En rørende tekst

Jeg satt mellom slagene i dag og skrollet på Facebook. Der hadde en venn ( Takk Chris) lagt ut en tekst som virkelig traff meg og sikkert mange av mine blogglesere som vil finne ordene nyttig. På lik linje som jeg gjorde.

Fortell meg, at jeg er noe, at jeg kan noe, at jeg betyr noe. Fortell meg det. Ikke fortell meg det jeg gjorde, eller det jeg kunne gjort, eller det jeg burde eller skulle gjort. Nei, ikke fortell meg det.

Fortell meg heller at jeg er noe, at jeg kan noe, at jeg betyr noe. Fortell meg heller det. Jeg trenger det, skjønner du. Jeg trenger det så sårt.

Jeg trenger en søyle av trygghet å lene meg mot gjennom livet. Jeg trenger det, skjønner du, for det er så værhardt å leve!
— Ragnhild Bakke Waale

Vi mennesker er så finke til å snakke oss selv og hverandre ned. Alle trenger tidvis ord som løfter oss og har mer fokus på hvem vi er kontra hva vi gjør og ikke gjør.

Var ikke den bare vakker? Det er visst tanten til beste Halvor Bakke som har skrevet det. Utrolig flott tekst!

Livets svingninger

I dag morges, da jeg satt med blogginnlegget fra festen i går (les det her) ringte telefonen. Den jeg er støttekontakt for trengte en samtale. Jeg har sagt at vedkommende skal ringe asap om hen ikke takler hverdagen.

Jeg bruker gjerne heller tid på telefonen for å hjelpe, enn at vedkommende skal la ting blir for vanskelige slik at hen får det enda vondere.

Livet fører hardt med enkelte og følelser er ikke alltid lett å styre. Vi snakket lenge og jeg publiserer dette innlegget med tillatelse fra vedkommende. For som personen sa, det er viktig å vise alle sider av livet. Ikke alt er bare fest og basar.

La oss kalle vedkommende HEN, slik at det kan være både han eller hun. Hen er greit.

Hen er mye redd og blir redd av sin egen redsel. Angsten rår og de følelsene er ikke like lette å takle. Ikke hver dag er det slik, men noen dager er verre enn andre.
Plutselig kan legevakten være eneste alternativ, om det blir for vanskelig, og det er derfor jeg skriver dette innlegget.

De på legevakten bør se forbi redselen og møte mennesket som dukker opp. Mennesket er MYE mer enn sin redsel og adferden som gjenspeiler den. Om det kommer mennesker med psykiske utfordringer så kommer de fordi de virkelig trenger dere. Fordi de må og kanskje ikke har noen andre. Akkurat da.

De kan ikke behandles som en som har brukket foten…..de bør bli møtt på følelsene sine og som det individet de er. Vi har alle følelser som tidvis blir for mye og det er så viktig å forstå disse. Jeg vet at de som jobber på legevakter ikke er psykologer men litt medmenneskelighet er viktig!

De vil bli møtt med øyekontakt og forståelse for at livet kan være vanskelig. De trenger å bli sett på som mer enn en pasient, en diagnose. De er sårbare mennesker og veldig ofte hypersensitive. Mennesker som har det vanskelig og adferden er noe de ikke klarer å styre. De velger ikke å la følelsene ta overhånd…de klarer bare ikke annet.

Heldigvis har vi et utrolig godt forhold. Hen og jeg. Vi snakker åpent om alt og fem timer i uken gjør jeg så godt jeg kan for å hjelpe. Bare være der som medmenneske, finne på kjekke ting og ikke minst le. Vi har mye galgenhumor og klarer, etter vanskelig perioder, å se på de med skråblikk.

Vi puster rolig sammen, snakker oss gjennom de vanskelige følelsene, hvor de kommer fra, hvordan de føles, har fokus på at pusten skal helt ned i magen.

Når Hen har angst glemmer Hen å puste. Kroppen trenger oksygen for å ta tilbake kontrollen og derfor er pusten vesentlig. Vi teller, puster og fokuserer på pusten. Hen blir roligere og sammen finner vi tilbake til kontrollen.

Nytt mantra ble avtalt i dag. Hen skal si JEG ER SJEFEN og ikke la angsten få styre. Ikke la angsten ta kontrollen, men eie den selv. En evig jobb og hen vet at det ikke er gjort over natten.

Men alltid husk på dette kjære blogglesere.

De med psykiske utfordringer er MYE mer enn diagnosen sin. De er mennesker som deg og meg. De trenger oss og flere burde være støttekontakt. Utrolig givende å hjelpe noen som virkelig trenger det og jeg er så glad for at jeg valgte å gjøre dette.

Kanskje kommer Hen til å blogge her hos meg. For Hen ønsker åpenhet rundt mental helse og ikke minst øke forståelsen for psykiske utfordringer. Hen er vakker, omtenksom, klok, morsom, snill som dagen er lang og ikke minst et medmenneske. Hen bryr seg om alt og alle, og ikke minst er Hen MYE mer enn diagnosen sin.

Vis respekt og medmenneskelighet. For alle.

Alle mennesker gjør det beste de kan utifra sine forutsetninger.

Blogginnlegget er lest opp for den jeg er støttekontakt for og godkjent av Hen.

Opp på hesten igjen

I går skrev jeg et innlegg om å motivere meg selv. Håper det gå deg noen tips i din hverdag. Innlegget kan du lese her.
Etter selv å ha lest over innlegget fikk jeg motivasjon til å komme meg ut i skogen. Hvor den kom fra, på en dag hvor regnet øste ned, må du ikke spørre meg om……jeg dro meg ut.

Ikke si denne bloggen ikke kan brukes til noe….for den gir meg masse, hver eneste dag!

trinegrung 210719 3.jpg

På vei opp ble jeg våtere og våtere, men gladere og gladere. Mest fordi jeg kom meg ut, men også fordi jeg, på grunn av min selvpålagte ladepause i juli, nå begynner å verdsette mine fysiske utskeielser igjen…..

Derfor er pauser så viktig. Vi ser ting i et nytt lys og får energien tilbake fordi kroppen trengte dvalen. Ladingen. Jeg har en plan for egen aktivitet fra 1 august…..da begynner hverdagen igjen.

Flott oppe på Landfalltjern i Drammen <3

Flott oppe på Landfalltjern i Drammen <3

Planen min

Jeg har en app jeg bruker som heter Sweat. Den gjør at jeg har min egen PT når jeg trenger på Moov i Drammen og den har et opplegg jeg følger. Tre dager i uken med 28 minutter styrke-program og 3 dager i uken med 40 minutters kjapp gange.

Kan høres mye ut med 6 ganger pr uke, men jeg liker å følge en plan. Etter en tøff periode i vinter trengte jeg en liten stund på lading, men har hele tiden hatt 1 august som plan for igangsetting igjen. En tur her og der har det blitt, men regimet mitt har jeg satt på pause.

trinegrung 210719 6.jpg

Jeg har mer energi enn på lenge nå, så endringene og justeringene jeg gjør har vært viktige. Sette meg selv og egne behov først, la kroppen hvile når den trenger det og ikke minst justere kostholdet. Fått i meg vitaminer og tilskudd som kroppen trengte også, ikke minst!

Gleder meg til å bygge Fellesskapet videre denne høsten. Så mange herlige damer og menn jeg nå jobber med nå, det er så moro! Livet smiler og husk om du har tøffe tak…..ha gode samtaler med deg selv og la kroppen ta den tiden den trenger. God klem fra Energiselskapet i Drammen

Følg gjerne hverdagen også på Instagram. Heter @trinegrung der

Hvordan motivere seg selv?

FOR et trist vær å våkne til…skikkelig grått ute. For tredje gang på noen få uker meldes det om lyn og torden i løpet av ettermiddagen, flere som venter i spenning for å se om YR melder riktig denne gangen? Jeg er skikkelig lyn og torden fan, burde starte forening.

Pleier å se hele Drammen med min utsikt

Pleier å se hele Drammen med min utsikt

Hele året får jeg meldinger fra lesere/følgere og det setter jeg stor pris på. Om det er Facebook, Snap, Instagram eller bloggen, jeg svarer alle. Det er tidkrevende men det er det jeg liker med denne jobben. Menneskemøtene, og selvfølgelig bloggejobben i seg selv.

Det er tre ting som går igjen og det er spørsmål relatert til rosacea (hudlidelse jeg har), sminke OG hvordan jeg motiverer meg selv. Ja, jeg står på mer enn snittet, jeg vet det, og har en tendens til aldri helt gi meg….men husk en viktig ting: JEG ER SUPERBEVISST på ladetiden min.

Akkurat stått opp

Akkurat stått opp

Regimet

Ladetiden min ja….den er viktig. Ta et eksempel: jeg kjente i juni at jeg var ikke motivert til å drive med regimet mitt hva gjelder trening og kosthold. Det betyr ikke at jeg ikke skal tilbake til det, men jeg kjente jeg trengte en pause. Da forteller jeg meg selv at : nå Trine, nå tar du velfortjent ferie fra deg selv i hele juli og setter deg opp på hesten igjen 1 august. Ergo jeg tidsplanlegger hvor lang pausen min skal være. ALLTID!

Dette gir bare gode vibber på innsiden og masse egenkjærlighet. Hadde jeg forsatt med regimet mitt i juni og juli, når jeg egentlig ikke orket, så hadde det blitt gjennomført halvveis og hva hadde jeg fortalt meg selv da: du klarer ikke det en gang du Trine, se på alle andre som trener hver dag, hele tiden.

Ikke bra, men jeg kjenner mine egne demoner. Kjenner du din “styggen på ryggen”?

Skulle ønske det fantes en bryter på nedsnakk av oss selv. Skru av. Men tror nok den blir vanskelig å finne opp. Dessverre.

Derfor er ladetid viktig og noen ganger trenger en litt lenger tid en noen få dager her og der. Jeg gjorde det denne sommeren, etter en krevende vinter. Alltid lytt til deg selv og tillat deg å gjøre det kroppen sier den trenger.

Hvordan motiverer du deg selv til å gjennomføre ting?

Setter pris på tips for jeg har stor tro på at vi kan lære av hverandre, alle mann. Ingen er ekspert på DEG og det du trenger, uansett hva såkalte eksperter måtte mene og det ene eller andre. Husk det.

Hvilken kjole passer best?

Til uken braker den beste eventen i Stavanger løs: GLAMATEN! Jeg gleder meg til å reise hjem for å møte gamle kjente, oppleve byen fra sin beste side, og håper på nydelig vær! Ingenting er som Stavanger om sommeren hvis solen stråler!

Jeg pleier å dra på Glamaten ( se programmet her ) om jeg ikke har noen andre planer. Den arrangeres alltid denne uken i juli og hvert år yrer det i sentrum. Masse kjekt å både se og smake på. Det gledes, har du vært der?

DSC_1025-1140x760.jpg

Denne gangen reiser jeg hjem i hovedsak for å møte gjengen fra bryllupet i Tossa de Mar. Vi skal ha grillfest neste lørdag og det skal jammen bli moro å se alle igjen! Sjelden har jeg kost med mer enn med de idylliske dagene i Spania. Se bilder fra bryllupet her.

Jeg skal også jobbe litt i Stavanger og gleder meg til å møte flere som ønsker å være en del av Fellesskapet jeg bygger om dagen. Møte andre som ønsker å jobbe med et team av engasjerte mennesker, som vil noe og er opptatt av helse.

Denne uken ble veldig travel og daglig får jeg mail fra andre som synes dette høres spennende ut, gjett om det gleder meg! Jeg var i Horten, Oslo og hadde flere møter i Drammen. KANON!

Kjolen min fra bryllupet i Tossa

Kjolen min fra bryllupet i Tossa

Snart venter det flere anledninger for å bruker kjole. Jeg skal på bryggefesten til Debbie og Leon (årlig festlig lag som alltid er utrolig moro) og de har alltid temafester. Tema i år er Latino…..hjelp! Hva er typisk da? Har du noen tips og kan jeg eventuelt ha kjolen over eller denne?

Har litt lyst å låne meg en parykk og ha en blomst i håret. Jeg kan ikke dette og derfor jeg spør. Hva tenker du er Latinoaktig å ha på seg? Jeg gleder meg okke som!

Lyst å høre mer om Fellesskapet når jeg åpner for flere? Vi skal evnt jobbe tett sammen for å skape noe bra for alle parter så bare legg igjen mailen under, forplikter ikke noe til. Vi blogges!

En engasjerende dame

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men for meg er Jane Fonda hjemmevideotreningsdama fra 80 tallet som ble Hollywood stjerne. Hun har ikke, som jeg kan huske, fått noe særlig omtale her hjemme og derfor ble hun det inntil i dag. Nå har mye endret seg.

Husker du henne slik? Jeg gjør!

Jeg fant dessverre ikke fotografen bak dette bildet

Jeg fant dessverre ikke fotografen bak dette bildet

I kveld brukte jeg to timer på den Emmy-nominerte dokumentaren om denne forsatt spreke dama på 81 år! WOW, I´ll have what vitamins she´s having! Hun holder seg jammen godt!

Hun har vært aktivist omtrent halve livet og virkelig engasjert seg på mange plan. I Vietnamkrigen, blant annet, og mye mye mer.

I dag kjenner de fleste henne fra Frankie and Grace på Netflix. Jeg har storkost meg med alle sesongen og det kommer heldigvis mer!

Hun setter alderdommen på dagsorden på tross av sitt opererte ansikt, noe hun snakker åpent om i dokumenter. Sier ikke jeg synes det er bra, men kan på en måte forstå det når en lever med presset i Hollywood. Kan umulig være enkelt.

Men like engasjert i dag som for 30 år siden. Helt utrolig bra dokumentar og jeg måtte bare dele den. Den går på HBO Nordic og er altså nominert til Emmy. Hadde vært utrolig bra om hun fikk en pris for sin åpenhet og ikke minst engasjement.

På slutten av dokumentaren, etter å ha snakket om sin oppvekst og hvordan den preget henne, sa hun noen veldig kloke ord som jeg synes du skal smake litt på. Jeg gjorde det.

En ting har lært jeg meg: Å prøve og være perfekt er et giftig prosjekt. Vi er ikke perfekte.
Vi må lære å elske skyggen vår. Vi må omfavne og elske skyggene våre.
Og i blant er det bra nok å være bra nok.
— Jane Fonda

Var ikke det bra sagt? Jeg likte den godt og den gir rom for mye ettertanke i mitt hodet. Jeg lærte faktisk veldig mye av dokumentaren. Det lønner seg å forsette og stille spørsmål, være nysgjerrig og aldri stoppe egen utvikling.

De 5 kjærlighetsspråkene

I dag skal jeg ikke jobbe for mye. Kroppen gir beskjed om at nå trenger hodet hvile, og jeg lytter. Sånn er jo livet, lytte og justere litt hver eneste dag.

Feilen mange gjør er å ikke lytte til seg selv og da går det ofte nedover veldig fort. Så her blir jeg stort sett hele dagen. Ligger på lading og skal kose meg med finpussing på Youtube-kanalen min. Det er ikke jobb, det er bare kos.

trinegrung 180719 1 (1).jpg

Med laptopen i fanget skal jeg slappe helt av. Meditere litt, lese litt, snakke minst mulig og roe helt ned. Ingenting jeg må gjøre, fokus på hva jeg vil gjøre.

Jeg driver og pusser opp Youtube kanalen min og setter meg inn i ting. Lenge siden jeg laget den, helt tilbake i 2006, men jeg har i mange år med nettkurs brukt mye vimeo.

Etter at jeg endret fokus til helse, hud og tarm ( er du med i gruppen vår på Facebook HER ?) og er i lære har jeg valgt en mer offentlig Youtube kanal. Jeg driver og laster opp intervjuer jeg har gjort og flere kommer. Du må gjerne abonnere på den HER hvis du vil.

Jeg intervjuet Benedicte Lislerud om de 5 kjærlighetsspråkene. Intervjuet er en del av kurset mitt Kvinner som våger- våger et møte med seg selv og egne utfordringer for å skape endring.

Benedicte er så flink og jeg håper videoen kan gi deg noe læring.

Skal jeg lage flere intervjuer som dette?

En kvinne som våger, tørr og ønsker å inspirere andre til å leve bedre. Benedicte Lislerud har hjulpet mange par og er utdannet EQ terapeut.

Jeg kommer til å ha hovedfokus på helse, hud og tarm fremover, men synes intervjuer som dette, med andre kvinner som raust deler av din kunnskap for å bistå andre til vekst, også er veldig spennende.

Hva synes du? Jeg tilpasser meg leserne mine, for denne bloggen er jo tross alt for både deg og meg.

Kjenner du noen?

Jeg bygger i disse dager et Fellesskap av både damer og menn som er opptatt av helse, hud og tarm. Jeg jobber med noen spennende helseprodukter som har gjort mye for både huden og magen min, og disse ønsker jeg å gi andre muligheten å jobbe med.

Kanskje du kjenner noen som brenner for emnet og ønsker å jobbe for seg selv, allerede jobber for seg selv eller vil ha en ekstrainntekt ved siden av? Del gjerne, for jeg vil gjerne ha med flere. Veldig snart.

Mange sier at det å drive for seg selv er ikke for alle. Det er en sannhet med modifikasjoner for alle kan om de får riktig opplæring. Det er det jeg ønsker å gjøre noe med og derfor lager jeg nettkurs nå om dagen.

Jeg er i produksjonsmodus og det er den beste tilstanden jeg vet om. Da får jeg være kreativ, jobber fokusert med et konkret prosjekt og når det samtidig innebærer helserelaterte ting blir jeg ekstra giret.

Forsetter den sporty looken i dag.

Forsetter den sporty looken i dag.

Det er moro å jobbe på nettet og det gir så uendelig mange muligheter. Mange ser ikke disse eller sliter med å finne frem i jungelen. Mange har fokus på å bygge følgere og det mener jeg er veldig feil.

Om en bygger sine kanaler riktig med innhold som engasjerer en målgruppe….da kan mye gjøres veldig enkelt og det inkluderes i det jeg skal lære bort i dette nettkurset jeg nå bygger kalt Fellesskapet.

Hvorfor Fellesskapet?

Det har alltid vært drømmen min å jobbe med andre som vil noe. Skape et fellesskap av likesinnede hvor vi sammen kan bygge noe som skaper verdi for oss selv. Det er det dette skal bli.

Akkurat nå er det ikke plass til flere men veldig snart åpner jeg opp for at flere kan være med. Dette er så spennende og gir meg mer enn jeg kan få sagt. Tusen takk til denne bloggen, Facebooksiden min og Instagram som gir meg disse mulighetene. Love it!

En givende uke!

Jeg må bare, med min vanlig iver, dele når ting er morsomme. Når en jobber med ting som gir en energi får jeg stor deletrang. Håper det er ok…..skader jo ingen og er fritt for å lese. Håper min reise gjennom livet kan inspirere andre siden jeg deler både opp og nedturer. Det har vi jo alle!

Jeg fortjener oppsvinget nå og jeg digger hver eneste dag på jobb. Det er så viktig for meg å trives og brenne for det jeg jobber med, og derfor er det ekstra kjekt at jeg nå er i lære. Opplæring innen det jeg brenner aller mest for, nemlig helse, hud og tarm.

Idag hadde jeg et lengre møte med Erik Garpestad som fremover blir med videofilmer. Han skolerer seg i faget og bruker meg som testkanin. Vinn vinn for begge parter. Han er sønn av min gode venninne Nina og har kjent han siden bleiestadiet.

Flotte snille Erik. Han vil dere se en del fremover

Flotte snille Erik. Han vil dere se en del fremover

I møter i Oslo i dag hadde jeg også en inspirerende prat med Cecilie som i en årrekke har drevet stor helseklinikk i Oslo. Hun har hatt seg en velfortjent pause etter år med mye jobbing og er nå klar for å gi gass igjen. Fra august skal vi jobbe sammen og det gleder jeg meg til.

En STOR fordel at hun kan mye om stil og farge…skal jammen sørge for at hun deler tips til oss veien videre!! IKKE mitt fagfelt for å si det sånn.

Vakre Cecilie…jeg gleder meg

Vakre Cecilie…jeg gleder meg

Jeg avsluttet dagen sammen m Ragnhild. Hun ble jeg kjent med via bloggen min for mange mange år siden på grunn av samme interesse for hud, tarm og helse. Vi har utvekslet utallige mailer og endelig møttes vi for skravling i Drammen.

Hun jobber som grafisk designer og skal hjelpe meg med en del grafisk materiale samt vi skal jobbe sammen. Hun også en del av Fellesskapet fra høsten av….jeg er så glad! SÅ morsomme damer som plutselig kommer min vei!

Gleder meg til å dele hvordan vi skal jobbe, men aller viktigst er å finne det teamet jeg ønsker å jobbe med. De begynner virkelig å falle på plass og jeg setter så uendelig pris på de alle sammen. Kvinner som vil noe og savner å jobbe sammen med noen for felles mål.

MIN STORE DRØM!! Det hjelper å drømme litt, lage seg visjoner, for selvom det tidvis tar tid så faller alle brikker på plass til slutt. Akkurat sånn jeg så for meg. GOD HELG bloggvenner….håper din blir full av energi og masse smil!!


En hyllest til dassen

Jeg jobber, som tidligere nevnt, med de herligste damene. Cecilie kommer til å bli en gjenganger og ikke umulig hun får egen blogg frem i tid. Men enn så lenge koser hun seg med små gjesteopptredener her hos meg og vi får alle flire godt sammen med henne. Eller gråte med henne. Eller bare kose oss med velskrevne ord.

Flotte Cecilie!! Sprek som bare det

Flotte Cecilie!! Sprek som bare det

Her er Cecilie din hyllest til dassen, doen eller hva du vil kalle det:

Hyllest til doen

- fra en sliten skilt mamma

"Gi deg, gå vekk, au, ikke lugg, slutt, erta berta, du begynte først, nei, det gjorde du, ikke jeg, au, mamma hu lugga meg, mamma! mamma!"De roper på mamma, men mamma hu er på do hu, hu har en lang do-pause. For er det ett sted vi voksne kan få lov å være voksne på, puste ut, bæsje, tisse, prompe som vi vil, uten barna, så er det doen.

Hvor mange ganger har ikke DU kanskje brukt doen din som en pause i hverdagens ubalanserte, kaotiske bevegelser og Ærta Berta humor? Hæ? Ikke kom og si til meg at du aldri har brukt dette lille, store, robuste Våtrommet som pause i hverdagen? For det er på do det skjer!

Det er der vi griner alene, det er der vi lader i begge ender, det er det hellige rommet. For du vet, at når nøkkelen er vridd om, eller det lyser rødt, så er det opptatt. Det er noen på do, og det er det en grunn til. Så da lar vi være å mase, det er rett og slett en gyllen regel som til og med barn forstår! WC, WISKY CHARLIE, Do, toalett, innedo, utedo, Fly-do, det er hellig! Ikke forstyrr folk når de er låst seg inn der.

Tidenes do bilde

Tidenes do bilde

Vi bruker til og med doen som et samtalerom når vi er på utesteder. Når jenter går på do sammen, samtidig, da er det ikke bare et vanlig dobesøk. Da skal vi sladre. Vi skal grine, fikse på puppa, eller vi skal le. Det kommer helt an på hva temaet eller settingen er. Vi bruker doen som et besøksrom, og egentlig mangler det bare selve psykologen der, for på do, da er det SERR altså. DA, har vi noe viktig å fortelle. Hverandre. Uten deg.

Menn går sjelden på do sammen med noen andre menn. Jo kanskje, hvis du er skeiv. Men når menn går på do, så er det rett og slett fordi dere må på do, ha en pause fra små skrikerunger, trassige og sure ungdommer, eller drit masete damer! Dere er enkle der.

Når en mann og en kvinne går på do sammen, særlig ute, så er det noe på ferde. Alle skjønner det. Vi er ikke dumme. Dere kunne likesågodt hatt et skilt der det stod "vi skal ha oss på" rundt halsen. Igjen, doen blir brukt til mye rart.

Tenk på hvor mye sært, morsomt, trist, utmattende, og utenomjordiske hendelser og bevegelser som har skjedd på en do! Knøttliten do, Utedo, Do på et utested, eller Up in the sky! Der har damer grini over vasken med sminken rennende nedover ansiktet, der har matforgifta folk spydd seg svimle (faen hvorfor spiste jeg den kebaben) der har folk hatt hue bokstavelig talt nedi doskåla, der har gravide kvinner hengt krampaktig over doen mens mannen har holdt håret deres, der har hemmeligheter blitt fortalt, der har kreative ideer blitt til mens rumpa har touchet doskåla.

Aj aj aj.. doen altså, takk vår kjære venn doen, for alt den har mått tålt, alt den har mått gjennomgått, alt den har funnet seg i. Amen! Sorger, gleder, ikke fullt så morsomme gleder, men også hopp-i-taket-av-glede-jeg-er-gravid- gleder.

Hvor skal jeg med alt dette do-pratet? Jeg har rotet meg bort i tekst og tanker, igjen. Men, det begynte i stad, mens jeg hørte unga for 100.gang på 2 ferieuker sammenenhengende, krangle om filleting, og jeg tenkte "herllighet, nå må jeg en tur på do, låse døra, for jeg må ha litt pause fra 2 ukers ÆRTA BÆRTA humor". Der har du meg i dag. Ha det på badet, din gamle sjokolade. Nå er det do-tid på meg.

Klem Cecilie (do elsker? hehe)

Grethe leter etter energien

Finner Grethe energien? Jeg jobber med de KULESTE damene som bjudar på og Grethe er intet unntak. FOR en fest og gjett om jeg mer og mer gleder meg til podcasten vi skal lage sammen.

Finner hun energien? Jeg har nok til å fylle 10 kraftverk så hun får komme seg hjem fra ferie så skal jeg fylle på!

Ny video er klar! Jeg gleder meg til å følge henne videre…flere? DEL DEL DEL

Grethe har egen blogg som heter ALVOR ELLER? Den finner du HER. Hun er bare herlig! Hvis du har lyst å høre hvordan vi damene jobber så legger du igjen mailen under.

Vi bygger sammen opp Fellesskapet som vi kaller det og lever etter mottoet “ Vi får det ikke mer moro enn vi gjør det sjæl”. Vi tar ikke inn flere akkurat nå men sett deg gjerne på venteliste. Jeg skal bygge et nettkurs nå i sommer først og så tar vi inn flere. Sammen er vi sterkere!!

Dette gjør jeg gliser!

I går var en lang dag for undertegna. Natt til i går sov jeg nesten ingenting og lærte en vesentlig ting: Jeg kan ikke sitte å jobbe hele kvelden frem til sengen kaller…jeg finner ikke ro etter timer foran dataen. Men når det skjer mye på jobb har jeg en tendens til det, men nå lærte jeg det en gang for alle.

Dro meg ut av sengen 06.00 og kjørte til Gøteborg for møte med ledergruppen jeg jobber med nå. Vi gikk igjennom forretningsmodellen de jobber etter i dag og så på hvordan den kunne effektiviseres ved å gjøre deler av den digitalt.

Det er på topp 5 over ting jeg elsker å gjøre: dele digital kunnskap for å forenkle hverdag for andre. Når en har jobbet så lenge på nettet som meg lærer en seg mye som mange andre ikke kan. Jeg blir så giret når jeg opplever at kunnskapen min har verdi….det gleder meg så inderlig at jeg finner ikke ord.

CMO i selskapet, Gabriella, jeg hadde møte med.

CMO i selskapet, Gabriella, jeg hadde møte med.

Idag venter workshop med gjengen i Digitalakademiet. Jeg bygger to AS nå og det krever fokus. Minuset er at jeg får ikke trent slik jeg ønsker men har en plan fra 1 august. Følg gjerne hverdagen min på Instastories på Instagtram. Jeg prøver å inspirere og dele ekte fra en gründerhverdag.

Følg meg gjerne: @trinegrung

Fellesskapet vokser!!!

Det å hjelpe andre til å drive for seg selv, bistå med min erfaring, har alltid ligget hjertet mitt nært. Hjelpe andre til å vokse, bli tryggere og ikke minst ha masse moro i hverdagen. Jobbe med noe en brenner for.

Personlig har dette alltid vært viktig for meg og en stor drivkraft til hvorfor jeg aldri har gitt meg på nettet. Mulighetene er så store nå, som verden blir mindre, på grunn av den digital utviklingen.

Jeg har i dag startet prosessen med å starte mitt andre AS på veldig kort tid: Trine Grung Invest AS og jeg blir da hovedaksjonær i mitt andre Digitalakademiet AS.
SPENNENDE! Det skjer så mye på kort tid at jeg må nesten holde pusten.

Camilla og Cecilie i møte

Camilla og Cecilie i møte

Å knytte mennesker sammen, som kan lære av hverandre, er vesentlig for meg. Derfor hadde Cecilie og Camilla første møte i går og det var så kjekt! Vår jobb er å hjelpe Cecilie til å jobbe som vi gjør. Både på nettet men og i møter. Det salgsteamet jeg bygger nå er utrolig givende….aldri hatt det mer moro på jobb faktisk!

trinegrung 030719 1.jpg

Cecilie er en kul dame som nettopp vant NM for seniorer på friidrettsbanen. DET er rått det! Jeg blir så engasjert og glad…for noen mennesker jeg jobber med! Kanskje du er neste mann?

Følg gjerne meg på Instagram for inspirasjon på mystory. Prøver så godt jeg kan å inspirere andre til en bedre hverdag for seg og sine.

Jeg heter @trinegrung på Instagram

Blogges veldig snart…følg med i svingene. Snart reiser jeg for å jobbe masse i Spania og DET gleder jeg meg veldig til! TJOHO!

Jobber du ikke Trine?

Det er så mange som lurer på hvordan jeg jobber og hvordan en blogg kan gi meg inntekter når jeg ikke har noen annonser. Ja det er en gåte hehe, men sånn har verden blitt.

En blogg er jo ingen jobb? Den hører jeg ofte og jeg smiler like mye hver gang. De som påstår dette har ikke levd på nettet og jeg har gjort det i 15 år. Det er lenge.

Da jeg startet å blogge var det ytterst få som skjønte hva jeg drev med. Egen “avis” på nettet? Flytt til USA husker jeg kollegaer i Kanal 24 sa den gangen. Du er gæren Trine.

trinegrung 020719 2.jpg

Siden 2009 har denne bloggen vært min egen lille avis og på det meste hadde jeg over 100 000 daglige lesere. Idag har jeg ikke de lesertallene men det gjør ikke noe. Jeg lever forsatt godt av bloggen og har over 50 000 totalt som følger meg i ulike sosiale medier kanaler.

Dette var ikke ment som skryt men litt. Jeg har jobbet beinhardt i alle disse årene og det er tidvis krevende. Alle kanaler skal oppdateres til enhver tid og en må tenke strategisk hele tiden. Men jeg elsker det!
Elsker at jeg kan være fri, jobbe fra hvor jeg vil og samtidig gjøre det jeg synes er mest moro i hele verden.

Frihet er menneskets evne til å ta hånd om sin egen utvikling. Det er vår evne til å forme oss selv.
— Rollo May

For veldig mange er det en drøm og ikke måtte gå på et kontor hver eneste dag 8-16. Jeg har sagt opp kontoret jeg hadde for jeg følte meg bundet med armer og bein når jeg måtte gå dit hver dag. Jeg liker å være fri og gjøre det jeg vil, men samtidig jobbe målbevisst og hardt for å nå mine mål.

Det er fullt mulig for alle og en må ikke ha mine antall følgere for å få det til. Jeg bygger FELLESSKAPET for å lære andre hvordan de kan jobbe som meg. Jobber en målbevisst på denne måten kan en fort gjøre det på heltid i løpet av et år eller to.

Ha en jobb hvor en får resultatbasert lønn av omsetning. Jo mer du omsetter, jo mer tjener du. Ergo det er opp til hver enkelt.

Selvstendig og gründer

Det krever innsats og nei, det krever ikke at du blogger og er superivrig på sosiale medier. Ikke i det hele tatt. Du må bare følge planen jeg lærer bort og de som jobber med meg får gratis nettkurs i hvordan de skal kunne være selvstendige og jobbe fra hvor de vil.

Lyst å høre mer når jeg har plass til flere? Legg igjen mailen så mailer jeg deg når det er plass. Dette er så moro!!

Du bør enten være opptatt av helse eller har et brennende ønske om å drive for deg selv. Jeg kunne ikke tenke meg en annen hverdag og jeg jobber med mennesker som vil noe! Skapende mennesker med masse energi!


Tidenes lederskole

Jeg har lenge hatt lyst å jobbe med helserelaterte produkter og ikke minst bygge et team som drømmer om å gjøre det samme. Endelig har jeg funnet “gjengen min” og denne reisen blir bare givende på alle måter.

I helgen var det lederskole og jeg dro direkte fra Spania dit sammen med Camilla som jeg jobber tett med. Hun stod på scenen og fikk tildelt pris for sin ledersuksess…utrolig inspirerende!!

Flotte camilla stene. Digger!

Flotte camilla stene. Digger!

Jeg er laget slik at jeg elsker å utvikle meg, lære nye ting og er ydmyk i prosessen siden ingen av oss noen gang blir helt utlært. Men i går entret ny kunnskap topplokket og sjelden har jeg vært mer klar for å komme skikkelig i gang.

Jeg har laget en egen Facebookgruppe om du vil lære mer av det jeg lærer. Den finner du HER.

Jeg møtte flere i teamet, hørte foredragsholdere på scenen fortelle om sin reise og ikke minst delte de viktige erfaringer om hvordan en kan jobbe for å utvikle andre mennesker.

Fillipa og Marco fra teamet jobber i Spania

Fillipa og Marco fra teamet jobber i Spania

Jeg skal selv bygge andre ledere som brenner for å utvikle mennesker og ikke minst jobbe med helse…..sitter i skrivende stund med et nettkurs som skal hjelpe andre til å bli utvikle seg og jobbe med dette. Dette kurset blir gratis for dem som jobber med meg.

Jeg er stolt over at jeg nå lever av denne bloggen uten at den er proppet full av annonser og hele teamet mitt skal være en del av min bloggreise veien videre.

Vi får det aldri mer moro enn vi gjør det selv og nå gleder jeg meg til å gå på jobb hver eneste dag. Er du opptatt av helse og har lyst å jobbe med meg når jeg åpner for flere så legg igjen mailen under her. Sammen står vi sterkere og ingenting er mer moro enn å sette seg felles mål!

Over 2000 stykker var samlet på lederskolen

Over 2000 stykker var samlet på lederskolen

GET LOUD var tittelen på lederskolen og jeg ble helt satt ut av hvor stort det var. Ledere/partnere kom fra hele verden for å være med. Lære og la seg inspirere. Jeg lærte mer enn jeg har gjort på noen konferanser tidligere….dette er spennende!!

Utrolig inspirerende dame fra Ålesund Vibecke Steinsvik-Parr

Utrolig inspirerende dame fra Ålesund Vibecke Steinsvik-Parr

65755051_2748475921889171_1208261084473982976_o.jpg
Hilde Rismyhr Sæle var rå på scenen

Hilde Rismyhr Sæle var rå på scenen

De viktige turene

I går gikk jeg enda en tur i skogen her i Drammen med Vibeke Holtskog. Neste gang er avtalen at vi går hos henne, gleder meg til å se hvor hun finner inspirasjon.

Samtaler er alfa omega for meg når jeg skal går tur med noen. At vi kan la tankene og kreativiteten flyte og ikke minst få innspill eller lære noe på veien.

Vibeke lærer jeg masse av!

Hun er utdannet språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. I 2008 startet hun ”i læra” hos sin far, Tore Holtskog, og har fått opplæring og veiledning i et bredt spekter av emner, kurs og foredrag. Fra 2009 har hun holdt kurs og foredrag på heltid, og er brennende opptatt av kommunikasjon og formidling.

Vibeke på toppen av Drammen

Vibeke på toppen av Drammen

Hun grøsser vel når hun ser mine tidvise skrivefeil men jeg har litt dysleksi….det er noen feil jeg rett og slett ikke ser men det stopper meg ikke fra å blogge. For det elsker jeg!

På dagens tur snakket vi om presentasjonsteknikker og jeg lærte noe om hvordan en skal tenke når en bygger et foredrag for eksempel. Jeg holder jo på med dette foredraget om ensomhet og fikk mange gode tips og ideer.

  1. Hvem er jeg? Kort om ha jeg har gjort

  2. Hvorfor er jeg her? Kort om temaet og hvorfor det er viktig

  3. Hvorfor kan du stole på at jeg kan dette jeg snakker om? Min erfaring med tema

  4. Hvorfor er dere her og hva skal dere lære? Hva ønsker jeg du som lytter skal ta med hjem?

Var ikke den listen enkel og genial?? Vibeke har gitt ut bok om emnet, sjekk den gjerne HER. Håper det var litt nyttig for deg også…kanskje du tenker deg opp på en scene eller foran et publikum en gang?

Kommer snart blogg fra Spania!

Klisje- men tiden flyr virkelig

I går hadde vi skoleavslutning for minsten (18 år hehe). Sammen klappet vi henne for alvor inn i de voksnes rekker og litt vemodig er det jo. Husker enda første skoledag som den var for kun få år siden. Klisjene lenge leve, men det er noe med at tiden virkelig flyr.

Frida vår pynta og fin for anledningen

Frida vår pynta og fin for anledningen

Det var en koselig ettermiddag og etterpå spiste vi sushi på det beste stedet i Drammen. Det ligger på Torget Vest og heter noe så merkelig som Yo-Thai. Men maten og servicen var utrolig bra…..dit skal jeg definitivt tilbake!! Beste sushien på lenge!

trinegrung 20061'9 4.jpg

Sønnen Kasper kom hjem fra Mallorca i går og var derfor ikke med. Men hadde kost seg sammen med kjæresten i hele ti dager. Det er så rart det nå når de ikke reiser på tur med meg eller pappaen lenger. Den tiden er forbi for noen år og det krever jammen tilvenning. Puh…..men sånn er jo livet.

Mamsen gliser trill rundt…..burde kunne redigere smilet litt ned haha

Mamsen gliser trill rundt…..burde kunne redigere smilet litt ned haha

Nå sitter jeg på cafe og venter på toget. Skal i flere spennende partnermøter i Oslo samt skravle litt om en nettskole jeg gründer. Jeg har aldri hatt så mye å gjøre som nå men jammen er det moro!!

Jeg passer godt på å få trent godt nå som jeg jobber mye. Eneste stedet jeg får sortert tankene er i skogen. Får få meg en tur i kveld om ikke himmelen åpner seg som i natt! Fy flate det brakte en god del ja!

trinegrung 180619 3.jpg

Jeg skal få redigert videointervjuet med Inge Thomas. VI skravlet i 90 minutter på opptak og SÅ god til å redigere er jeg ikke enda. HJELP! Jeg har heldigvis fått hjelp veien videre av herlige Erik Garpestad. Han skal til høsten gå filmskole og ville gjerne hjelpe meg mens han skolerer seg. Så da blir det flere videoer her på bloggen og det gleder jeg meg til!

Erik er utrolig flink, gleder meg til å dele arbeidet hans. Han er sønnen til min nærmeste venninne Nina i Stavanger og derfor en enda mer perfekt løsning. Jeg kan hjelpe han og han hjelper meg.

trinegrung 180619 2 (1).jpg

Nå propper jeg øreproppene i øret og stikker til Oslo, blogges i kveld eller imorgen. Håper du får en super dag, sørg for å lage deg en for sist jeg sjekket var det få andre som tråkket til.

Full av gledesenergi!

Jeg har ikke ord for hvor mye moro det er som skjer om dagen! Jeg blir så glad! Endelig har jeg funnet en arbeidsformsform som fungerer for meg hvor jeg hjelper andre med strategier og kunnskap. Jeg får dele det jeg kan med andre som har lyst å lære!

Idag hadde jeg første prat med Grethe og vi skal jammen finne på mye moro sammen! Vi skal jobbe sammen OG lage podcast sammen til høsten. Det blir litt planlegging før den lanseres, men første møte satte mange tanker i sving!

trinegrung 180619 3.jpg

I så mange år har jeg lett etter en arbeidsform som passer meg og som gjør at jeg kan leve av bloggen uten at jeg propper den full av annonser. Altfor mange bloggere har for mange annonser som ikke er troverdige….det orker ikke jeg. Jeg får det rett og slett ikke til og vil ha troverdighet i alle ledd.

Om jeg anbefaler noe vil jeg være 100% tro mot at jeg kan stå inne for det jeg skriver om. Gjennomtestet av meg selv over lang tid før jeg anbefaler ting til andre.

Jeg elsker å jobbe på nettet og nå lærer jeg opp andre i hvordan de skal gjøre det samme. Et og et steg men heier på at vi sammen står sterkere! Utrolig moro og ikke minst givende!!

Jeg får daglig mailer og meldinger fra mange andre som vil være en del av FELLESSKAPET jeg bygger, men tar et og et steg. Jeg har det ikke travelt og skal først sørge for at andre blir gode før nye slipper til.

Om du kunne tenke deg å jobbe med meg på nettet så legger du igjen mailen under og du hører fra meg så snart jeg åpner for flere.

Kjekt om du er opptatt av helse, hud og tarm samt har lyst å lære masse om online markedsføring. Denne måten å jobbe på gir ihvertfall veldig mye frihet og det elsker jeg!

5 ting som gir meg energi!

I år blir det ikke særlig med ferie på mor. Jeg er i jobbsteam om dagen og det skjer så masse at energien har sjelden vært mer tilstede. SÅ deilig, og det viser at det gjelder å aldri gi seg!

Jeg har hatt flere år i dvale, vært i flere tenkebokser og justert hele veien. Laget meg noen drømmer og visjoner som jeg bevisst har jobbet mot…og endelig gjort en del riktige valg fordi en har valgt å lære underveis. Justere og lære.

TrineGrung 180619 1.jpg

Livet er vel sånn for oss alle. Jeg kunne flere ganger valgt offerrollen, lagt meg ned og blitt der, basert på ulike hendelser som har oppstått underveis, men det går ikke for meg. Jeg ser alltid målet der fremme. Dit jeg skal og det får meg til å forsette. Aldri gi meg.

Med det sagt betyr det ikke at jeg ikke trenger å lade. Roe helt ned og forsatt reflektere over valg videre, selvom det er mye som faller på plass om dagen.

Hvis du er som meg, går med dine drømmer og ting du ønsker å oppnå, så husk på dette: alle trenger å lade. Vi kan ikke være 100% hele tiden uten rom for å reflektere og roe ned. Ha samtaler med mennesker som skaper refleksjon og ikke minst gir deg det påfyllet du trenger der du.

Jeg har noe verktøy jeg bruker hver dag for å bli enda mer målbevisst og fokusert.

  • Trening. Litt hver dag. Skogen og styrke på Moov i Drammen.

  • Mediterer så ofte jeg kan, gjerne 20 minutter for dag.

  • Gode samtaler med de jeg liker å samtale med. De som gir meg energi. Takk Runa, Kathrine, Line, Hanne, Anne Ki, Helle Stine, Maisen, Nina, Dora og flere. Dere betyr alt.

  • Jobbe med noe jeg liker å jobbe med. Nå helse, tarm og hud.

  • Tid som støttekontakt.

Det siste, å jobbe som støttekontakt fem timer i uken, har vært et bevisst valg for å føle jeg gjør noe for noen som virkelig trenger det. Lite ante jeg hva det faktisk skulle bety og kontakten vi to har fått. Jeg storkoser meg sammen med den jeg hjelper og føler virkelig jeg får mye igjen for det.

Jeg velger å kalle meg fritidsvenn fremfor støttekontakt. Vi trener sammen, har gode samtaler om livet (som er mer skjørt tidvis enn jeg klarer å fatte), går på kino, handler sammen og ler sammen. Ler masse sammen. Vi har masse ironi og det er så viktig.

Trinegrung 180619 2.jpg

Nå skal jeg jobbe videre fra cafe i dag. Skal snart ha møte med ei spennende dame vedrørende Podcast. Om livet. Det gledes. Snakkes snart!

Flodbølgen traff Drammen

Jeg lå hjemme på sofaen i ettermiddag, intetanende om at om få strakser ville telefonen ringe med en ivrig stemme i andre enden. Den jeg er støttekontakt for var i andre enden:

“TRINE!! Vi har helt glemt at det er Jentebølgen i dag! Vi må skynde oss, vi har jo booket oss plass!!

Jeg kastet meg rundt, enda jeg hadde trent i dag og egentlig oppnådd skrittmengden jeg ønsker i løpet av en dag, men dette måtte vi jo gjennomføre! Og det er jeg glad for nå, etter endt runde rundt elven!

Jentebølgen Drammen trinegrung 5.jpg

Været viste seg fra en grei side og torget i Drammen fylte seg sakte men sikkert opp. Sturla Idrettslag er arrangør for dette årlige arrangementet og siden jeg kjenner dem fra min datter sin tid innen friidrett så endte jeg på scenen (selvfølgelig) for å ta bilder. I kjent Trine stil. Men er en blogger så er en blogger!

Jentebølgen Drammen 2019 trinegrung 2.jpg

Heldigvis er Drammensere åpen for å bjuda på og for en energi som var på torget! Utrolig bra opplegg! Hvert år er det en kjent personlighet som har startnummer 1…..i år var det Freddy Kalas. Nå skal jeg med innestemme si at han IKKE sprang rundt hele elven….kun et par steg over elven. Det var litt svakt men uansett. Han kom.

Jentebølgen Drammen trinegrung 3.jpg

Freddy Kalas på scenen.

I skrivende stund har jeg læring på ørene mens jeg skriver. Lærer om viktige fettsyrer for at kroppen skal være i balanse. Er du opptatt av Helse, hud og tarm så har jeg en egen gruppe hvor jeg deler det jeg lærer. Er i opplæring hos et veldig spennende norsk selskap…..utrolig moro fase!!

HER finner du Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/helse.tarm.hud/