om Mindfullness og  all forskning som viser effekten dette kan ha på hver enkelt.

Trening og meditering

Handler om å være tilstede i livet akkurat NÅ.Å kunne forholde seg til det som skjer her og nå. Uten å koble seg på tanker, eller følelser, som drar deg i retning av bekymringer om morgendagen, eller grubling over fortiden. Om vi vil redusere stress og være tilstede i nuet, være oppmerksomme og ta gode beslutninger, er oppmerksomhetstrening en effektiv vei for de fleste.

En sitter en del slik. Eller en ligger på gulvet samt en kan bevege seg i yoga-aktige bevegelser. Vi gjorde denne helgen litt av alt. Det var en flott gjeng på 16 stykker som var samlet for å lære mer og alle hadde ulik bakgrunn. Noen var helt nybegynnere og noen hadde testet litt før, som meg.

På Golsfjellet Fjellstue spiste vi godt, hadde samlingene våre i underetasjen og ikke minst hadde vi nydelig natur rundt oss. Dit skal jeg tilbake....kjente virkelig på savnet etter hytten vi hadde på Beitostølen! SÅ fint i den norske fjellheimen!!

Lørdagen gikk vi hele gjengen tre timer i stillhet og dette var min favorittoppgave på hele turen. Det gjorde meg ingenting å være stille i en gruppe og meditere i tre timer i fjellet. Fikk lyst å gå i fjellet igjen, gjerne allerede til helgen.

Disse to bildene illustrerer litt av det vi gikk igjennom. Det til venstre viser hva stress i hverdagen sakte men sikkert kan gjøre med helsen vår, mens bildet til høyre viser holdningene en etterlever i mindfullness. Dette er noe jeg garantert skal trene mer på, det er helt sikkert.

Dette er Jim som holdt kurset. Flink og fokusert kar som villig og ærlig delte sine egne grunner til gå i denne retningen med mindfullness og meditasjon. Kunnskapsrik kar som bidro med masse forskningsbasert kunnskap som var veldig interessant.

Bildet under illustrerer Jim og hunden på tur for en del år tilbake. Jim stresser i tankene m alt han skal/må til enhver tid mens hunden vet og nyte her og nå. Mindfullness handler i all enkelhet om å sortere tankene og dermed bli mer fokusert med klarere tanker.

Ikke så vanskelig å velge. En vil heller være MINDFULL enn ha en MIND FULL med masse rot og oppgaver. Stress ned folkens og test ut dette. Anbefaler!

Spise ute i Stavanger

Det er en del som er obligatorisk når jeg er hjemme, spesielt når jeg har med meg gjester, og det er å spise ute. Jeg elsker å samle en gjeng til et festlig lag på en av byens mange restaturanter og i år falt valget på Hall Toll. Det er en kamerat av meg fra ungdomsårene som eier stedet og baren er GULL på kveldstid.

Jeg har ikke testet restauranten før, men hørt masse positivt, og derfor var valget enkelt. Jeg elsker sushi når jeg skal wine&dine, for da blir en mett, men samtidig lett, i magen. Når Hall Toll går for å ha en av byens beste sushier var jeg ikke vanskelig å be. Jeg dro like greit med meg hele gjengen dit for en helaften.

Samlet venner til et festlig lag

Samlet venner til et festlig lag

Det ble bare DEN kvelden. Vi lo, skravlet, mimret og skapte nye relasjoner. Jeg burde jobbet som nettverker for jeg er god på å sette sammen grupper som funker fint sammen. Lage slike selskaper er noe jeg bare digger. Få folk med og ikke minst at de har det hyggelig når de er der. Reisearrangør...det var det jeg skulle vært. Kanskje det er en god ide?

Verdens beste sushi

Verdens beste sushi

Sushien var HELT nydelig! FOR EN MAT! Jeg spiste og spiste, og med en nydelig hvitvin til ble måltidet komplett for min del. Jeg skulle ønske en kunne bestilt sushi som dette hjem på døren, hver dag...slippe å lage middag. Det hadde jeg likt...enkel og helt nydelig. Er du glad i sushi? Ungene og jeg elsker det!

Desserten ble en is som var helt amazing

Desserten ble en is som var helt amazing

Så kom desserten og jeg døde litt. De røde greien på isen POPPET i munnen så du kan trygt si at vi avsluttet med en fest i kjeften. HAHA. Seriøst en helt nydelig is og enda bedre ble den når den var en fest. Bokstavelig talt.

Bilde 04.08.15, 08.45.37

Bilde 04.08.15, 08.45.37

En noe ivrig dame som inviterte til lag. Alltid engasjert i samtaler og min gode venninne Nina fikk et snapbilde som illustrerer meg veldig bra når samtalene er godt i gang. Hahahahaha

Bilde 01.08.15, 18.52.35

Bilde 01.08.15, 18.52.35

Nina, Alex og Christian

Bilde 01.08.15, 18.52.21

Bilde 01.08.15, 18.52.21

Mine to beste i Drammen, Beate og Debbie (gleder meg til lørdag for da er det Black&White party på bryggen til Debbie, blogg kommer hvis jeg får lov)

Bilde 01.08.15, 18.51.39

Bilde 01.08.15, 18.51.39

Hanne sammen med min herlige bror som jeg har vært mye sammen m denne ferien. Elsker!

Bilde 01.08.15, 18.52.09

Bilde 01.08.15, 18.52.09

Min herlige svigerinne Gro sammen med Sigve.

Vi hadde en herlig kveld og takk til Hall Toll for super service! Vi kommer gjerne igjen for plassen er perfekt for litt store lag!

Bilde 01.08.15, 18.22.12

Bilde 01.08.15, 18.22.12

Den årlige jenteturen

Dette har vært den PERFEKTE jenteturen og en viktig del av min ferie. Reise hjem til Stavanger for ja, jeg reiser faktisk hjem etter 18 år. Selvom Drammen er hjemmet mitt, så må jeg innom Stavanger flere ganger i året for å både kjenne på vestavinden, se havet og la litt vinden rufse håret til.

Dette var årets gjeng. Debbie, i midten, er med for tredje gang, Beate til høyre for andre gang og Hanne Sørvaag er jo fra byen......flere dager med kos stod på planen. Ingen planer utover masse latter, god mat og gode samtaler. Litt trening hadde Hanne og jeg avtalt, samt vi skulle jobbe med bloggen og Facebooksiden hennes.

Hanne og jeg bodde på Scandic Stavanger Park og det er et av mine favorittsteder i byen på slike jenteturer. Nært sentrum, god mat, flotte rom og utrolig hyggelig betjening. IKKE feil å sover her!  (sponset opphold)

Det jeg ikke visste om hotellet, som ble en megabonus, er at de tilretter for allergikere og har masse alternativ mat ved frokostbordet. Alt er merket og det er lett å finne frem om du har samme problemer. Det kan hende alle hoteller har dette, men jeg har ikke sett det før ihvertfall og spurte derfor betjeningen. Fikk da vite at Scandic har vunnet priser for sitt allergifokus og ikke minst hvordan de tilrettelegger for handikappede. Viktig jobb!

For meg som reagerer på en del mat er dette perfekt og spesielt når jeg ikke er alene om dette. Flere og flere blir bevisste på det de spiser og dermed synes jeg at det er en viktig trend at hotellene følger med!

Bloggere blir satt pris på og det er kjekt. Koselig med hilsen og vin når en kommer på jentetur.

Vi hadde ingen planer, som sagt, men både Hanne og jeg elsker yoga og derfor tok vi turen til FLOTTE Atha Yoga i Stavanger. Vi var på en Jivamukti time:

Jivamukti Open (90 min) En typisk Open-time består av alle typer fysiske yogastillinger satt sammen i dynamiske og flytende vinyasa -serier etter instruktørens improvisasjon og kombinert med chanting, fokus på pust, meditasjon og avspenning.

Spirituelt oppløftende musikk spiller en viktig rolle i disse timene og du vil få sjansen til å høre alt fra tradisjonell indisk musikk (kirtan) til mer vestlig musikk og global trance.

Jeg er jo ingen yoga ekspert, men denne type time likte jeg og veldig godt. Jeg har blir en yogaist, rett og slett. ELSKER alle former og den roen timene gir meg.

Jeg svettet som en gris og skrøt av Hanne etterpå. Hun er jo den gummidama som bøyer seg i alle retninger, men så har hun 13 års erfaring som er noe mer enn mine 9 måneder. Jeg er forsatt stiv som en stokk i hoftene og jobber iherdig med å myke dette opp. Ikke noe mål utover å godta der jeg er akkurat nå.

Turen til neste år er allerede booket og da blir vi enda flere. Det er så kjekt med slike jenteturer og neste år tror jeg at jeg må legge inn en tur til Prekestolen eller noe. By og kos er en ting, men vennene fra Drammen må jo få oppleve litt av det flott vi har rundt i distriktet her. Kommer innlegg om opplevelsene våre imorgen.

Flotte jenter som flegret og lo av meg som hele tiden knipser bilder. Hanne læres opp og har begynt å bli en habil blogger. Vi har laget plan for hennes albumlansering i januar 2016 og ikke minst hvordan hun skal lage dette til business veien videre. Bloggen altså. JEG GLEDER MEG!

Hva har du i vesken Trine?

De som følger bloggen min vet to ting om meg: jeg heier ekte på andre som ønsker å skape noe og jeg har ikke reklame her inne. Jeg kunne aldri skrevet om en sjokolade fordi Freia ønsket at jeg skulle skrive om den mot å gi meg penger. Det funker ikke for meg. De få samarbeidene jeg har hatt er når jeg virkelig tror på et konsept. Og de kan jeg telle på en hånd.

I dette innlegget skal jeg heie ekte og det helt gratis. Veldig deilig.

Når norske grundere står på år etter år er det ingenting som er bedre og herligere enn når de lykkes. Definisjonen på å lykkes kan en diskutere, men om en lager et produkt, som en ønsker noen skal kjøpe, og plutselig kjøper mange det, det er vel å lykkes?

Som med mitt Facebookkurs eller Bloggkurs. Enig?

hippi grace trine grung.no

hippi grace trine grung.no

Møt Hippi Grace. Vesken og merket heter det og jeg har LENGE hatt lyst på denne. Min venninne Camilla driver MEXX i Asker og jeg har ved flere anledninger tenkt at denne skulle vært med meg hjem. I sommer ble den det, min sommergave til meg selv for lang og tro tjeneste i mitt eget virke denne våren. Se flere vesker HER.

10537251_10203211241018817_2730730776759406312_o

10537251_10203211241018817_2730730776759406312_o

Toril Thorp er grunderen bak merket. - Jeg håper det var greit at jeg lånte et bilde fra din Facebookprofil Toril. Det er kun godt ment og her var du litt i action.

Jeg elsker nemlig når folk lykkes og Toril har nå gjort det. Det svenske Kongehuset har lagt sin elsk på veskene og Prinsesse Victoria har blitt tatt bilder offentlig med vesken. Love it!

Det er så viktig å være raus på denne måten når noen lenge har slitt for å få det til. Kvaliteten er upåklagelig og det er den beste vesken jeg har hatt. Toril aner ikke at jeg skriver dette og jeg har ikke fått mer enn 10% i rabatt på vesken. Det var nok og mer fordi Camilla er venninne, ikke fordi jeg skulle skrive om den.

Jeg synes mennesker som Toril, og meg selv selvfølgelig hehe, fortjener å lykkes, for grunderlivet er ikke for pyser. Er du ikke enig? Det å skape noe eget er ikke enkelt men FAEN så gøy når nedoverbakken kommer og suksessen kommer!

i min veske trinegrung.no

i min veske trinegrung.no

Dette pluss vannflaske er alltid med i vesken min. Må ha.

Klarer du å meditere?

Jeg leser mye om meditasjon og synes det er interessant å se hvor viktig det er for meg i hverdagen. Jeg prøver så godt jeg kan å roe ned hjernen og alt styret som ofte foregår inne i knollen. Det er tidvis kaos for folk flest og tempoet i dagens samfunn går ofte i 180 km/t....da er meditasjon viktig og såkalt mindfullness en stor trend for både hvermannsen og næringslivstopper. Det er for alle, rett og slett.

"Mitt hode vil ikke holde kjeft" var den vanligste unnskyldningen jeg brukte når jeg tidligere hørte om stillstand og meditasjon. Alle mediterer på ulike måter og min måte ble aktiv meditasjon mens jeg går turer i skogen, med rolig musikk på ørene, eller på Hot Bikram yoga.

Jeg prøver å glemme alt annet og fokuserer kun på nuet. Får det ikke alltid til, men jeg føler meg som ny NÅR jeg får det til. Amazing, rett og slett. Mange tror de skal sitte i en bestemt positur og nesten sove. Ikke jeg. Det funker ikke for meg, jeg bare sovner hehe.

trinegrung meditasjon

trinegrung meditasjon

Her er noen tips for å komme igang.

1. Fokuser på hva du ser når du lukker øynene

Når en lukker øyene så ser en jo egentlig bare sort. Et mørke. Men hvis du begynner å se skikkelig etter, fokuserer på den ene fargen eller den ene spiralen som kommer så opplever en stillstand. Jeg gjør dette på yoga uten å lukke øyenene. Ser for meg en spiraltrapp som bare går og går, og ingen ende får.

Det viktigste for meg er å fokusere på DEN ene tingen som kommer akkurat da og ikke tenke andre tanker. Det gikk ikke første gangen, ikke andre heller men sakte men sikkert så skjer det oftere og oftere.

2. Scan kroppen din

Dette høres litt rart ut men det funker for meg hver gang. Om jeg starter ved tåen så tenker jeg meg gjennom kroppen. Først tåen, så leggen, låret, hoftene og mens du tenker deg gjennom kroppen på denne måten fokuserer du på den kroppsdelen du er ved akkurat da. Om det er leggen så se den i øyekroken. Huden, musklene, følelsen når den slapper av. Ikke glem leddene i hver del mens du jobber deg oppover.

Jeg begynner alltid på bunnen ved tåen. Når jeg kommer til hjertet så ser jeg for meg fargen jeg liker aller best. Lager meg et rom i hjertet med et vindu det kommer masse lys inn fra. Alt handler om bilder en lager selv. Høres det kanskje rart ut? Gjelder å prøve, kanskje får du det til?

3. Hold kontakten til naturen

Jeg elsker naturen og opplever stillstand med en gang jeg omgir meg med trær eller fjell. Helst stier som er smale og veier som er enkle å manøvrere seg rundt på slik at hodet ikke må fokusere på ulent terreng. Det er best for meg. Natur og luktene en har rundt seg er essensielt. Fokusere på de og fokusere på å bare være.

Ingenting er mer tilfredsstillende enn å komme seg opp på en liten topp med utsikt utover noe. Sitter der alene med tankene og kikke utover. Musikk gjør mye for meg og setter meg i modus på veien.

Musikk som denne:

4. Den viktige pusten

Det er så viktig å fokusere på pusten for å finne ro. Jeg pleier å ta dype pust og da inn tre sekunder, holder pusten i tre sekunder og så slipper jeg alt ut i tre sekunder. Ikke verre. Når jeg "mistet" pusten på fjelltur sist som jeg blogget om HER, kjente jeg at jeg fikk ikke pusten ned, den stoppet i halsen. Forferdelig opplevelse som jeg ikke unner noen. Sikkert litt sånn en mild angst føles kan jeg tenke meg.

Min venninne ropte til meg og geleidet meg gjennom dype pust til å finne fokus igjen. Det hjelp. Dype pust HELT ned i magen. Se at magen beveger seg. Deilig.

5. Takknemlighet

De aller fleste av oss er utrolig flinke til å fokusere negativt. Fortelle oss selv at vi ikke er gode nok, dette går ikke bra, jeg får det ikke til, det er ikke noe vits. Det aller viktigste i slike faser er å notere ned det en faktisk ER takknemlig for. Fokusere på det. Men aller viktigst er kanskje å huske gjennomføre akkurat denne oppgaven. Her kan jeg klart bli bedre!

En klok venn av meg Øyvind la igjen en herlig kommentar på Facebook forleden: Prøv å si: "Jeg er glad i meg" 10 ganger før du legger deg i kveld...og når du våkner i morgen...se hva som skjer..!

6. Du er du og det er bra nok

Det er så mange som er utrolig flinke til å meditere og lenge tenkte jeg at dette får jeg ikke til som dem og derfor droppet jeg det. FEIL! Helt feil av meg, for meditasjon er individuelt og handler om det som gir DEG og MEG stillstand....ikke alle andre. Når jeg oppdaget det endret mye seg. Min måte er god nok fordi den er min. Og du finner den om du trenger stillstand.

Og så er det viktig å danse. Med HØY musikk. Når stillstanden er over for å øke energien i kroppen. Med musikk som dette: